az önce yine kavga ettik 16 yaşına gelmiş hala yiyor içiyor yan geliyor yatıyor. babasına şikayet ettim dövecekti yardım etmese. sürekli kavga edip duruyoruz ve iş yapmıyor. illa benim kalk yap demem gerek
Cevabın nedir?
Zorunda değil ki bunu ona ancak kendini sevdirerek yaptıracaksın. Ben de yardım etmezdim ama annem dırdırlanmazdı sürekli sıcak yaklaşırdi ve sürekli beni pohpohlardı hep derdi tuğçenin canı bir istese varya bu evi nasil toplar duzenler sonra ben de teşvik oldum zaten ona kıyamıyordum. Şimdi ondan çok ben yapıyorum. Yani ablam anlyacağın şikayetle zorlamayla olmaz bu işler
100 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBende 18 yaşındayım hala yapmam. Annem evlenme kocayı öldürürsün sen kahrından diyor. Haklı, eh bu sene üniversite olunca illa yapacağız 😂😂
31 Yorumla
Soran+1 yılbenim sorunum şu üniversitede de yine burada olacak ve o zaman da ben yapcağım
Allah çocuk sahibi olmak için yıllarca uğraşanlara nasip etmiyor sizin gibiler oluyor ya şaşıyorum.
Çocuk iş yapmıyor diye dövülür mü? köle mi yetiştiriyorsunuz #evlat mı?113 Yorumla
Soran+1 yıldövmeyince zıvanadan çıkıyorlar
- +1 yıl
1 yil olmus yinede yorum yapmak istedim, cocugunuzu dovmek hic bir BOKA yaramiycak , birakin hayatini istedigi gibi yasasin, ayrica cocugunuzu simdi is yapmiyor diye doverseniz ileride soz yaslaninca o cocuk size asla bakmiycak bunu bilin :D elbette ahiret gununde sizde cocugunuzu dovdugunuz icin cezalar cekeceksiniz bunu unutmayin (bu arada cocugunuzu rahat birakin ve cahil aile olmaktanda vazgecin size tavsiyem saygilar)
Ergenlik çağı diye boşuna demiyorlar , bence hiç söylenmeyin
12 Yorumla
Soran+1 yılyeyip içip yatmasına izin mi vereceğim
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
21Cevap
Tabiki yardım etmek zorunda. Ama kız olsun erkek olsun farketmez.. oğlunuz var mı? Ona da aynı şekilde davranmaya çalışın. Bir gün oturun iş bölümü yapın. Herkesin görevleri olsun, oğlan da dahil.
Benim de 18 yaşında oğlum var ve 14 yaşında zihinsel engelli kızım var. Konuşamıyor bir yaşındaki bebek gibi :( Ahh içimde uktedir kız cocuklari.. keske sağlıkli bir kızım olsaydı da hiç is yapmasaydi anne kız gezseydik! Dertlesseydik!
Çocuğunu kesinlikle ama kesinlikle dövme. Diversen kendine düşman yetiştirirsin.. Onlar bize bizim kadar önem vermiyorlar aslında. Yani evladın anneye sevgisi annenin evladına olan sevgisinden daha az benim fikrim. O ancak kendi anne olunca seni anlayacak. O an hatırlaması için güzel anılar biriktir. Ve bu yaşlarda da çok benciller.
Okula gidiyorsa ve dersleri ağırsa zaten yardım etmesini bekleyemezsin. Ama tatillerde, hafta sonları tatlı dille, emir gibi değil de ona ihtiyacın olduğunu, onun da evin bir ferdi olduğunu sl ve çok yorulduğunu söyle. "Kızım yardimina ihtiyacım var gelebilir misin". Gelince açıkça ne yapması gerektigini söyle: "Sen camaşırları ser, katla ben de yemek yapayım" gibi. Yaptıktan sonra çabasını öv, asla eleştirme.. çok yanlış yaparsa yanında bak ben böyle yapıyorum de. Gerçekten işe yarıyor. Tabiki sinirli hallerin olabilir. Hepimiz insanız, ama kesinlikle babaya şikayet etme. Sen çözmeye çalış. Ona kızınca bağırınca özür dile.
Sağlıcakla kalın!
10 YorumlaPardon da sen o çocuğu sana yardım etsin diye mi dogurdun ya da kız olunca sana yardım etmesi gerektigine mi karar verdin. Hayır evde baskaları da vardır niye onlar yardım etmiyo madem bu kadar yoruldun o kız niye yapiyo biliyo musun çünkü sen bir tek ondan istiyorsun eger ev islerinin yasamsal bir sey oldugunu ve herkesin yapmak zorunda olduğunu bilsen ve bunu ailene de anlatsan zaten herkes üstüne düşeni yapacak ve sen de rahatlayacaksın o kızın üstüne yükleme her seyi kızını okut bir ise girmesini sağla erken yaşta kendi istese de evlendirme sen hic haber izlemiyor musun kadın hic bir ekonomik özgürlüğü olmadan evleniyor sonra kocası ona neler yapıyor. Evladını kaybetmek üzmez mi seni? Lütfen kızını okut kendi ayaklari üstünde durmasını sağla eğer kızın bilinclenirse zaten dosdoğru yaşayacaktır. Ben sana hiç is yaptırma demiyorum eger sen ona iyi davranırsan o zaten sana kıyamaz yardım eder. Sen sadece ona temel seyleri ÖĞRET ilerde kendisine bakabilsin ama bunu sadece kizina öğretme varsa oğluna da ögret çünkü aynı seyler ona da lazım o da ev isleri yapmak zorunda. Çok üstüne gitme kızının çünkü zorlamak isleri daha kötü yapmaktan baska hic bir seye yaramaz simdiye kadar zorladın da noldu hicbir sey olmadı. Evladını sev onunla gurur duy çünkü tek kusuru sana yardım etmemek dışarda ne insanlar var anne babalarına neler yapan.
93 Yorumla- +1 yıl
hic bir yorum bu kadar hakli olmazdi ayni fikirdeyim
Merhaba ben 21 yaşındayım ve evin her işini yapmak zorundayım. Eğer yapmazsam babam öyle mi iş yapmıyormusun o zaman dışarı çıkman yasak vs vs baskı kuruyor üstümde. Ben iş yaparken annem yatar babamın işten gelmesine yakın sanki o iş yapıyormuş gibi gözükmek için yaptığım işi elimden alır sen git odana yat biraz der. Babam geldiğine ben dinleniyor olduğum için yattığımı düşünüyor. Annemde sabahtan beri iş yapıyorum yoruldum belim koptu falan der babam gelir bana bağırır çağırır. Sırf anne babam kavga etmesin diye canım cıkarcasına iş yapmak durumundayım. Defalarca bu yüzden babamla kavga ettik. kendimi de kanıtlayamıyorum iş yaptığıma inandıramıyorum. Ben de tek başıma iş yaptığımda evin heryerine yetişemiyorum maalesef.. Sırf bu yüzden saçma sapan cezalara maaruz kalıyorum. Hala çok büyüdüm sayılmaz ama genç bir kızım ve özle hayatıma da yansıyor bu durum. Psikolojik olarak çökmek üzereyim. Size tavsiyem lütfen çocuklarınızın üstüne bu şekilde gitmeyin.. Eğer iş yaptırmak istiyorsanız tatlı dil ile isteyip daha sonra da yanında ona o işi gösterin ona destek olun. Bu sayede size faydası olacaktır. fakat bu şekilde psikolojik baskı kurarsanız çocuğunuzu yanlış şeyleri yapmaya itersiniz..
42 Yorumla- +1 yıl
yobaz aile sorunsali aynisi bendede var :( baski sadece onlardan nefret etmemizi sagliyor
+1 yılyapmasi gerekmiyor? yapmak zorunda değil? sirf burada yorum yapabilmek icin uye oldum. kiziniz 16 yasinda olabilir ve bu ev işi yapmasi gerektigini gostermez. ister yapar ister yapmaz. ayrica kiziniza is yaptiracaginiza siz yapin o işi. kiziniza is yap diye surekli soylenmek yerine siz yapiverin o işi. şunu söylemek istiyorum "hicbir kiz ev isi yapmak zorunda degildir yapmasida gerekmez yan gelip yatabilir tum gun bilgisayarda oyun oynayabilir istedigini yapar kisaca bu onun hayati kiziniza 3 gunluk dunyada is yap cart curt diye biktirmaktan vazgecin saygilar"
110 Yorumla
+1 yılTabii, yardım etmesi gerekir ancak kızı sırf yardım etmediği için babasına dövdürtmek ne demek? Kendine nasıl anne diyebiliyorsun anlamış değilim. İsterse yapar, içinden gelirse yapar. Ki, yapmazsada dövmeye hakkın olduğu anlamına gelmez? Hangi yılda kaldığınızı merak ediyorum.
