Bir kaç hafta önce saç uçlarıma balyaj attırdım folyoya sardılar ve boyarken bunu hep yapıyorlar bunun nedeni nedir merak ettim? :)) Kuaförler neden alüminyum folyo kullanır?Kuaförler neden alüminyum folyo kullanır?
SAÇ BOYA İŞLEMİN DE DOĞRU KABUL EDİLEN ALÜMİNYUMUN FOLYO AKSİNE YANLIŞ, İLKEL BİR UYGULAMADIR!!! BİLİMSEL OLARAK TÜM BOYA FİRMALARI ÜRÜNLERİNİN KULLANIM KLAVUZUNDA (Boyanızı karıştırdığınız kabın ve karıştırıcınızın metal olmamasına dikkat etmelisiniz. Bunun nedeni saç boyanız veya açıcınız eğer metal ile reaksiyona girerse boyanız kimyasal bir reaksiyona girerek oksitlenir ve hiç beklemediğiniz bir sonuçla karşılaşma ihtimaliniz de yükselir) Şeklinde uyarı verir, kuaförlerin alimünyum folyo kullanmasının sebebi UCUZ KOLAY TEMİN EDİLEN VE PRATİK olmasıdır. Buna asla izin vermeyin!!! NEDEN Mİ? !!! ALÜMİNYUMUN FOYLO METAL TÜREVİ MADDEDİR!!! SAÇLARINIZ ALÜMİNYUMUN FOLYO İLE BİRLEŞTİĞİNDE OKSİDE OLUR YIPRANIR! BU DURUMUN YANI SIRA ALÜMİNYUMUN FOLYO GENEL SAĞLINIZI DA ETKİLER... Beynimize zarar verebilir. ... Alzheimera neden olabilir. ... Ciğerlerimizde sorunlar oluşturabilir... LÜTFEN KUAFÖRLERİNİZİ BU KONUDA UYARIN ÇÜNKÜ YÜKSEK FİYATLAR ÖDEYİP ALDIĞINIZ HİZMETİN DOĞRU VERİLMESİ ŞARTTIR. SAĞLINIZI SAÇINIZI UCUZ İŞÇİLİĞE HARCATMAYIN!!!
Kuaförlerin saç boyama teknikleri hepimizin ilgisini çekiyor aslında :) Bir ara alüminyum folyonun neden kullanıldığını, ne işe yaradığını ben de çok merak ediyordum ve kuaförüme sormuştum :) Gerçekten işe yarıyormuş! Hatta alüminyum folyo yoksa aynı işlevi görmesi açısından farklı seçeneklere de yönelmemiz gerekiyor. Bakalım alüminyum folyonun özelliklerine, ne işe yaradığına :)
Kuaför folyosu ne işe yarıyor, kuaförler neden alüminyum folyo kullanıyor?
Kuaför folyosu ne işe yarıyor?
Kuaförler genel olarak alüminyum folyoyu saç boyarken değil, saçları açarken kullanıyor. Çünkü alüminyum folyo içerisine hava geçirmiyor ve içerideki sıcaklığı koruyor. Bildiğiniz gibi açıcılar da ısındığında saçları çok çabuk açıyor. Yani alüminyum folyo saç açarken oldukça önemli :) Renkli kuaför folyosu da dikkatinizi çekmiştir, onlar da saf folyodan üretiliyor. Yani bir farkı yok, balyaj, röfle gibi saç açma işlemleri için kullanılıyor.
Saç boyarken alüminyum folyo yerine ne kullanılır?
Saç boyarken alüminyum folyo yerine ne kullanılır?
Öncelikle saçlarınızı normal renklere boyuyorsanız, alüminyum folyo kullanmanıza gerek yoktur. Ancak saç açma işlemlerinde mutlaka kullanmanızı önerim. Evde alüminyum folyo yoksa, çeşitli seçenekleriniz de yok değil :) Alüminyum folyo yerine streç film ya da market poşeti kullanabilirsiniz.
Saçı boyadıktan sonra streçle sarmak etkili mi?
Streç film de saç açarken kullanılabiliyor ve etkili oluyor. İçerideki ısıyı tutuyor ve açıcının ısınarak, saçları daha çabuk açmasına destek oluyor. Açıcı havayla temas ettiğinde yeterli ısınma sağlanamıyor ve saçlar geç açılıyor. Aynı zamanda açıcı saçlarda çok fazla bekletilmiş oluyor.
Alüminyum folyo ile saç düzleştirme nasıl yapılır?
Alüminyum folyo ile saç düzleştirme
Alüminyum folyo ile saçlarınızı düzleştirmek istiyorsanız, ihtiyacınız olan iki malzeme var; alüminyum folyo ve saç maskesi. Durulanmayan, şekillendirici saç bakım kremlerinden de kullanabilirsiniz bunun için. Saçlarınızdan bir tutam alıyorsunuz, balyaj yapar gibi üzerine saç kremi / saç maskesi sürüyorsunuz ve kapatıyorsunuz. Yarım saat sonra açıyorsunuz ve saçlarınız dümdüz oluyor :)
tek basına aleminum folyala daha kolay saca boya suruluyor sonra ısıyı iyi koruyo.. ama bazıları yumurta posetlerylede yapıyor paketi açmaan rengi göebiliyorlar:D
Benim annemde öyleydi ama ben 6. ya da 7. sinifta almiştim çunku ilkokulda bi erkek kaslarin erkek kasi gibi dediği için kirildim ve bi daha böyle bişey denmemesi icin almiştim ortasini sadece gordugu zaman kızmişti birakmami soylemisti ama ben almaya devam ettim boyle hep onla yuzyuze geldigim zaman elimle kasimi filan kapatiyodum ama sanirim habire aldigimi fark etti ve alma diye söylenmeyi birakti sanirim artik biseyler dank etti bilmiyorum
İnternette, yatırımcıların bakiyelerini oldukça kısa bir süre içinde düzinelerce kez artırdıkları bir video gördüm, ancak Binomo'da bir yıldır işlem yapan biri olarak bu tür bir kârın düşünülmüş bir işlem değil, sadece şans olduğunu fark ettim. Bence normal bir yatırımcı sadece para kazanmak zorunda ve ne tür bir kârlılığa sahip olduğunun bir önemi yok. Kârlılığım sadece %5, ama bazen %50. Benim için asıl mesele sonunda kâr etmem.
Boyarken yapıyorsalar sarı renklerim sokmasın diye...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
çoook geçmiş olsun canımm :( benim annemde çölyak hastalığı vardı ve geçti. Annemde de sürekli denedik resmen hangi besin zararlı diye. güvenilir bi firmalar. Ben bayağı araştırdım. Önemli akademisyenler var, avrupada zaten çok yaygın bir şey mikrobiyom analizi. Onlarda zaten avrupada kurulmuşlar. Yapay zeka destekli uygulamaları var. Pişman olmazsın bence ama yıllık paketini al daha avantajlı.
Berska indirimden mont aldım ama rengini beğenmedim indirim bitti bugün ve eski fiyatına geri döndü değiştirmeye kalksam üstüne para eklemem gerilecekmi?