“Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma! Bütün kapılar kapansa bile, sonunda o sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda görmesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. ŞÜKRET! İstediğini elde edince şükretmek kolaydır. Sufi, dileği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir…”
Bu dizeler Elif Şafak'ın AŞK adlı romanından alınmıştır.
Eğ başını bak çevrene, Gör dünyaya gelenlere, Değilsen muhtaç kimseye, Şükret bin kere haline.. Namkör olmayan insanı diğerlerinden ayıran her daim haline şükreden insandır.. Yalnız şurada bir fark var onu da açıklamak gerekir.. her şey Allahtan gelir deriz ama o gelen her şeyin çoğunu da biz getiririz başımıza.. Bu nedenle biz doğruları yapacağız ama eme elde ettiklerimize de şükür edeceğiz.. Babaannem bana hep ''Evlat aslında şükür etmek çok zor elde edilenler veya bulunduğu dolayısıyla bize mutluluk verenler içindir, küçük mutlulukalrımız ve elde ettiklerimiz için her zaman hamd edelim.''derdi.. Yani şu anda elimde olanlar ile yaşadığım hayat için Allahıma hamd olsun ama tam sağlıklı olduğum için Allahıma şükürler olsun mantığı.. genç bir kız Konakta köprü başında yanında getirdiği ama genci o kadar kişi varken ban ''Bu arkadaş sdevlet hastahanesine gidecek karşı taraf geçirip otobüse bindirirmisin?''diye telim etti aldım yolu geçirdim ortobüse getirdim bindirdim ve şöföre ''Bu arkadaş devlet hastahanesinde inceke lütfen göz kulak olun.''dedim.. hemen ilk sırada ki bey kalktı onu oturtu ve tamam dedi.. İşte O ama gencin ''Allah razı olsun sizden.''demesi dünyada ki en değerli dua idi.. Allahıma hamd olsun ki bir muhtaç kişiye gereken yardımı yaptığım ve huzur bulduğum için. Keşke insanlarımızın hepsi bunu bir anlay bilse.
Evet aslında herkesın şukretnek ıcın nedenı vardır herkes artılarına bakarsa eksılerde takılıkalırsan sukretmek ıcın bı nedenın olmaz gozumuzun sukrunu bıle eda edemezken bazen ınsanoglu nankor ıste dunya dolusj malıda olsa hrp daha fazlasını istermiş
İki sofra var biri zengin, öteki fakir. Birinde hamd eksik ötekinde şükür. Ozan Arif. Yazdıklarının hepsini de çok haklısın. Allah'a şükrümüzü çok etsin🙂 Şükür huzurdur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Şükürcülük yüzünden bu durumlara düşmüş bir toplumuz, dünya üzerinde 58 islam ülkeside, gene aynı sebeplerden dolayı bu durumda. Bilime, insanlığa, sanata hiç bir katkıları olmadan, şükredip cennet hayaliyle yaşıyorlar.
En İyi Cevaplar