V=I.R R önemli biz<im için
Hiç Elektrik Çarptımı? Kaç volt
V=I.R R önemli biz<im için
Arkadaslar beni 1 hafta once elektirik carpti 220 w hava kompresoru ac kapa anahtarindan elim islakti ayakrarim sudaydi dizime kadar birden carptii tutuldum heryerim kranp girmisti o anda ne yapicagimi bilemiyodum birden suya dustum elim havadaydi aklimdan suda akim daha hizli olucagini hatirladim direk sonra sol elimle sag elimdeki kabloyu attim yaklasik 5 saniye falan tutuldum sonra sudan ciktim heryerim islakti ama kendimdeydim avuc icinden tutuldum avcumda ufak bir sisiklik var sadece ilkinde hafif sismisti simdi nasir gibi ufak bir sisiklik var her insanda aynisimi olur
Hadi canım 220 V elektrik çarpsa en az 200 mA akım şiddeti uğrarsın ve bir insanı 75 mA çok rahat öldürebilir.Öbür tarafta internete var galiba.
Bir neyi doğru fakat 30 mA insanı öldürebilmesi akımın kalpten geçmesi gerekir :)
kac volt bilmiyorum ama sokak lambalari varya..cocukken disarida oyun oynuyprdk sokak lambasi söndu arkadasn teki asagisinda dugme oldgunu ve basinca acildgni soledi elimi asagidan biyere soktum ama o nasil bir carpilis cok sukur bise olmadi
Bir kere avizeyi değiştirirken annem aaaa yanıyor mu diye şalteri kaldırdı. G*tümün arası bile elektriği hissetti :(
Diferansiyel denklemler dersini almanın ne alaka olduğunu anlayamadım. Gecici hal analizi yapmıyoruz. Olay basit esitliklerden ibaret.
"Pareler bağlı devrelerde, her eleman için voltaj aynıdır."
Cevap
16Cevap
Çarpmaz mı ? Çoook:) Elektronik eşya kurcalamayı tamiri severim. Her şeyi incelerim onu da inceledim :))) Küçük iken kırılmış fişi tornavida ile açtım. İçinden prize giren o 2 demiri çıkardım. Sonra prize baktım. Priz de bana bakıyor :) Tamam ya bakma öyle dedim içim parçalanıyor. Kalktım ayağa ve ellerimde prize giren demirleri soktum prize :)) Sorma nan ne olduğunu hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde 1 metre ilerde yerdeydim :DD
Görüşleri okuyorumda elektrikle alakası olmayan arkadaşlar, yok 220 volt çarpsa ölürsün yok 800 volt adamı kül eder gibi saçma sapan ibareler kullanmışlar. Arkadaşlar önemli olan şebeke voltajı değildir, Şebekeden geçen akım miktarıdır benim arkadaşım 5000 Volt ile çarpıldı hiç bişey olmadı çünkü akım nano seviyelerindeydi yani burda bişi bilmeden boş beleş yorumlar yapmayın
Voltunu nasıl anlıyoz? Ben de 20 yıllık hayatımda bir kere lambayı avizeye takayım dedim sandalyede oryantal yaptım sdbsnşfml.
Geçen hafta da koşubandı da çarptı 2 kere dkshfjdş. Çok elektrikliyimdir.
evlere standart 220 gelir :)) oradan anlaya bilirsin :))
Çok volttu işte :( :)))
hocam ben elektrikçiyim : / bu gayet sıradan birşey bunun için soru açmana gerek yoktu... ;D ;D ;D
Kerpiç evin çatısında eski ev elektriği kablolarını tutmuştum 15 sn kadar 220 volta kapıldım 5 hafta oldu halen toparlayamadım kendimi
hee bende çarpıldım öldüm geri dirildim. kardeş 220 volt çarpsa kül olursun ya
prıze kontrol kalemı soktum elektrk dırek parmaklarıma geldı 3 gn yamuk durdu parmaklarım bırak fare ısırmayı tımsah kapsa daha az acırdı :D
çok çarpıldım ya.. geçen anneannemin evinde eski ütü vardı onun kablosu yanmış bakırları görünüyordu kolum deydi... direk koydu. Sinirden kırdım ütüyü
elektirik-elektronik okuyan biri olarak 60 volt (DC) ye kapıldım çarpmadı direk koydu diyebilirim
evde kullanılanlar AC akımdır çok tehlikeldir ölmediğin için şanslısın
hııı o yüzden senin gözler maviş mavişşş :D
çarptı bir kaç kere şirkette :D
ha ha ha çok komiksin :D
bana bişey ispatlamana gerek yok sakin ol dostum :D
220 direk akım çarptı :D sırtımda halay çekiyorlar sandım :D
tost makınasnn kablosuyla carpıldım kac volt blmıyorum
çarptı çok kötü bir duygu idi elim yapıştı fişe resmen
sanayi elektrigine carpıldım ben 300 kusur volt
cok garip birsey
Bana dün fön makinesinden 10 ila 20 sn 2500 volt elektirik çarptı hala hayatta olmam normal mi
bana 800 volt çarptı bir ara
beynin patlar imkansız
Evet ama çok düşük volt
Oldu kaç volt bilmiyorum.
Kablo yanmıştı o sayılır mı
15 ile 300 arası :))
Hayır, hiç çarpmadı.
3 kez oldu.
çarptı valla :D
Evet carpti 2-3 kere
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar