Dili tutulmuş, konuşamayan. Bu anlamı güzel değil biliyorum ama asıl anlamı değerli bir taş olması.😊
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Ozellikle de lal tas rengini sevgilinin parcalanmis cigerinden akan kandan alir divan edebiyatinda ki anlami cok guzel ama insanlar uzun a ile seslenmeyecekleri icin garip bir telaffuz olur ama anlami cok guzel
Anlamı çok hoşmuş :)
Lal demek dilsiz demek, konuşamayan demek... Çocuklarınıza MARJİNAL OLACAM diye salak salak isimler koymayın
Başka anlamları dururken niye buna takıldın ki
Birine " lal " dendiği zaman akla direk bu anlam gelir. Diğerlerini kimse bilmez
Herkes direk olumsuz olana takılıyor, güzel olanı görmezden geliyor maalesef. Görüşün için teşekkür ederim burada😊
anlamı güzel olabilir ama turkiyede tutmaz çünkü sürekli dalga gecerler
Vallahi her isimle dalga geçebildikleri için bu pek de önemli bir kıstas değil.
Yani mesela benim iki ismim var birisi dalga geçilmeye çok müsaitti ve dalga geçtiler de ama bu ismimi sevmeme hiç engel olmadı ya da psikolojimi olumsuz etkilemedi. şu an üniversite okuyorum ve herkes ismimi çok beğeniyor. O yüzden bu çok takılacak bir konu değil bence 😄
Lal dilsiz konuşamayan anlamına geliyor halk dilinde.
Asıl anlamı değerli bir taş olması
Cevap
9Cevap
Ben gülce ismine hayranım Adaşımla sadece bir kere karşılaştım
Konu bir yana ben fotodaki ufak kıza bayıldım maşallah yaa
Bence güzel bir isim ancak daha anlamlı daha güzel isimler de yok değil 😊
Anlamı güzelmis de birde dilsizler icin demiyorlar miydi
Soylemesi zor anlamasi da guzel degil. Artik yeni nesil zorlama isimlerle dolu yani sürekli değişik isim arama çabası
Şapkalı a kullanıldığında lâl değerli taş anlamına gelir. Şapkalı a olmadan yazılan lal (a sesi yumuşatılmadan okunur) dilsiz anlamına gelir. Aradaki bu fark genellikle bilinmez.
anlami kadar guzel degil
söylemesi zor gibi
Biraz öyle ama çok hoş değil mi?
Güzelmiş
Bencede ama çoğu kişi beğenmiyor 😕ama benim hoşuma gitti
Bence güzel değil
Anlam iyi de. Yinede kullanmam
değişik
iyi gayet
O kiz nedir ya :o
Lâl ne be löl gibi oyun ismi gibi 😂😂
Güzel değil
Kız çok tatlı be
Güzel ve değişik
Iyi iyi
saçma salakça bir isim işte
begenmedim
Kötü
Süper
Kötü bencede
dilsiz mi yapcan cocu
Asıl anlamı değerli bir taş olması zümrüt veya elmas gibi mesela onlarda isim olarak kullanıyor be bence Lâl onlardan kat kat daha güzel😉
Vallahi bizim millet herşeye bir Kulp buluyor mesela kerim de gayet hoş bir isim ama onunla ilgili iğrenç bir espiri yapıyolar. Asya da öyle ismi soruyolar Asya deniyor karşından yok Avrupa gibi bir saçma bir espiri söyleniyor. Bunun üzerine çokta kafa yormamak lazım.
Çocuk yok ki😂öylesine sordum
çirkin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar