Az önce bilgisayarı açayım dedim, karşıma böyle bir mesaj çıktı. İlk başta virüs sandım. Sonra okudum, çeviri yapmaya çalıştım. Ondan da bir şey anlamadım. Mesaj bana değildir herhalde ama tedirgin oldum yine de. 😬

BU bilgisayarında karşıdan yüklemelerde bulunan bir resim yanlışlıkla ekran resmi yapmışsın olan bu Bilgisayarda karşıdan yüklemelerde sil onu buda çıkar.
araştırmalarıma göre bir çeşit virüsmüş.
www.enkisa.com/...-virusu-nasil-silinir-20065.html
surabaya endonezyanın şehirlerinden birisiymiş..
Nurtopu gibi surabaya virusu sahibi oldunuz efendim hayirli olsun.
Ohoo en saglamina bulasmissin. Regediti ele gecirmis bu saatten sonra antiviruslerde kar etmez. Tek caren format kolay gelsin
O bilgisayar ile herhangi bir sayfa icin kullanici adi ve sifre girme. Ozellikle bankalarin internet subelerine.
Senin gibi binlercesinin bilgisayarlarinda cirit atiyorlar.
Resimlerini ve onemli dokumanlarini harici diske veya usb ye at sonra hdd de ne kadar bolum varsa heosine formati at.
Atiyorum 2 bolumde hdd ve sen sadece isletim sistemine format atarsan, formattan sonra d den c ye yine bulasir.
Cevap
9Cevap
Ben sadece bilgisayarina mesaj attim beni öldürme dio
Hocam hack falan değil kimsenin dedigine kulak asma at bir format biseyi kalmaz
Zararlı mı zararsız mı bilinmez ama temel olarak virüs.
Korkutma amaçlıda olabilir sadece tek bir resimden bilemeyiz bunu
Bilgisayara bağlı ağ kablosunu hemen çıkart eğer bilgisayar açılıyorsa antivirüs programı yükle ama en etkili yolu bilgisayara format atman
aaa şaka gibi ne imiş Türkçesi!
ama seni öldürmek istemiyor um yazıyor? bide bunun senin bilgisayarının başlangıcında ne işi var?
neden böyle bir mesajla virüs olsun cahilim ben
dior ki bilgisayari bozdun gece gece neyin kafasindasin😂😂
Format at sen yine de
bende korktum yaa
Güncelledin mi bilgisayarını?
Anonymous grubu bilgisayarına saldırıyor.
Banka hesapların gg.
virüs
anlamdm vlla
Endonezya dili çevir
O da nesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?