Hepinize iyi akşamlar. Ben mezunum üniversiteden. Hemşirelik bitirdim kpssye kadar olan zaman diliminde hemşirelik yapmayacağım.
Fakat şöyle bir durum var ki paraya da ihtiyacım var annem babam ayrılar vs pek onlardan almak istemiyorum.
Evde de ders çalışamıyorum.
Asıl amacım yeniden üniversite okumak içimde kalan bir bölümü ilerde pişman olmamak. Bunun için en kötü ilk on bin yapmam gerek ve bu da lisede dönemimden daha fazla çalışmam demek.
Fakat ygs için dershaneler çok pahalı ve bunun yaninda hep liselilerin içinde üniversite mezunu olarak kendimi baya kazık gibi hissetmem de olası. Bende bu nedenle kpss için bir dershaneye yazılıp tüm vaktimi orada ders çalışarak geçirmeyi planladım. Dershaneye gitmemin amacı evden uzaklaşmak. Evde bunalıma girmem sürekli ve bu dediklerimi yapmadan kendime rahat vermeyecek olmam tatile gezmeye vs hiçbir yere gitmek istemiyorum, zevk de alamıyorum zaten.
Ama çalışsam part olark bir işte yine kafam yine dağılır hem para da alırım. Dershaneye gitsem ygs kpss farketmez tam moda girerim ama çalışırsam koparım diye korkuyorum..
Sizce hangisini seçmeliyim neden:
Durumlar:
Maddi ihtiyaç kaynağım yok şu an para kazanmam mantıklı
Evde çalışamıyorum ve ne yapacağımı düşünmekten derse odaklanamıyorum dershaneye gitmek mantıklı.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer