3 tane muhabbet kuşum var, 2si eski biri yeni. Çiftleşmiyorlar öyle dost hayatı yaşayıp duruyorlar, ayna falan almıştım oynamıyorlar da ama canları sıkılıyordur diye üzülüyorum :/ Ne alabilirim ne severler?
Bir kafeste birden fazla muhabbet kuşu varsa hiçbiri konuşmaz. Birbirleriyle ilgilenirler ve sizin söylediklerinize kulak asmazlar. O yüzden bir kafeste birden fazla muhabbet kuşu da tavsiye edilmez.
Kafesin boyutuna göre değişir. Ben bir tane besliyordum ve kafesi büyüktü epey, içinde alt bölümden üst bölüme geçmek için merdiven vardı. Ayna yoktu kesinlikle. Sallanması için salıncak şeklinde bir oyuncak vardı. Kafesin en tepesine takıyorsun ve o salıncak kısmına bazen sallanıyor. İneklerin boynuna takılan çan sesi var ama onun küçüğü, bazen gaga atıyor ona ve üzerlerinde plastik toplar var.
Ama gene de o oyuncaklarla fazla ilgilenmiyor. Onu mutlu etmek istiyorsan kafesinin yanına gidip konuşman ve ona ilgi ve şefkat göstermen gerekir.
Son olarak muhabbet kuşları duygusaldır. Evdeki bir rahatsızlıktan onlar da etkilenir. Muhabbet kuşu beslenilen evde bir kimse öldüğü zaman ardından muhabbet kuşunun da öldüğü çok kez rastlanılan bir durum.
Ben çocukluğumdan beri muhabbet kuşu olan evde büyüdüm. Ve son 5 yıldır kendi muhabbet kuşlarıma bakıyorum. İkia det var. Ve sana önerim o ki kesinlikle kuşlarına oyuncak alma. Muhabbet kuşlarında dikkat bozukluğuna yol açıyor. Benim 5 yıldır oyuncak falan yok ve gayet birbirleriyle ilgililer.
benimki tek oyuncak almadim salincaginida cikardim parmaklarimdan merdiven yapiyorum kendine onlara cikiyor koltuga birakiyorum omzuma atliyo boyle boyle oyun yapiyoruz biz seviyo beraber ayna karsisina geciyoruz bazen kafesindeki aynasini cikardim kafeste fazladan ne olursa bizimle iletisimi o kadar kesiliyor cunku
Oy yerim bu oyuncağı hehehe. Ayna tek başına olunca iyi çiftlerde işe yaramaz. İçinde ufak boncuklu toplar var vurunca gagasını ses çıkarıyor, blrde salıncak benimkiler onlarla çok oynuyordu. Ama maalesef öldüler 😩😩😩😩😞😞
Bir dişi bir erkek muhabbet kuşu al. Diyer kuşlar iki yeni kuşu görünce muhabbet etmek isteyeceklerdir. Sonra kaynaştır yenileriyle eskilerini, Yeniler muhakkak evli olsun Tecrübesizler yeni arkadaşlarından feyz alsın. Bir Aile kurmayı öğrensinler. Ondan sonrası Allah kerim bir bakmışsın ki Hepsi muhabbete doyuyor hepsi aile kuruyor mutluluktan havalarda uçuyor.
Ben burada budanan ağaç dallarını aldım. Sende dene. Bu kuşlar günün büyük bölümünü tüneyerek geçirir. Plastikten uzak dur. Haşladığın yumurtanın kabuklarını ufala ve bir yemliğe koy. Arada üstlerine sirkeli su fısfısla birkaç damla
Muhabbet kuşu dışarıdaki ortama ayak uyduramaz, kısa sürede ölür. Doğa şartları gereği de öyle. Hassastırlar en ufak bir rüzgar ya da cereyanda ölürler.
En İyi Cevaplar