Ve Peygamber efendimizdrb öncesi müslüman değil miydi
Başörtüsü derken Sümerlerle olanları değil müslümanlarla olan kısmı soruyorum
Başörtüsü derken Sümerlerle olanları değil müslümanlarla olan kısmı soruyorum
Allah kadına her zaman kapanmayı emretti çünki erkek saçının telinden bile tahrik olur ama saçı kapatmak farz değildir o hadisler Uydurma Ama kasten bilerek tahrik amaçlı saçlarını kullanırsan doğrudur her teli için 40 yıl yanabilirsin Allah her zaman Tahrik edici en ufak birşey yapma demiştir. Kadın dediğin Omzu dik başı eğik olmalı. kapanmanın amacı hiç kimseyi hiçbir şekilde tahrik etmemek
Eski Sümer'de baş örtüsünü araştır, o zaman görürsün gerçekleri.
Elbette vardı. Yahudiliği araştırmanı öneririm..
Yahudi dininde "baş örtüsü, namaz, oruç, kurban, domuz eti yeme yasağı ve İslamda olan birçok şey vardır.
Kurandan sünnete kadar her şeyi Yahudilerden kopyalayıp sonra da dinsizlere Yahudi tohumu diyenlere Müslüman (Arap milliyetçisi) denir.
Sonunu pek anlamayamadım. Dün Sümerleri araştıran diyen siz miydiniz. Araştırdım biraz namusla alakalı falan diyor
Sanirsam yaklaşık 4 bin yıl önce Babil İmparatoru cikardigu kanunla kadının sosyal hayatta kapanması yasaya sürülmüştü.
Kapanmanin tarihi uzundur. Muhtemelen musluman olmadan once ki araplarda da vardı
Evet Sümerlerle başlamış diye biliyorum ama nedeni çok daha farklı.
Sanırım namuslu kadınlar başörtüsü takar namussuzlar takmaz gibi bir şey okumuştum yanlış da olabilir ama neden çok farklı
Nedenler farklı olabilir ancak sonuç aynıdır.
Benim bildiğim kadarıyla köle kadın ve hür kadıni ayırt etmek, mitolojik karakterlerin sembolü ve erkeğin egemenliği yüzünden olmuştur. Ama dediğin şekil de olma ihtimali yüksek. dönemin zihniyetine bakmak gerek biraz da.
Yoktu
Peygamberimiz efendimiz Müslüman değil di çünkü daha din gelmemişti hanif dinine inanıyordu tek tanri diniydi
Cevap
10Cevap
Peygamber Efendimiz öncesinde Hanif dini vardı yani Hz ibrahim aleyhisselam ın dini vardı onun dinin de nasıldı bilmiyorum örtünme peygamber efendimiz zamanında vahyolundu
Hz. İbrahim aklıyla budu değil mi Allahı.
Peki ondan öncesi hakkında bir bilgin var mı.
Ya da o zaman Hz. İbrahim e vahiy geldi mi yoksa sadece Hz. Muhammed e mi geldi vahiy.
Cahilliğimin kusuruna bakmayın öğrenmeye çalışıyorum.
Peki Allahın olduğunu nasıl anladı. Tamam dedi ay değil güneş değil onlar geçici. Peki Allah ismini nerden buldu. Zor oldu sanırım cevabı sizde yok.
Anladım teşekkürler
Hafız mısınız. Rica etsem bu konuyu biraz artırabilir misiniz. Ben de araştırmaya çalışıyorum
Araştırabilir misiniz *
Çok teşekkürler 😊
Evet bir de Hz. İbrahimin Allahı nasıl bulduğu. Vahiy gelip gelmediği
Burası çok mu geride kalır. Siz ne zaman bulacağınızı söyleyin ben burdan sorarım size
Hadi ya. Bana acil lazımdı. Peki canınız sağolsun yine de Allah razı olsun. Bir hata yapmak üzereyim umarım hata ise geç olmadan dönerim
basortusu islamiyet öncesi butun ortadoguda yaygin dı
Nedeni başkaydı ben İslamla olan alakasını merak ettim
Cilbap diye geçiyor
Müslüman değildi ama emirden sonra kapandilae yani tam basaortu gbi olmasada bez uzun bez kumas gbi bisi ortuyolardi muhtemelen bele kadar uzanan
Vardı tabi. Bütün dinlerde de vardı. Hristiyanlarda da vardı Yahudilerde de vardı öncekilerde de vardı.
Ama nedeni farklıydı sanki
Allah başka dinde farklı başka dinde farklı uygulamamı vermiş diyorsun yani.
Hayır tabiki. Öncesinde deyince müslümnalıktan öncesine gittim ben. O zaman bilemezilerdi farklı şeyler için kullanıyorlardı
Hiç olur mu öyle şey. İslam dininden önce de peygamberler vardı ve vahiy geliyordu. Şimdi git bir rahibeye örtünü aç de sana günah der.
Öncesinde vahiy geliyor muydu
Bütün peygamberlere kitap vahiy yoluyla gelirdi. İncil Tevrat Zebur kendi kendine mi geldi :)
Hayır ondan bahsetmiyorum. 4 peygamber değil diğer peygamberlere de geliyor muydu. Mesela Hz. İbrahime. Aslında düşünce gelmesi gerekir çünkü peygamber olduklarını nasıl bilecek doğru yanlış hepsini öğrenmeleri gerekir peki Hz. İbrahim budu Allahı aklı ile. Hz. İbrahim den önceki peygamberlere vahiy gelip de Allahın car olduğu söylenmedi mi
Pek anlayamadım kurusa bakmayın kendimi tam ifade edemiyorum din konusunda yanlış bir şey yazdıysam affola
Hz. Adem’e 10, Hz. Şit’e 50, Hz. İdris’e 30, Hz. İbrahim’e 10 sahife indirilmiştir.
Sahifr ne oluyor. Kısa bilgi gibi bir şey mi. Çok sıktım kusura bakmayın sağolun yine de
Yok estağfirullah sıkılmadım. Bunlara suhuf denir. Suhuf sahife yani sayfa kelimesinin çoğuludur. Yani bir nevi kitapcık diyelim.
O zamanlar okuma yazma var mıydı. Ve Hz. İbrahim den önce mesela Hz. Adem neden Allahı bulmadı da Hz. İbrahim budu.
Neden o kadar geçikmiş olabilir ki
Okuma ve yazma insanlığın varoluşundan bu yana vardı. Hz. Ademi Allah kendi elleriyle çamurdan yoğurdu. Ona şekil verdi. Ve cennette bıraktı. Cennetin yağmurlarını rüzgarını havasını yedi o vücut. Sonra ona kendi ruhundan üfledi. Cennet ahalisi başına toplanmıştı. Bunun ne olduğunu henüz bilmiyorlardı. Kimisi korktu yaklaşmadı kimisi gidip ona dokundu. Hepsi şaşkındı. Sordular Allaha. Ey Rabbimiz yer yüzünde kan döküp bozgunculuk çıkaracak insanı mı yarattın dediler. Allah ben sizin bilmediklerinizi bilirim herşeyi hakkıyla bilenim dedi. Şaşkındılar ne demekti bu. Hz. Adem herşeyin ismini tek tek saydı kuşları ağaçları tüm varlıkları. Allah onu yaratırken herşeyi tastamam yaratmıştı. Mükemmel değil ekmeldi. Onu cennetteki o yasak meyveyle imtihan ettikten sonra dünyaya gönderdi. Hz. Havva ile 42 çift ikiz çocukarı oldu. her ikiz bir kız bir erkek olarak doğdu. Allah vahiy gönderdi onları çapraz evlendir dedi. Kabil habilin habil ise kabilin kız kardeşiyle evlenecekti.
Şeytan kabili kandırıp kendi kız kardeşiyle evlenmek istemesini sağladı. Oysa VAHİY vardı kurallar belliydi. Kabil kabullenmeyip habili öldürdü. Olanı biteni yapılması gerekeni hepsi kitap yoluyla belirliyorlardı. Dönelim Hz. İbrahim soruna. Hz. ibrahim de diğer peygamberler gibi vahiy gelene kadar ibadet etmeye çalışıyordu neyin nasıl olduğunu bilmeden. Hz. İbrahimde güneşe taptı aya taptı yıldızlara taptı geceye gündüze ateşe suya taptı. Vahiy gelince neyin ne olduğunu o da öğrendi tabiki.
Az çok anladım abi çok teşekkür ediyorum
Rica ederim kardeşim. Kusura bakma biraz uzun yazdım okuyunca sıkılmış olabilirsin ama umarım yararı olmuştur.
Yok estağfurullah. Ben sordum neden sıkılayım asıl ben sizi sorularımla sıktıysam siz kusura bakmayın
Ayrıca çok yardımcı oldunuz teşekkürler
Estağfirullah zevkle okudum cevapladım. Severim bu tür konuları.
Rica ederim. Buna sevindim
Avukatım gerekli açıklamayı yapmış benim yazmama gerek yok 😂😂
@Siyah-Atlı-Prens Ooo amcamın evladı :) hoşgeldin. Seni görmek ne güzel. Hayırlı cumalar.
Hoşbuldum seni görmek beni görmekten daha güzel heleki böyle meselelerde münazara yaparken görmek daha da güzel.
Hayyakumullah.
Hayırlı Cumalar
@Siyah-Atlı-Prens Eyvallah amcaoğlu :) Allah için çok seviliyorsun
Sende abim.
Allah razı olsun
@Siyah-Atlı-Prens Amin cümlemizden :)
hayatinizda aneniz hicm birsey anlatmadi size ya da buyukbaba
Biliyorsan soruma cevap ver
Muhammedden n önce hak din hristiyanlikdi. müslümanlik diye bir sey yokdu
Araplarda da yahudilerde fe başörtüsü vardı. o zamanlar sadece kadınlar değil, erkekler de başını örterdi
Ya sene 2017 ne başörtüsü muhabbeti beya millet uzaya çıktı
Yoktu
İslama sonradan geldi
İlk örtü Hristiyanlardan gelir
araplardan geçen bir kültür bu
Çölde kum kaçmasın diye örtüyorlardır
Başörtüsü tüm tek tanrılı dinlerde vardır.
Pwygamber efendimizden oncesi musluman mi 😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar