Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı. e yani.
tersiyle zaten olmaz illaki bir yerde sorun çıkar.
aradaki sorunların çözümü de keyfe kalmıyor zaten.
allah rasülü nasıl çözmüş ise sende öyle çözüyorsun.
belki erkek bu durumdan zararlı çıkacaktır belki kadın zararlı çıkacaktır :D yani elbetteki adildir allah rasülü ama ,
burdan kastım çözüm bize kaldığında , mesela kadın erkeğin burnunun sürtülmesini ister ya hani :D yok öyle :D
bu bağlamda iman ettiğin için o çözüme mecbur kalıyorsun , ki allah ve rasülü de bizlerin zararını istemeyeceğine göre , sorun kalmayacaktır , bir ömür boyunca yok "aldatıyor mu? " , yok " parayı şurda şurda yer mi? " kaygılarından da kurtulmuş olur eşler.
bence en mantıklı evlilikler din üzerine yapılmış evliliklerdir bana göre.
ki boşanma oranları da bu dediğime güzel bir kanıttır..121 Yorumla- +1 yıl
mesela adamın biri peygamber e derki karım kendisine dokunan eli geri çevirmiyor o da derki istersen boşa adam nefisim onun peşinde n gider deyince o halde faydalanmaya devam et der peygamber
- +1 yıl
@saçmahayattsaçma
evli birinin zina etmesi recmedilmesiyle sonuçlanır.
ayettir.
neyden bahsediyorsun sen? - +1 yıl
ben erkek halimle bile zinadan uzak kalıyorum , kadının her halükarda kalabilmesi gerekir.
ki bir kadın bunu her haliyle belli eder merak etme.
o kadar dediğin gibi bir durum olsa zaten kapanmazdı.
bak sorudaki kişinin sorusuna?
ne diyor , tesettürlü diyor.
tesettür farklı bir kavramdır günümüz anlayışından.
dikkat çekmeme ölçütüyle örtünür kadın.
madem her uzatılan eli kabul edecek , niye kapansın kadın?
senin dediğin söz konusu olamaz yani kardeşim.
senin dediğini ancak süslümanlar yapar.
- +1 yıl
Ben sahabe zamanında yaşanan bir olayı anlattım recm için tamamen birleşme olması gerekir peygamber demiş işte elleten karını istersen kullan boşama demiş anladın mı ayrıca dine göre tesettür şudur : kadın avrettir onların avretlerini evlerle örtün-hadis- size orada çadırlara hapis edilmiş kadınlar vardır-ayet kadın çarşafla bile sokağa çıkmasın büyük fitnedir cübbeli Ahmet hoca
Soran+1 yıl@saçmahayattsaçma yeter artık boyle bile kesinlikle yok iyice araştırmamışsın. İslam kadının başına ayeti. ayaklarının altında cenneti vermiş anne olunca. Sizin en hayırlınız kadınlarımıza karşı iyi olanlarınızdır gibi daha buna benzer birçok sahih hadis var
- +1 yıl
@saçmahayattsaçma bunu biliyorum , peygamber efendimiz zamanında bir kadının ne kadar iffetli olduğunun ölçütü , evden ne kadar çıktığıyla belli olurmuş.
yani ilim için çıkabilir , spor yapıyordur bayanlar seansında. bunun için çıkabilir.
eşiyle çıkabilir veya misafirliğe gidilebilir.
bunun haricinde çıkması pek doğru sayılmaz , çünkü bir kadın dışarı çıktığı anda, şeytan o kadını , nefsini dinleyenlerin gözünde süslermiş..
şahsi adıma konuşayım , ben kadınlarla arkadaşlık kuran veya aynı ortamda bulunan birisi değilim. aynı şekilde kadının da bu şekilde olmasını beklerim.
yani bu hadis doğru olabilir net bir bilgim yok doğruluğu konusunda. ,
fakat bir müslümanın , en başta bir karşı cinsle oturup kalkması , aynı ortamda bulunması doğru değildir.
eğer bu konuda hassas değilse , allah onun imanını arttırsın , tövbesine vesile olacak olaylar yaşatsın. çünkü ne dünyada , ne de ahirette bir insanın gurur duyacağı bir şey değildir bu.
kesinlikle bir müslümana yakışmaz bu. - +1 yıl
Soran kişi bak hadiste ne diyor : kadınların çoğu cehennemde çünkü altın gümüş onları oyalar ben cehennemi gördüm orada kadınların pek çok olduğunu gördüm çünkü sizin yapınız nankör dür siz çok beddua edersiniz dikkate edin cehennem beyinsizler içindir onların bir çoğu kadınlardır bir kadın kendisi ile birlikte etrafındaki erkekleri de cehenneme sürükler
- +1 yıl
görüş sahibi bak ehli sünnet Râzî tefsirinde derki kadın yaratılışı gereği ahmaktır aldanması yanılması çoktur kadın acizdir çünkü dışarı çıkmaktan ortada görülmekten acizdir adının sanının anılmasından acizdir kadın erkeğin elindeki bir tutsak gibidir kadın çocuk akıllıdır normalde dinde sorumlu olmaması gerekirdi erkek için mükellef tutuldu yani ona kölelik etsin diye.
- +1 yıl
@saçmahayattsaçma böyle bir hadis olduğu doğrudur.
fakat burada eklemeler var dostum.
cehennem beyinsizlerin yeridir diye bir kısmını duymadım.
mesela allah ayetinde ,
"onlar hayvanlardan bile daha aşağıdır" gibisinden ayetler vardır.
ama beyinsiz gibi , böyle kelimeler hadiste hiç görmedim.
çünkü bunlar günümüz tabiriyle küfür gibidir , aşağılamak için kullanılır..
peygamber bunlardan uzaktır. - +1 yıl
hayır bu hadis sahih.. ayrıca peygamber başka hadiste ey kadınlar ben sızın kadar aklı eksik olup aklı tam olanın aklını alanını görmedim -hadis sizin aklınız ve hafızanız eksikdir der.
- +1 yıl
dostum , bak bu senin anlattığın islam geldiği zamanda filozofların söylemiş olduğu sözlere benziyor.
kadınlar eğitilebilir hayvanlardır , onları anlayamayız , gibisinden.
veya günümüz tabiriyle "elinin hamuruyla erkek işine karışma " veya " kadının saçı uzun aklı kısa olur " tarzı cümlelere benziyor.
lütfen , islam geldiğinde , bizzat kadınlara denilmiştir ki , kadın kocasının dini üzerine değildir.
kadın kendi hesabını kendisi verecektir. bu sebeple konu dini ise , arkadaşlarına , kocasına hatta ailesine dahi karşı çıkabilir.
çünkü kadın da bir insandır..
bir çok kişi kadını ikinci sınıf insan olarak görüyordu , islam bunu kaldırdı.
kadın erkek eşittir. fakat aynı değildir.
bazı farklılıklarımız var diye , onlar bu şekilde aşağılanamaz.
Soran+1 yılElmalılı hamdi yazır tefsirini ve Risalinur ları tavsiye ederim
- +1 yıl
hadis leri inkar mı ediyorsun yani sahih hadis bunlar dahası var kadın eğri kaburgadan yaratıldı onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın eğri bırakırsan eğri kalır o hâlde faydalanacaksan o eğriliği ile faydalan sonra Mevlana demişki kadın hayvan tabiatlıdır nefisci dir kadına muhalefet etmeyen helak oldu? hadi yok mu şimdi bunlar yalan mı?
- +1 yıl
kadın mantıksal düşünemez bu zaten su götürmez bir gerçek.
günümüz ergenlerine baktığımızda bile , yanlış olduğunu göre göre nasıl kafalarının dikine gittiğini görüyoruz. ergenlikten hiç çıkamamış olan 20 li yaşlarda bir sürü kız var bu ülkede ama kafa yok işte. bu sitede bile bir dünya kafasız kız var , yani tabirlerini doğru bulmadım sadece. ama demek istediğin doğrudur kardeşim. kadının her konuda söz hakkının olması saçma olur. düşünceleri sorulabilir , fikir alınabilir , belki daha iyi bir yol vardır diyerek.
fakat son söz erkeğe ait olmalıdır. çünkü kadın zararına olsa bile sırf canı istediği için çok saçma işler peşinde koşabilir. gerçekliği üzerine zaten tartışmaya gerek yok etrafımızda görüyoruz zaten. - +1 yıl
evet bu yüzden hapiste erkek sayısı kadına oranla yüzde sekiz yüz daha fazla aynen ha sen Suna da inanırsın şimdi Mevlana derki Hz ademi Havva şeytana uydurdu kandırdı kadına muhalefet etmeyen helak oldu bu da doğru burada da kadın suçlu aynen duyun kadınlar
Soran+1 yılİnternette Mevlana nın bu sözlerini açıklayan siteler var. her yazanada inanma ve bile daha var. Unutmaki bir tek Kur'an-ı Kerim kusursuzdur ve değiştirilmemiştir. Ayrıca bazı ayetler anlaşılması zor olduğundan veya kafa karıştır dışından elmalılı Hamdi Yazır tefsirlerinde ve Risali nur lara bakmak gerekir
- +1 yıl
hayır Hadisler sahabe tarafından sahih olup olmadığı belirtilerek aktarıldı tamamen sahih kaynaklardan yazdım her şeyi.
- +1 yıl
valla ben neyin tartışmasını yaptığımızın kanısına varamadım şu an.
size söyleyeceğim tek bir şey var.
islam insana , insan olmayı öğretir.
kadınlar , biz erkeklere allahın birer emanetidir.
onlar iffetleri için nefislerinden fedakarlık yaparlar islamı seçerek.
tüm erkeklerden yüz çevirirler aynı biz müslüman erkeklerin yaptığı gibi.
bizimde bu fedakarlığı göz önünde bulundurarak kadınlarımıza güzel davranmalı , yedirmeli içirmeli , arada bir çiçek almalı , onu mutlu etmeli , çocuklarına babalık etmeli ,
kötülüğünü istememeliyiz. zaten bunu gören kadında kocasına itaat etmemezlik yapmaz.
fakat günümüzde kadınlar kendilerini ezdirmemek için , söz sahibi olabilmek için yırtınıyorlar sırf erkeğin altında ezilme ihtimaline karşın. bundan korkuyorlar..
islamda korkacak bir şey yoktur.
gayette merhamet sahibi olur müslüman insanlar.
fakat kadınlarında bunun bilincinde olarak ,
kocasına karşı nankörlük etmemesi , ondan hoşnut olması , ve bunun içinde bir çaba içinde olması gerekir.
- +1 yıl
tabi sana dokunmuyor kadına itaat pişmanlıktır kadının aklı eksik hafızası eksikdir kadınların çoğu cehennemde çünkü altın ve gümüş onları oyalar ha birde peygamber nikahlı olduğu kadınlara benden sonra haliniz ne olacak diyede düşünüyorum vallahi benden başkası size TAHAMMÜLL edemez demiş imam Gazali de bu yüzden erkeğin karısına güzel ahlaklı davranmasından murat ona eza cefa etmemek değil kadının ezasına TAHAMMÜL göstermek tir resulun yolundan giderek kadının gazabı ve taşkınlığına karşı halim selim davranmaktır- diyor.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılInsanlarin gozunun onune ben muslumanim namazimi kiliyorum diyip sanki milletin gozune sokunca belli yerlerden paylasim yapinca dahada imanli havasinda olanlari asiri itici buluyorum.
Dinini icinde yasiyan ve dogru durust olup yasantisinla insanlari etkileyen, insanlara hos gorulu olarak davranip birisi yanlis yapiyorsa onun yuzune yanlisini vurmakdansa yuzunde tebessumle dogru sozu agizindan eksik etmeyen karakterli insanlardan hoslanirim.
Saydiklarim gibi anlayisli dinine sahip cikan kalbinde nefret beslemeyen hosgorulu bir esim olsun Allah a sonsuz kez sukrederim.00 Yorumla
+1 yıl(Güncelleme de yer kalmadığı için buraya yazdım okuyun lütfen.)
Ayrıca ben Kuran mealini okudum ve kadınları değersizleştiren hiçbir ayet yok. Bunun aksine hep kadının değerli oluşuna değinilmiştir. Bunun aksine olan hadisler kesinlikle uydurmadır. Nadiren anlamakta güçlük çektiğimiz veya kafa karıştıran ayetlere Elmalılı Hamdi Yazır tefsirine bakabirisiniz. Ayrıca dinle ilgili kafanıza takılan tüm sorulara "HAYALHANEM" YOUTUBE kanalındaki videolardan cevap bulabilirsiniz. Benim hayatımı değiştirmeye vesile oldu. Sizde doğruyu bulun İnşallah10 Yorumla
+1 yılDindar ya da dinsiz olması önemli değil yeter ki at gözlüğü olmasın.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
- Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılHah hadiste diyorki peygamber kadına itaat pişmanlıktır bir kadın ne derse tersini yap ey kadınlar ben sızın kadar aklı eksik olup aklı tam olanın aklını alanını görmedim -hadis Mevlana derki kadına muhalefet etmeyen helak oldu Hz ademi Havva şeytana uydurdu kandırdı kadın hayvan tabiatlıdır vs vs Hz Ömer karısına demişki sen evin köşesindeki bir oyuncak gibisin ihtiyacımız yokken bir köşede beklersin hadiste diyorki kadın kocasından izinsiz dışarı çıkamaz.
07 Yorumla
Soran+1 yılKardeş Öyle bişey yok! Son söylediğin dışında. Birçok uydurma hadis var. onlara inanma. Tam tersi Peygamber Efendimiz (sav) in kadınlarla ilgili okadar güzel söylediği şeyler varki. Sen sahih hadislere bak. sahih müslim 'e falan. Hem öyle olsa vahiy geldiğinde Peygamberimiz Hz. Hatice 'ye fanışmazdı. Onunla dertleşmezdi
- +1 yıl
Yukarıda yazdıklarım hepsi sahih idi zaten Mevlana da ehli sünnet bir alimdir.
Soran+1 yılO son söylediğinde doru tabiki kadın erkeğin izin vermiyeceği yerlere gitmemelidir yani öyle dediysemde zorba gibi otur evinde falan diyemez örneğin karışık partilere bilmemnelere. Ya bu konuları "hayalhanem", sözlerköşkü" , "çay haıse"gibi YouTube kanalları çokk güzel açıklıyo. Ve daha akla takılan birçok soruyu. Sende bakabilirsin
Soran+1 yılİyice araştır derim. Çünkü bu söylediklerine çelişkili daha birçok hadis var ve hatta ayet bile
- +1 yıl
Hepsi sahih yazdıklarımın... Hadis: kadın Avrettir onların avretlerini evlerle örtün-hadis- size orada çadırlara hapis edilmiş kadınlar vardır-ayet kadın çarşafla bile sokağa çıkmasın büyük fitnedir cübbeli Ahmet hoca kadının evin köşesinde durması lazım cübbeli Ahmet hoca-
Soran+1 yılO adama bakmanı pek önermiyorum zaten dediğim sitelere bakabilirsin. Hoca değiller ancak çok güzel anlatıyolar
- +1 yıl
Dediklerim sahih hadis yanlız bunlar da öyle : kadınların içinde iyi kadın çok az bulunur kadınların çoğu cehennemde çünkü altın ve gümüş onları oyalar bir kadın kendisi ile birlikte etrafındaki erkekleri de cehenneme sürükler kadınların yapısı nankör olur.
- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılEvet ama öyle bir kadın bulamadım gayette layğım ama kendime layık birini bulamıyorum ne türbanlılar gördüm ben ailesinin musadesini alıp adam akıllı çay içmeye gittiğim kız gece naber aşkım diye mesaj attı yüzük takmadan ben aşkım canım demem kimsenin kendi kızıma bacıma yapmasını istemediğimi başkasının kızına bacısına yapmam!
00 Yorumla
+1 yılDin insanin vicdanidir, eger takvali ve namazinda niyazinda iken bana bakireligim bozulmasin anal seviselim diyen kiz gibi ise hoslanmam... yani birinden hoslanmam icin once kendine durust olmali yani vicdani olmali... gerisi onunla tanri arasinda benimle onun arasinda degil
00 Yorumla
+1 yılBen Ateistim, sevdiğim bir kıza her anlamda saygı duyarım. İstediği dine inanabilir, istediği gibi dini hayatını yaşayabilir, tabiki de karşılıklı bir saygı çerçevesinde.
04 Yorumla
Soran+1 yılKardeş birçok kişi dini konularda öğüt vermiştir belki ancak YouTube de bir kanal var"hayalhanem" diye ve bunun gibi başka güzel kanallarda var. Hoca falan değiller. Ama çok güzel ve hiç sıkılmadan dinliyosun
. Bak derim. Eminimki sorularına cevap bulacaksn- +1 yıl
Doktordan bir reçete almış gibi hissettim kendimi, ama izleyeceğim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Soran+1 yılBunu söylemek benim görevim. Daha güzel ve açıklayıcı yazmak isterdim ancak herkeze yazmaktan Yoruldum. Ama sen dediğim YouTube kanalına bak onlar daha güzel açıklar zaten "sözlerköşkü" ve "çay hause" de güzel onlarda çok güzel başlıklarına bak aklına takılan soruların cevapları var kardeş İnşallah doğruyu bulursun. Birkaç video izledikten sonraki görüşünü yazarmısın merakta kalmıyım
Soran+1 yılBirkaç tane değil hatta birçok izle. Çay hause bin ateist röportajlarına da bak
hoşlanmam ama dinsizde değlim. Bu tipler kendileri her haltı yer başkasına eleştiri yapmayı dini vazifeleri sanar. Ne dindarlardan ne milliyetçilerden ne fanatiklerden hoşlanmıyorum. Özgürüm.
00 Yorumla
+1 yılEvet. Allah öyle insanları çıkarsın karşıma inşallah
03 Yorumla
Soran+1 yılPeki layıkmıyız öylelerine
- +1 yıl
Eğer layığım dersem o zaman kaybederim. Allah bizleri hak eden kullarından eylesin
Soran+1 yılAmin İnşallah
+1 yılEşimde olmasını istediğim en büyük özellik..
Rabbim hayırlısını versin..
#Vesselam00 Yorumla
+1 yılEvet, inşallah layıkımdır :D Allah bilir tabi ama elimden geldiğince dikkat ederim nefsime...
00 YorumlaEvet ama karakter de önemli sonuçta kendi kendine dindar bana değil
00 YorumlaTabiki kapalı çarşaflı güzel bir eşim olmasını istiyorum
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılDine bağlıyım ama mezhepsel görüş ayriliklarindan dolayı hayır
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani. Mezhepleremi inanmıyon
- +1 yıl
Hayır alevi olduğum için tesettürlü kızlarla hiç aram olmadı arkadaş olduklarım genelde sürekli ayet gönderiyor benden hoslananlarda baskı yapmaya çalışıyor öyle işte 😊
Soran+1 yılBaskı yapmaları yanlış. Ancak "hayalhanem" gibi YouTube kanallarına bakabilirsin çok güzel insanı sıkmadan anlatıyorlar. bak derim
- +1 yıl
😂 😂 😂 😂 😂
Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Çoğu ister layık olur mu herkes ya da nasip Allah bilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet isterim kimi erkek var dansa kaldırir kimi erkek var namaza kaldırır öyle erkek de sonsuzum olsun isterim
10 YorumlaNerde bizde o şans ama burda bulmak imkansız bide 🙃😐😑
00 Yorumla- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılHicbir sartta isim olmaz. Hicbir sartta hem de
43 Yorumla
Soran+1 yılİnancınmı yok kardeş yanlış anlama sorunu yardımcı olmak istediimden
- +1 yıl
Yardima ihtiyaci olan sensin, bende bisey yok
- +1 yıl
Islam kadina deger veriyormus, hmm, erkege tabii edip evinizde oturun ve kocanizin sozunden cikmayin seklindeki Kuran hukunlerini bir insan nasil hadisle savusturabilir acaba?
Islam arap kulturudur, arap kulturunde de kadinin degeri yoktur.
Istersen konvensiyonel islami benimsedikce esleriyle sirt sirta savasa giden turk kadinlarinin ne kadar geri itilip yok sayildigini inceleyebilirsin.
Gizli Üye(25-29)+1 yılasılorospulardantiksinmek gerek tesettürlü daha namusludur
00 Yorumla
+1 yılo tarz bir kişi istemem korkarım
049 Yorumla- +1 yıl
bir de o ayet yalan kaç tane adam tanıdım sabah akşam kadın ikip ondan sonra türbanlı eline erkek eli değmemiş kadınlarla evlenen çok erkek var =D =D o ayet bence türbanlı kadınların kendilerini tutmaları için uydurulmuş sonradan eklenmiş
- +1 yıl
:D Râzî tefsirinde derki kadın için kadın yaratılışı gereği ahmaktır aldanması yanılması çoktur kadın acizdir çünkü dışarı çıkmaktan ortada görülmekten acizdir adının sanının anılmasından acizdir kadın erkeğin elindeki bir tutsak gibidir kadın çocuk akıllıdır normalde dinde sorumlu olmaması gerekirdi erkek için mükellef tutuldu yani ona kölelik etsin diye şimdi diyeceklerki boşver onu o uydurma Râzî tefsiri ehli sünnet alimleri nin onayladı ğı bir tefsir halbuki
- +1 yıl
@saçmahayattsaçma kardeşim bir ton bu tarz ayet var ve bunlara inan bir sürü de kadın var ben böyle ezik ruhlu kendi fikri olmayan bir kadın istemem zeki aklı başında kültürlü ahlaklı birini isterim ve hani genelde böyle ayetler söyledin mi uydurma diyorlar şu diyorlar bu diyorlar ya da günümüze uydurmaya çalışıyorlar
Soran+1 yılAyette layıktırla diyor. Temiz kadınlar temiz erkeklere illa gitcek demiyo sirke girme be kardeeş.
- +1 yıl
ee kardeşim ben bunun tam tersi olduğu örnek ler gördüm diyorum cevremde bu tarz evlenen bir sürü inasn var diyorum şimdi çıkıp bana yalancı ayete doğru mu demek lazım yoksa ayet yalan ben mi doğruyum demek lazım? ben cciddi çevremde bunu gördüm hatta bizden büyük 70-80 li kuşaklarda da evlenmden önce erkekleri karıya götürür ondan sonra evlendirirlermiş çoğumuz babası milli olarak evlenmiştir ee şimdi analarımız da mı ıkıntı var hadi bunu geçtim bunun doğru olduğunu ispatlamak zor olurda ee yakın cevremde sabah akşam kız ikip türbanlı namuslu zarı olan kadınla evlenen var tertemiz kız aile evindne çıkmamış
Soran+1 yılİslam dini kadına çok hem de çok değer veriyor. Bende önce yanlış yollara sapmştm bu tar düşünceler bendede oluyodu. şu an çok şükür tesettüre girdim. Rabbim yol gösteriyor. Ve hiç kendimi bu kadar değerli hissetmemiştim. Sen iyice araştır. Herşeye inanma. Bu zamanın bazı hocalarıda bazen yanlış konuşuuo
- +1 yıl
islam kadına değer veriyor 0.0 bu islamın hoş görü dini olmasıyla aynı şey sanırım =D
Soran+1 yılYouTube de "hayalhanem" kanalına gir mutlaka
- +1 yıl
dediğim ayet değil ehli sünnet kuran tefsiri birde bunlar çıplaklığı hayvanlık olarak görüyor ya din de zaten sahabe devrinde cariyeler erkeklerin yanında sadece göbekle diz kapağı arasını örtmek zorunda idi bu şekilde erkeklerin yanında durabilir di
- +1 yıl
@saçmahayattsaçma lan D=D =D diz le göbek arasını örtmekten komple örtünmeye nasıl geldik laksdkşlasdşs
- +1 yıl
işte bu cariyeler için geçerli hatta bu şekilde namaz da kılabilir onlar ama cariye olmayan kadın evden bile çıkmamalı kadın avrettir onların avretlerini evlerle örtün-hadis- :D
- +1 yıl
@saçmahayattsaçma var ya kuranı filan okusak bu işi eşelesek birraz daha kim bilir neler çıkar bir de nisa suresi 34 ayet var kuranda geçen bir ayet + diyanetin verdiği kuranda da geçer onu da zamanla yumuşatıp günmüze uyduruyoralr
- +1 yıl
adamlar hz ademi Havva şeytana uydurdu kandırdı işve cilve ile diyor bu doruk noktası na yakın zaten :D
- +1 yıl
@saçmahayattsaçma o zaman kanka çözüm dinden kapatalizmden uzak demokrasi dolu ülkelere gitmek
Soran+1 yılLütfen böyle demeyin bir dediğim YouTube kanalına girin soyledikleriniz çok yanlı.
- +1 yıl
Soran kişi bunlar sahih kaynaklarda yazıyor bilgiliyim merak etme ve görüş sahibi mutlu olmaya bakıcaz biz
- +1 yıl
kuran dan ayet çıkartıyorum söylüyorum bak diyanet işlerinin verdiği kuran bundan daha ötesi var mı nesi yanlış hatyatında hiç mi kuran okumadın?
Soran+1 yılİnşallah bir gün doğruyu bulursunz
- +1 yıl
inşallah hepimiz bir gün doğru olan her şeyi buluruz
Soran+1 yılBakın buradaki birçoknkişinin kafasını karıştırmanızdan korktuğum için birkez daha yazıcam. Bakın günümüze kadar yanlızca Kur'an-ı Kerim değiştirilmemiştir ve tek kusursuz odur. Ben Kuran mealini okudum ve söylediğiniz yalan hadislere , tefsirlerin aksine kadını öven ayetler var. Dediğim gibi evrensel , değişmemiş ve en doğru odur. Allah katındada üstünlük yannlızca takvadadır. Yeterin artık insanların kafasını karıştırmayın Lütfen. Hadislerede bakmak gerekir elbet ancak Kuran'la çelişen hiçbir hadis doğru değildir. Bakın Kuran diyorum en doğru O. Söylediiniz şeylerle çelişen birçok ayet ve hadis var.
- +1 yıl
Arkadaşım asıl senin kafan karışık lütfen hadisin hangisinin gerçek olduğuna biz kafamıza göre karar vermiyoruz sahabe belirtmiş zaten hangisi sahih hadis hangisi uydurma farkında mısın bunun
- +1 yıl
Ey kadınlar ben sızın kadar aklı eksik olup aklı tam olanın aklını alanını görmedim -hadis şimdi hadi deki bu hadis sahih değil uydurma hadi de korkmuyor isen?
- +1 yıl
? ey kadınlara danışın ama onların fikirlerine uymayın der peygamber Hz.
Soran+1 yıl@saçmahayattsaçma burada söz konusu edilen aklın noksanlığı, geri zekâlı olma anlamında olmayıp, duygusal taraflarının daha fazla olduğuna işarettir. Kadınlar annelik gibi, şefkat ve hissilik gerektiren bir vazife üzere yaratıldıkları için, birkısım hissiliklerde erkeklere göre daha üstündürler. Bu hissi güçlülüğün, beraberinde getirdiği yan zaaflar var. Bu zaaflar hususunda şuurlu olunmaz, irade ile yönlendirilmez ve tabii hâllerine bırakılırsa, sahibini zarara atıcı olumsuz sonuçları olacaktır. İşte, duyguların öne çıktığı bir durumda, akıl devreden tamamen veya kısmen çıkar. Bu da aklın noksanlığı olarak ifade edilir.
e. Bu duygusal tarafın pozitif bir ayrımcılığı da vardır. İşin ehli olan âlimler, bir erkeğin, kırk yılda ancak varacağı bir velayet mertebesine, bir kadının kırk günde yetişebildiğini söylemektedir.
“Cennet annelerin ayakları altındadır.” hadisinde de bu pozitif ayrımcılığı görüyoruz.
Demek ki, Allah’ın adaletinden şüphe etmemek
Soran+1 yılarasında adil bir ölçüden ziyade, merhamet dolu bir ölçü vardır.
Buna göre her insan maddi ve manevi konumuna, içinde bulunduğu şartlara göre hesaba çekilecektir. Öyleyse kadın kadınlığına ve kendine verilen diğer özelliklere göre; erkek de yine erkekliğine ve kendine verilen diğer özelliklere göre hesaba çekilecektir.
Soran+1 yılHadisi iyice araştırmıyosun. İstersen biraz daha açıklıyım bu hadisleri
- +1 yıl
ben bunların hepsini biliyorum kadının hafızası da eksik bunu da idrak et her söylenene inanma Mevlana kadının zekasını da küçümser ayrıca bak hadis:ben cennete girdim orada kadınların pek az olduğunu gördüm sordum bu kadınlar nerede cebrail dediki fazla altın ve gümüş onları oyalar ey kadınlar ben sızın kadar aklı eksik olup aklı tam olanın aklını alanını görmedim bir kadın kendisi ile birlikte etrafındaki erkekleri de cehenneme sürükler dikkat edin cehennem beyinsizler içindir onların bir çoğu kadınlardır ey kadınlar ben cehennemde sizin çok olduğunuzu gördüm çünkü siz nankörlük eder çok beddua ederisiniz
Soran+1 yılVe birşey daha var üstte yazdığım "temiz kadınlar temiz erkeklere , temiz erkekler temiz kadınlara layıktır. " ayetini anlamamışsınız. Ayette layıktırlar diyor. İlla temiz kadınlat la temiz erkeklere evlenir demiyor. Evlilik kaderdir ancak bazı durumlar haricinde (örneğin doğduğundaki fiziksel özelliklerin veya genetik hastalığın gibi durumlar haricinde) insan kaderini de evleneceği kişiyide kendisi belirler. Evlenmeden önce istihare yapılır ve iyiyce araştırmalı evlilik adayıyla konuşmalıdır
- +1 yıl
birde kadınların duygusal olması madem 40 günde onları evliya ediyordu bak peygamber hadiste diyorki kadınlardan Kemal'e eren yani tam manası ile insan olan 4 tanedir erkeklerden çoktur sonra kadından büyük evliya da zor oluyor alimlere göre Mevlana ise kadın nefisci hayvan tabiatlıdır der gerçek dünyaya bakıyorsun hapiste erkek sayısı kadına oranla yüzde sekiz yüz daha fazla hadise bakıyorsun kadınların çoğu cehennemde haha derler
Soran+1 yılBirşey sorucam siz ikiniz dinsizmisiniz
- +1 yıl
Evet dinde evlilik tamamı ile kaderdir ha evlilik konusunda şunu da söylemek istiyorum Hz hasan kadınları 4 er nikahlar sonra boşar başka 4 lüyü nikahlardı bu şekilde 300 kadından faydalandı yazar hadiste ve rivayetlerde bu da ek bilgi olsun
- +1 yıl
bizi boşver peygambere göre senin dinin eksik onu düşün... ha birde peygamber derki bir kimse var Allah'ı hiç zikretmez işte ASIL kadın odur bak kötü erkek bile dine göre kadın sayılır:D
Soran+1 yıl@saçmahayattsaçma nak sen bunları teker teker araştır sana bunların aksi ayet var diyorum. Hadis sahih ise mutlaka açıklamalarıda vardır sen teker teker araştır. Bak aZönce söylediği de mantıklı. Kadınların duygu yönü fazla olduğu için bazen mantıklı düşünemeyebiliyoruz. Erkeklerde duygu yönünden eksik. Ancak herkes kendilerine verilen bu fıtri hallere göre hesaba çekilecek
Soran+1 yılVe yazdığın şu yorumları silermisin lütfen insanların aklı karıştı.
- +1 yıl
o yüzden cehennemde siz coksunuz aynen ya bir insan bu kadar kendine saygısız olabilir peygamber kadına itaat pişmanlıktır bir kadın ne derse tersini yap diyor bu da onaylıyor duygusal olmak kötü karar vermek bozuk karar vermek demek değil bunu diyenler Hz ademi Havva şeytana uydurdu kandırdı diyorlar bunu kabul etmek saçmalık
- +1 yıl
peygamber diyorki bir kimse var Allah'ı hiç zikretmez işte asıl kadın odur bunun açıklaması şu ben söyliyim erkek bozuk olamaz kötü olamaz olursada o kadın sayılır çaktın
Soran+1 yıl@saçmahayattsaçma Lütfen YouTube kanalı "SÖZLER KÖŞKÜ" ndeki. "KADIN NEDİR? İSLAMİYET KADINA KÖLE OLARAK MI BAKIYOR" başlığındaki videoyu izleyin.
Soran+1 yılYarın size hadisleri daha iyi açıklayacapım İnşallah
- +1 yıl
arkadaşım benim yazdığım hadisler net zaten kadınların çoğu nun altın ve gümüş sebebi ile cehennemde olmasına inanmıyor um sacma buluyorum bu çok komik kadınların duygusallığı sebebi ile mantıksız karar vermesi zaten hakaret Mevlana nin dedileri açık Havva filan kandırmadı saçmalık zikir etmeyen erkek kadın değil gayette erkektir saçmalığın saçmalığı
- +1 yıl
@saçmahayattsaçma ben müslümanim =p ama olay su bu kadın kuranın %50 sini kabul ediyor tamam diyor kuranda sizin dediklerinizde var ama onlar yalan diyor insanlara gercekleri söylemeyin kafaları karsıyor diyor ve bilgisnin yetmedigi yerde youtubaaa bakın diyor hani kendisine dısardan baksa kendisi de anlıyacak da bosa konusuyorsun kafasını sartlamıs ben bu yuzden bu tarz insanalrdan korkuyorum kafası belli seylere sartlamıs
- +1 yıl
@saçmahayattsaçma bir de kanka bu seye benziyor peygamberimiz aise ile 6 yasında evlenmistir diyorlardi sonra insan lar tepki gosterince tamam tamam o 12 yanlıs anladınız diyorlar bu kadinları kotuleyen ayetleride öyle farklı yerlere cekio gercek soylemek istedikleei seyi umursamıyorlar =p
- +1 yıl
Aynen ya müslümanın diyip hadis inkar eden ya da kafasına göre anlam veren insan dolu etraf
- +1 yıl
cübbeli Ahmet diyorki o zamanlar kadınların yaşı adet gördüğü andan itibaren sayılamaya başlanırdı 6 değil 16 da olabilir hangisi ise artık
- +1 yıl
@saçmahayattsaçma kardesim birde olayın su yönu var kadına en cok deger veren din islam ayetleri bosver bak diger dinlere 20 tane kadın la evleniyorlar onları dovuyorlar yetmiyor bos ol diyipkenara atıyorlar baktılar cok atarlı taslıyorlar kesiyorlar az zevk alsın diye sunnet ediyorlar tum bohluklar diger dinlerde tum twcavuzculer katillerde diger dinlerden cıkıyor muslumanlık olmasa dunya kim bilir nasıl olurdu =(
- +1 yıl
@saçmahayattsaçma iste hep yeni seyler yazıyorlar =p ayetleri degistiriyorlar
- +1 yıl
İslam'da da Hz hasan 4 er nikahlar sonra boşar başka 4 lüyü nikahlardı ama dediğin gibi diğer dinler hepten ilkel hepten vahşi en iyisi İslam bende biliyorum bunu hep söylüyorum zaten
- +1 yıl
@saçmahayattsaçma ironi yapmıstım =p
- +1 yıl
Ama gerçekten diğer dinler daha beter daha saçma inanışları var o yüzden dedim anlamadım ironi yaptığını mesela Hristiyanlar günde 5 kez kadına kocasına secde ettirir kendini aşağılayıcı cümle kurdururmuş :D
- +1 yıl
@saçmahayattsaçma oda iyi kafaymıs dbdndj
İsterim tabiki neden istemiyeyim.
00 Yorumla
+1 yılHoşlanırım ve ilgimi çeker.
00 Yorumlanefes alsin yeter diyen sesleri duyar gibiyim
00 Yorumla
+1 yılGösteriş için yapmıyorsa isterim tabi ki...
00 YorumlaDiğer konusunda 43,8b cevap paylaştı. Hoşlanırım da onlar hoşlanmaz.
00 Yorumla
+1 yılbağnaz değilse sıkıntı yok
00 Yorumla
+1 yılçoraplarını koklatacak mı?
00 Yorumla
+1 yılsevgili olurum ama evlenmem
10 YorumlaDiğer konusunda 736 cevap paylaştı. Öyle birini bulsam zincire vururum
00 Yorumla
+1 yılBen daha bulamadım. 😔
00 Yorumla
+1 yılVarsa gönder bitane alayım hemen :)
00 Yorumla- Diğer konusunda 734 cevap paylaştı.
+1 yılÇok severim oyle insan
00 Yorumla böyle bir kız kaldımı
02 Yorumla
Soran+1 yılVar tabi oyleleri ben hala görüyorum. Sen öyle birine layıksan Allah karşına çıkarır İnşallah
Diğer konusunda 542 cevap paylaştı. Valla tek hayalim böyle bir eş
00 YorumlaHayır hiç hoşlanmam
00 Yorumla
+1 yılİstwerdim
00 Yorumla
+1 yıltabiki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOyle birini bulabilsem..
00 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. isterdım tabıı
00 Yorumla
+1 yılhayır
01 Yorumla
Soran+1 yılKardeş inancın yoksa veya kafamda sorular varsa mutlaka hayalhanem YouTube kanalına bak derim
Diğer konusunda 18,4b cevap paylaştı. Hayır..
04 Yorumla
Soran+1 yılİnancınmı yok kardeş. Bak eğer öyleyse veya kafanda sorular varsa emmiinimm YouTube deki "hayalhanem" kanalında sorularına cevap bulacaksın.
Soran+1 yılHiçbir eksiklik hissetmiyomusun huzurun nasıl var senin. Yanlış şeylere bakmışsındır bence. Ben örneğin namaz kılmadımmı huzur bulamam. Yani demekki bunu emreden o huzuru içime yerleştiriyo
pek hoşlanmam
00 Yorumla
+1 yılevet hoşlanırım
00 Yorumla
+1 yılkim istemez😐
02 Yorumla- +1 yıl
onu allah bilir.😊
- +1 yıl
hocam iyi akşamlar.😊
Diğer konusunda 699 cevap paylaştı. Neden istemeyince ki
00 YorumlaDindar dindarı ister
00 YorumlaTabiki