Fotoğraf çekmeye çalışıyorum. Fakat fotoğraflarda çok kasıntı ve çok başka birisi gibi çıkıyorum, ne yapmam lazım?

Gerçekten troll değil bu sefer. Ayda yılda bir fotoğraf çekmeye/çekilmeye çalışıyorum. Fotoğraflarda çok kasıntı çıkıyorum ve fotoğrafı çekmeden önce ekranda gördüğüm kendi yüzümle fotoğrafda çıkan yüzümün alakası yok resmen, gece ile gündüz gibi fark oluşuyor yalan söylemiyorum.
Acaba bana mı öyle geliyor diye fotoğraf çekerken ekran görüntüsü aldım, çektiğim fotoğraf ile karşılaştırdım gerçekten uçurum kadar fark var.

Şaka bir yana canım baya sıkıldı bu duruma, Tanrıya isyan ediyorum yarım saattir. Bir yöntemini bilen var mı? Aynı şekilde aynada gördüğüm ile fotoğrafda çıkan yine farklı oluyor.

Fotoğraf çekilirken ön ekran ışığı kapanıyor sanırım, bir de sağı ile solu yer değiştiriyor görüntünün sanırım. Ama yine de o fotoğraf çekme tuşuna bastıktan sonra çok kasıyorum kendimi sanırım, yüzüm kasıntı çıkıyor.

Hadi çevremdeki insanlar beni zaten görüyor tanıyor onlardan yana sorunum yok. Ama gerek internette tanıştığım insanlar veya gerek hiç beni görmemiş insanlar fotoğraf istiyor. Telefonda fotoğrafım yok diyorum. Hemen tavır ve yaklaşımları değişiyor.

1816 yılında fotoğraf makinesini icat eden Joseph Niepce'e de lanet olsun.
Fotoğraf çekmeye çalışıyorum. Fakat fotoğraflarda çok kasıntı ve çok başka birisi gibi çıkıyorum, ne yapmam lazım?