Olabildiğince düzgün ve mantıklı düşünerek cevaplarımızı verelim lütfen.

Sevgiler...
#Gamze

Öncelikle Interstaller videosu için teşekkür ederim, hayaller amaçlar.. Türkiye'de yaşayıp da hayali olmayan insan sanırım Mars'ta insan bulmaya veya su bulmaya denk gelirdi. İnanın survival gibi bir hayat yaşadığımız ülkemizde her günü farklı anlar yaşadığımız yerde zaman zaman hayallerimiz de değişebiliyor. Misal iş hayatımda çok değişik planlarım varken şimdi y. dışı fantezilerine girdim. Amacım var ulaşamıyorum, ama şunu diyorum değerli arkadaşım: inancım yüksek! ben buna inanıyorum ve hırs yapıyorum...
Herkesin bir amacı var elbette: hayalleri var ama gerçek hayatta hayallerden daha fazla anı vardır. Ben bu düşünceyle umutlarımı hiç bir zaman yitirmeyip, her zaman zihnimde ki amaçlarımı, hayallerimi gerçekleştirmek arzusundayım.
Birgün daha iyi yerler de olacağım zengin olacağım filan değil tabi, bunu zaten herkes istiyor. Benim hayallerim bununda ötesinde, yorgun bir savaşçının ordular tepesinde bindiğinde bir ses duyup, ona destek gelen süvarileri görmesi gibi içimde bitmez tükenmez bir neşe umut dolu. Biraz karışık anlatmış olabilirim ve düzeltmeden yazdım. Kusurum olduysa anlayışınızı bekliyorum.
Sevgi ve saygılarımla.
Eyer sana doğruları söylemek istedeydim ki söyleyebilceğimi sanmam yüzleşmek istemediğim gerçekler var ama bu büyük hastalık yani amaçların için hiçbirşey yapmamak sürekli ertelemek, hayatında çok büyük değişiklikler olucağını bilerek vazgeçmek, bu bitkinlik ve artık nokta koymak gerektiğinin bir göstergesi yani eyer amaçların için hiçbir şekilde caban yoksa o amaç seni hayata bağlıcağını biliyorsun ama kılın kıpırdamıyorsa. Bu senin yorgunluğunu gösteriyor. İnzivaya çekilmek beklemek biraz özgür kalmak kendini toparlayabilmek gerek diye düşünüyorum.
Bu günlerde insanın hedeflerine giden yolun önünde o kadar çok engel var ki... gerçekten hayallerinin peşinden gidebilmen için öncelikle kendini toplumdan soyutlayıp yalnızlaşacaksın bir kere. Çekileceksin inzivaya ne kadar zaman gerekiyorsa kalacaksın öyle. Kendini topladığında aklında ve hedefinde başka bişey olmayacak. Sadece onun için çalışacaksın.
✌🏻
Eig için teşekkür ederiz
motivasyonum inancim eksiktir derim eger hedefin hayalin varsa sana ilham vericek seyler bul les brown izlemini ve kisisel gelisim kitaplari okuyabilirsin tedx de guzel videolar var
Cevap
13Cevap
Kendimi bildim bileli bir doğrum vardır. O da; insan hayalleri olmadan sadece bir et ve kemikten ibarettir. hayaller insanın dünyaya tahammül etmesi için aldığı bir nefestir. amaca ulaşmak için ise çaba gerekir. inancı olan çabalar... olmasa bile oldurmak için yaşar
Çaresiz kaldığım zamanlarda gider, bir taş ustası bulur, onu seyrederim. Adam belki yüz kere vurur taşa; ama değil kırmak, küçücük bir çatlak bile oluşturamaz onda. Sonra birden, yüz birinci vuruşta taş ikiye ayrılıverir. İşte o zaman anlarım ki taşı ikiye bölen o son vuruş değil, ondan öncekilerdir.
Bu amacı kendin istediğin için mi koydun, yoksa başkalarının yönlendirmesiyle mi belirledin. Gerçekten onu istiyorsan ona aç olursun, aklın gözün bir tek ona fokuslanır.. Odaklanamıyorsan gerçek manada istemediğin içindir.
valla amacım beni buldu bu birincisi
bir ikincisi hani sen quit atıyordun siteden?
iyi türkçe yazıyorum hani siteden çıkıyordun noldu o iş?
ingilizce yazsam anlicanmı?
O nasıl bir yazı ya? Ne ara senli benli olduk? Özgüven ile ukalalığı karıştırmayın. İngilizce yazarsan ben anlarım da senin yazabileceğinden şüpheliyim. Şöyle yarım yamalak tüm dilleri karıştıran yeni nesil yok mu, sinir oluyorum bazen. Sizin yüzünüzden dilimizde yeni yeni deyimler meydana geliyor. Üstelik yarım türkçe yarım ingilizce olarak. Siteyi bırakmamdan bahsediyorsan, neye dayanarak 30 dakika önce siteden ayrılmadığımı düşündün ve ayrılıp ayrılmayacağımı denetleme sorumluluğunu almayı neden kendinde ihtiyaç olarak gördün? Bunu yazacaksan bir yazım üslubu vardır, artistlik yapacağım diye millete maymun etmeyin kendinizi.
umudumu yitirmem beklerim. çabalarım çalışırım. her ne kadar enerjim düşük olursa olsun pozitif bakarım. bakmaya çalışırım çünkü elde edeceğim şeyi seviyorum. düşünmesi bile bana yetiyor.
ise baslamayi dene belki o arada motivasyon kazanirsin beklersen hep ayni degisen bisey yok
Vaz geçmek bir yana dursun yere düşmemin amacının tekrar ayağa kalkmak oldugunu bilirdim
Daha çok enerji toparlamak için kafamı dağıtıyorum genelde alıp arabayı geziyorum bilmediğim yerleri keşfederim ya da bir kağıt kalem alır yazarım saçma sapan düşündüğüm şeyleri
Beni sevme amacına bağlanabilirsin
plan ve hedef
Amacsizim
Mücadele
akışına bırakırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?