Annemin nişanıma kavgalı olduğum kişiyi çağırma baskısına nasıl bir tepki vermeliyim?

Herkese merhaba. 3 hafta sonra ev içinde nişanım olacak ve annem ablamın eşini çağırmam için baskı yapıyor Ben kesinlikle istemiyorum eve girmesini babam da yasakladı beni dövmekle tehdit ettiği için. Annemse sorana ne deriz gelsin diyor. Ömrüm boyunca o şahsı görmek istemiyorum özellikle benim için özel olan günlerde ki o tehditin üzerine küfürlü bir şekilde erkek arkadaşımın ailesinin evinden kovdum onlarında haberi var olaydan onlar da istemiyorlar. Çok arada kaldım annem bu durumda çok isteksiz Ben özel bir plan yapmaya çalıştıkça reddediyor şunu ikram edelim şöyle kurabiye yaptıralım vs dedikçe hayır diyip geçiyor. Lütfen yardımcı olun annemi nasıl ikna ederim? Benim inadımı ve birini silince ölsem yüzüne bakmayacağımı biliyor. Ablamın eşiyle daha önce de çok atıştık çok kompleksli bir insan durmadan erkek arkadaşımın parasını yemeye çalışıyor ezmeye çalışıyor. Erkek arkadaşım türkçe bilmediği için bu durumla yüzüne karşı anlamıyor diye neler diyor annem hepsini biliyor ama sanki o gece benim nişanım değil de o beyefendinin sergilenme gecesi gibi davranıyor çıldıracağım bir fikir verin lütfen
Annemin nişanıma kavgalı olduğum kişiyi çağırma baskısına nasıl bir tepki vermeliyim?