Sabah sabah beyin darlamalari yaşatayım. Şöyle güzel giyinimli Türkçe'ye hakim ve kibar konuşan bir hoca gördünüz mü? 🤔 Badem biyik birakmak sünnet mi? yoksa bir tarikat imaji mi? 🤔
Neden bu din hocalari badem biyik birakip Türkçe dilini arap aksani ile konuşuyor?
Nakşibendi tarikatinin tipik özelliği.. Cemaatleride kendine uygunsakal ve kıyafet bırakır.. İsmail ağa cemaatinde bıyıksız sakal yani Davut sakalı esastır... Bu tip şeyler cemaatlerin bir nevi üniformasıdır.. Türban içine takılan bandın rengi de üniformadır...
Bunlar varya bunlar imamlar müezzinler hiç farketmez en azından benım tanıdığım tüm dini görevlileri ve böyle badem bıyıklı alagavatlarından cıkıyor herhalt tüm karı kız ayakları bunlarda var sinsi sinsi işlerini götürüyorlar.
aslında bu bir zamanlar memurlara getirilen bir kanunnameydi ama sonradan 18 19 yaşlarındakiler bile bu bıyığı bırakmaya başladı ve muhafazakar kesimin sanki simgesi parolası gibi birşeye dönüştü bana nedense b. oklu bir tuvalet fırçasını andırıyor yüze yapışmış gibi.
Bakın ciddiyim lise 1 de iken bir din hocamız vardı. Uzun saçlı sakal bıyık falan yok sesi ince böyle. Etiler camiisinde imammis. Adam bir ders anlatıyor. Millet Allahı sorguluyor derste hoca ben ateistim ama bu mesleği yapıyorum dedi. Bizim ağzımiz açık kaldı. :-D Sınavlarının din bilgisi ile alakası yok zaten. lise 4 e giderken... felsefe hocamızın sinav soruları gibi soru sorardi herkes 20 -50 arasi alırdı
Çok mantıklı ve güzel bir soru ve bence desiğin gibi tarikat imajı falan sanırım oysa kitabımız ve hadislerimiz var kimse onlara bakmıyor herkws hoca şunu bunu dedi diyor.
En İyi Cevaplar