Kedim daha iki buçuk aylık ama kollarımı mahvetti. Kedi tırmalaması izi geçer mi? Çizikleri geçirmem için ne yapmam gerekiyor. Bütün kolum çizik, hatta bacaklarım bile öyle oldu. Kedi tırmalaması izi nasıl geçer? kedi tırmalaması nasıl geçer
Kedilerin tırnakları onların savunmalarıdır. Kendilerine karşı hissettikleri bir tehdit veya zarar görürlerse karşılığını tırnakları ile verirler. Bir kediye zarar vermediğiniz sürece veya bir tehdit unsuru olmadığınız sürece size zarar vermez yani tırnak atmazlar. Tehdit unsuru olmaktan kastım, eğer kedi bir anne kediyse ve yavrularına yaklaştıysanız veya kedinin yiyeceğine yaklaştıysanız kedi yavrusunu veya yiyeceğini korumak isteyeceği için size saldırabilir. Kedileri sevmek için yanına giderken çevresinde sizi tehdit unsuru gibi görmesini sağlayacak şeylerin olmaması gerekir, buna dikkat ederek kedilere yaklaşın.
Kedi tırmalamasından sonra ne yapılmalı?
kedi çiziği nasıl geçer
Eğer kedi tırmalaması ya da ısırılması yaşarsanız, ilk olarak kedinin bir sağlık problemi olup olmadığını bilmek gerekir. Sahipli kedi bunu yaparsa zaten öğrenebilirsiniz ama şayet sokak kedisi olursa da uzman bir hekime gözükmeniz de fayda var çünkü kediler tırnakları ile birçok virüsü size bulaştırabilirler bunlardan en tehlikelisi ise kuduzdur. Kuduzun dışında birçok hastalık da size geçebilir. Bu yüzden hekime gidip kontrol yaptırmanız gerekir. Hekim gerekli tetkikleri yaptıktan sonra size hastalık olup olmadığı ile alakalı bilgi verecektir. Kedinin hiçbir hastalığa sahip olmadığını öğrendiyseniz geriye sadece kedi tırmalama izi nasıl geçer sorusu kalıyor.
Kedi tırmalaması nasıl geçer?
kedi tırmalaması izi nasıl geçer
Bir kedi tarafından tırmalandığınız zaman yapacağınız ilk şey o bölgeyi soğuk su ile yıkamak olacaktır. Soğuk su ile yıkadıktan sonra bir antiseptik kremi oraya sürün ardından yara bandı ile kapatın. Bu işlemi yaptıktan kısa bir süre sonra çok büyük ihtimal çizikler geçecektir ancak çizikler geçmediyse ve o bölgede kabarma gibi bir şey olduysa hekiminize başvurmanız gerekir çünkü bu kedinin hastalık taşıyabileceğine işarettir ve bu hastalıklar sizin için büyük riskler oluşturabilir.
Benimde kedim vardı bir tırmık atmış derimin içine işledi resmen, koskocaman yara açıldı orda zamanla geçti tabi ama halaa izi var. Allah'tansa tüm aşıları tamdı :)
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
benim kedim yavru olduğu için sadece iç ve dış parazit aşıları yapıldı. diğer aşılar için biraz daha büyümesi gerekiyormuş
her kedi oynamayı ve kucağa alınmayı sevmez tekirler çok asidir sevdirmez bile birde sakın vurma bağırma hiçbir zaman unutmaz yüzüne yakın tutma çizik atar
Biraz kabarır, hafif kanar 1 haftaya geçer. Biraz zaman geçincede iz vs kalmaz.. Bir kedi sahibi olarak önerim kendinizi elinizle oynatmayın.. İp lazer türü oyuncaklar deneyebilirsiniz..
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
oynatmıyorum ama kendisi geliyo yanıma dişleri de kaşınıyo bu aralar bu nedenle elimi kolumu yakalayıp ısırıyo
Sabit kararlı bir ses tonuyla hayır diyip elinizi çekin. İlgiyi kesin. Kediler zeki hayvanlardır. Bir müddet sonra elinizi ıssırması gerekrigini öğrenecektir.
Yırtılmanın derinliği çoksa aynı bıçak izi gibi kalır. Ama çizikler geçer nasıl ki doğada dikenler çiziyor sonra geçiyor onlarda öyle kalıcı değiller. Hem iyidir tırmalanmak hayat tırmalanınca güzel
Benim de 2 yaşında bir kedim var. Ellerimi mahvetti, resmen sabah akşam tırmalıyor. Zaman geçtikçe elimin üzerinde ki tırmık izleri de geçiyor. Fakat izleri kaldı soğukta belli oluyor, sıcakta fazla değil ama geçmesini istiyorum. Sizce geçer mi? dışarıya çıktığım da çok utanıyorum ellerim hep ceplerimde. Tırnak izlerinin geçmesi için önereceğiniz kremler var mı?
En İyi Cevaplar