Penaltı noktasının kaleye uzaklığı kaç metredir?

Penaltı noktasının kaleye uzaklığı kaç metredir?

Futbol penaltı noktası kaleye kaç metre mesafededir? Sorusunu maç izleyen herkes bir kere düşünmüştür. Penaltı kazanmak belirli bir kurala göre oluyor ve penaltı noktasının da belirli bir uzaklığı var. Bu aslında futbolun temel kurallarından biri ve oldukça basit bir bilgi. ⚽
Futbol kurallarına göre, penaltı noktası kaleye 11 metre mesafededir. Yani, top tam penaltı noktasına konulduğunda, kaleye olan uzaklığı 11 metre olur. Bu kural, FIFA tarafından belirlenen standart bir ölçüdür ve dünya genelinde her futbol sahasında aynıdır. Hem Süper Lig'de hem de diğer tüm liglerde bu mesafe sabittir.

Penaltı noktasının neden 11 metre olduğunu öğrenmek için futbol tarihine bakmak gerek. 1902 yılında 11 metrelik penaltı noktası uzaklığı belirlenmiş. 11 metre, hem kalecinin hem de vuran oyuncunun eşit şanslara sahip olduğu kabul edilen bir mesafe olarak belirlenmiş.
Tabii ki, bu mesafe sahadaki herkesin dikkatini çeker. Forvet oyuncusu için gol atma fırsatı yaratırken, kaleci içinse bir meydan okuma anıdır. İşte o yüzden, futbolda penaltı anları her zaman heyecan doludur.
11 metre değil miydi..
11 Metre
Internette 9.15 yazıyor bazı sitelerde 11 o yüzden 11 diyesim geldi 🙋
Net 11 metreden atılır. Kızlar daha çok bilmiş bizim erkeklerden bilenler zaten emin değil bizdekilerin :)
11 metre
Cevap
14Cevap
günü sorusunuda mı yapay zeka seçer oldu 🤣 böyle olmamış bir kaç yıl daha geriye gidip gunun sorusu yapsaydınız kı-nı-yo-rum🤣
Cevap veriyorum Daniel'in d si 11 metre...=))
11 metredir.. Yıllardır biliyordum.. Erkeklerde 9 15 diye avunsun.. ;/
7 metre 15 cm değil mi en azından bizim sokak futbolunda öyle
Değil
bizim mahallede öyleydi
11 adım yapıyorduk demekki 11 metre falan 😂😂
sende mi oynardın yoksa
eski topculardan kim kaldı 😂
acaba 😀
tonca erkeğin arasında kızın oynaması garip geliyor olabilir ama
ilginç bir mahalleymiş gerçekten senin gibi futboldan anlayan kız arkadaşim olmasını çok isterdim.
olsun ya sadece oynarmısın yoksa hem izler hem oynarmısın
kadın futbol takımları var artik ama
çıkıp yürü açılırsın
hem faydalı bir sürü yararı da var
sen bilirsin yinede
kolay gelsin son 1 yılınmı var
inşallah gönlündeki yeri kazanırsın
Ten tene deyecek aga 😎
Hassss bro 😂😂
verdim şukunu
nerden baksan 10 metre
Ortalama 11 metreden atılır :)