Maske takmak, insana bir yüktür. Hem taşıyana, hem anlamaya çalışana...
Peki siz dışarıda maske takıyor musunuz? Neden?
Peki siz dışarıda maske takıyor musunuz? Neden?
İnsanlar kırıcı ve saldırgandırlar. Bu çift taraflıdır. Hem savunurken hem saldırırken kendilerine zarar gelmemesi adına eksik ve zayıf yönlerini gizlemeye çalışırlar.
İnsanın içindeki kötü doğayı biliyorsunuz. Bunu hepimiz biliyoruz. Eğer kendisinden zayıf olanı bulursa üzerine gider. Eğer kendisinden güçlü olanla karşılaşırsa savunmaya çekilir. Hangi şart altında olursa olsun zayıflıklarını sergilemek kendisine zarar verir.
Ben yüzüme maske takmıyorum ama daha iyi bir yöntem buldum. Boş kağıt. İnsanlara kendimi anlatmam, kendimi göstermem, kapalı bir kutu olduğumu hissettiririm. Bunu gizem veya karizmatik olmak adına yapmıyorum. Hakkımda konuşan insanların saçmalıklarına dayanamıyorum. O kadar boş beleş dedikodular dönüyor ki bunların oluşmaması için en az malzemeyi vermek istiyorum. Tabi daha önemli sebep ben de kendimi korumayı amaçlıyorum. Kimseyle kavga etmek gibi bir niyetim yok.
Siz sorunuzda daha çok ikili ilişkilerdeki maskeleri sormuşsunuz sanırım. Bunun sebebi çok açık aslında. Yukarıda anlattıklarıma paralel. İçerisinde yeteri kadar donanım olmayan kişiler dışarı karşı kendilerini makyajlama ihtiyacı duyuyorlar ya da kötü niyetlerini gizlemeye çalışıyorlar.
İnsan doğasını çok güzel anlatmışsınız. Yönteminiz de gayet iyi ama ne yazık ki bana göre değil :)
Keşke insanlar oldukları gibi davranabilse. Bazı insanlar çok usta oluyorlar kendilerini gizlemekte...
EİC seçiminiz için teşekkür ederim.
Rica ederim. Asıl ben bu güzel cevabınız için teşekkür etmeliyim. Teşekkür ederim :)
Evet takıyorum , Çünkü insanlar hep istediğini almayı sever bende istediklerini veriyorum onlara. Yoksa hadi ordan git dükkan mk almıyacaksın niye uğraştırıyorsun demeyi bilirim aslında :D
İnsan tepkilerini kontrol edebilmeli eğer kontrol etmez ise olmadık yerler de dert açar başına ama bu sahte olmalı demek değil Tepkilerine dikkat ederek yaşamak içindekini olduğu gibi insanlara göstermemek.
Cevap
22Cevap
Asla takmam neysem oyumdur. Değişmez hiçbir zaman. Sevecek ise böyle sevsinler. İnsanın bir yüzü olur. Ne kadar gizlesende eninde sonunda yakalanır insan kendini ele verir.
Bazen daha özgür hissedersin maske arkasında yaratığın küçük dünya mutlu eder seni belki karşındakinin gerçekler bazen can yakabilir. bazen maske. Şartır
çünkü olmak istedikleri gibi olamazlar ancak kendilerini öyle gösterirler özgüven sorunu işte
yoh bea ben takmam isim olmaz kim tasiyacak erindim bak simdi😀
Gizlenmek için 😊gizli kullanıcı olarak soru soranlar gibi 😊
makyaj yapmak da bir maske diil mi
Aynı kategoride mi bilemiyorum. Makyaj süstür sonuçta.
Tabi makyaj var bir de MAKYAJ var. Videolarda görüyoruz makyaj yapmasa kesinlikle tanıyamam..
En nefret ettiğim şeylerden biri..
Çünkim beton suratlar
Yok ne takacam ben böyleyim
Yuzum guzel gorunsun diye
@Rusland17 oluuur 😂😂🔪
masken olmak zorunda yoksa ayakta duramazsn
kırılmamak için
Bilinmeyen daha çok ilgi çeker merak yani
Korkuyorlar gerçekle yüzleşmekten
takmıyorum hanımefendi
karekterleri olmadığı için
Maskeyle ihtiyacı m yok o işyerlerinin isi
sen takmazmisin
Takmam neysem Oyum. Neden karşımdakini kandırayım ki.
neden kandirmayasinki?
Çünkü sahte olmak istemem... İnsanların beni olduğum gibi görmesini isterim
bu cehenneme bitek ben gidicem ztn herkez gercek yuzlu yalansiz neden ona maske dglde karsisindakini mal yerine koyar demek daha mechul olmazmi kirilirken kirnamamk icin yemiomuyuz :)
noldu kactikmi
Hayır buradayım :)
kactin sandiydim sıkıyı gorunce digerleri gibi
ne maskesi
Olmadığın gibi davranmak.
çıkarcı oldugu için
acizlik
doğal olan kazanır
Bilmiyorum
beni takip edrmisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar