Çamaşırlar yıkanıyor ama köpürmüyor, çamaşır makinesi neden köpürmüyor bu normal mi? Sıvı deterjanı kullandım ondan mı çamaşır makinesi köpürmüyor acaba ya, dozunu da iyi ayarladım aslında ama neden böyle, çamaşır makinesi neden köpürmez? İkinci kez yıkıyorum şimdi, bor deterjan neden köpürmüyor, yine köpürmüyor, ilkinde güzel yıkamamıştı. Sonra sıvı deterjanlar için kabı var, onu yerleştirdim makinenin gözüne öyle kullandım ama çamaşır makinem köpürmüyor!!! :(çamaşır makinem köpürmüyor
Çamaşırlar yıkamada neden köpürmüyor? İlk kez sıvı deterjan kullandım, ondan olabilir mi?
Evet benimde kafamda şu soru oluşmuştu acaba makinem mi iyi çalışmıyor, toz köpürmezse, bu yıkama için yeterli olmadığı anlamına mı gelir? Deterjanı, kutusunun üzerinde yazdığı gibi ekliyordum ama su köpüksüz. Bu, yeterli toz olmadığı anlamına mı geliyor? Ve talimatlarda yazılanlardan daha fazlasını ortaya koymam mı gerekiyor? Acaba deterjanı mı az koydum? anlayamıyordum. Makinede yıkarken, toz, hatta sıvı deterjan kullanmama rağmen hiç köpük olmuyordu. Yıkadıktan sonra taze çamaşırlarım temiz oluyordu, fakat deterjan köpürmezdi. Makinede toz köpürmeli mi yoksa böyle mi olmalı diye soru işareti oldu bir süre kafamda. Ama zamanla tüm bu sorulara yanıt buldum ve hepsini birer birer sizinle paylaşacağım.
Çamaşır makinesi neden köpürmez?
Çamaşırlar yıkamada neden köpürmüyor? Öncelikle şunu belirteyim; "çamaşır makinesi köpürmüyor" demek çamaşır makinesinin köpük oluşması iyi bir şey değildir, çünkü gereksiz fazla köpük yıkama hareketlerini azaltacağı için temiz yıkama olmaz.
Çamaşır makinesi neden köpürmez? Otomatik makineler için toz, düşük köpürme özelliğine sahiptir, yani çamaşır makinem köpürmüyor diye üzülmene gerek yok.
Çalışma sistemine bağlı. Ayarlanadığımız programa göre değişiyor bu. Çok az köpük var, ancak örneğin 60 derecede köpük var.
Çamaşır makinem köpürmüyor ille de makinede sorun olduğu anlamına gelmez. Atıyorum 30 da yıkanırken çok az köpük olur, sonra sıcaklık derecesi yükseldikçe değişe biliyor. birde yıkadığımız çamaşırların türüne ve kumaşına göre de az veya çok köpük olabiliyor.
Çamaşır makinesine sentetik / tül bir şey atmak köpük oluşumunu artırır. Kendimden örnek vereyim; tül yıkarken çok köpüğüm oluyor, diğer durumlarda çok az oluyor.
Dediğim gibi kumaşın türüne göre köpüğü arta biliyor. Bu tür kumaşları yıkarken kendinizde bunun şahidi olacaksınız.
Teorik olarak, köpük olmamalı. Ancak dediğim gibi naylonu, tülü bu tür kumaşları yıkadığınızda veya çok az şey olduğunda evet köpük oluyor.. Çamaşır tozunun görevi köpürtmek yerine temiz yıkamaktır.
Burada bu nedenle kesinlikle hata yoktur. Makine yıkama tozu pratikte köpürmez !
Çamaşır makinesinin çok köpük oluşması çok fazla iyi bir şey değildir. Fazla köpük yıkama hareketlerini azaltacağı için temiz yıkama olmaz. O kullandığınız üründen de kaynaklı olarak fazla köpürmüyor olabilir. Başka bir ürün alabilirsin. Rinso kullanabilirsiniz gayet güzel kokusu olan ve yıkama sonucu memnun kalacağınız ürünlerden biri..