10 YorumlaDiğer konusunda 3,5b cevap paylaştı. Ne yapmasını bekliyorsun? Kendi dağıttığını toplaması yeterli.
25 Yorumla
Soran+1 yılyiyiyor içiyor yatıyor süpürsün silsin herşeyi de ben mi yapayım yıllarca arkalarını topladım zaten
Soran+1 yılsabah 9,30 13:00 işinde çalışıyorum geliyorum hala yatıyor oluyor hem insanlara ders veriyorum hem de geliyorum iki iş yapıp kaçıyor gerisini ben yapıyorum
- +1 yıl
başka kim yapacak? sen ev hanimi degilmisin? o cocugu senin hizmetcin olsun diye mi dogurdun? onu dogurduysan hayatinin sonuna kadar ona bakacaksin senin isin bu , bu yuzden bos yapma ablacığım kizinizi bi rahat birakinda hayatini yasasin cocuk
+1 yıl18 yaşındayım hala iş yapmıyorum köle değilim sonuçta.
32 Yorumla
Soran+1 yılbende köle değilim ve insan oturduğu yeri toplar
- +1 yıl
bu olabilir fakat şöyle birşey var annesi olduğunuzdan ne de olsa evde annem var o yapıyor düşüncesinde o insan ben hayatımda sadece annem hastaneye yattığı zaman aniden kalkıp evi temizledim ablalarım olmasına rağmen.
mesela annem masAma dokunmazdı çok dağalırdı mecbur toplardım o alışkanlık oldu da kalk evi temizle şunu yap gibi emir cümleleri gelince hangi yaş aralığı olsa yapmak istemez.
16 yasindaki kizi birakinda hayatini yaşasin o yaşta ne işi daha cocuk
44 Yorumla
Soran+1 yılhayatını filan yaşadığı yok evde oturup varsa yoksa telefon internet tüm evi temizlesem annem yorulur deyip hiçbirşeyi elimden almayacak
- +1 yıl
didem özele glermisin? sohbet etmek isterdim senle. arkadas olmak iseterdim. profiline baktım valla geniş insansın. arkadaşlık güzel oludu senle.:) rica etsem?
- +1 yıl
HAYATA olaylara bakış açısından.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnne baba da problem özellikle kız çocuğunda baba kötü demektir. kızınızı aşırı sevmişsiniz çok şimarmış. Zaten kız çocuğunu baba büyütmez ise olmaz.
10 Yorumla
+1 yıl16 yaşında olduğu için olabilir mi? Köle diye mi doğurdun. Genç daha üstüne bu kadar gitmeyin.
32 Yorumla
Soran+1 yılne genci bikaç seneye evlenir zaten 17 senedir hepsinin arkasını topluyorum biraz yardım eder insan
- +1 yıl
Birkaç sene mi? Yahu ne yaptın gözünü seveyim.
+1 yıl14 yaşındaki kardeşim de öyle. İşin garibi ben 18 im ve hergün her işi yapıyorum. Şımartılmak ile ilgili. Zamanında annem de şımarttı onu şimdi tepemizde
20 YorumlaKızını dövmeyen dizini döver yapıştır oklavayi shshdhdh
00 Yorumla
+1 yılBenim kız 24 yaşında o bile ev işi yapmak istemiyor ya eve bahane buluyor ya da yemek malzemelerine bu gençlik ilerisi ne olur çok muamma
21 Yorumla
+1 yılablacım buraya sormak hıc uygun degıl burdakı kızların çoğu tembel zaten :D
42 Yorumla
Soran+1 yılbelki birkaç reşit insan fikir verir dedim
- +1 yıl
Ablacım benım yıgenlerımde 16 17 yaslarında pek ıs yapmıyorlar sıkılıyorlar.. onlar bizim zamanımızdaki yokluğu sefaletı görmedıler.. biz bir defter bir kalemle okul okuduk şimdi ohoo..
kısaca baskı yapma.. fazla beklenti içindede olma sadece nazik bir dille keşke biraz daha derli toplu olsaydın de yavas yavas alıştır.. acelye getırme
Gizli Üye(25-29)+1 yılyasin 29 , 16 yasinda kizin var😂😂 ablam su yasini dogru yaz ya konuya odaklanamadim
00 Yorumlaablacım adam akllı anlatsan seni kımse almaz de dürüstce anlat bak nasıl yapıyor gör sen yeterki gönlünü alarak beraber yapın
01 Yorumla
Soran+1 yılevlenmeyecekmiş bildiği şeyler onu yeterince götürebilirmiş
kb sen o kızı ev işi yapsın diye mi doğurdun o kızı doğurduysan ihtiyaçlarını karşılamak zorundasın
51 Yorumla- +1 yıl
kapak sesi rahmetli dedemin mezarina kadar gitti :D
+1 yılyaptigi çok yanlış birsey bunu bağırıp cagirark degilde uygun bir sekilde konussan8z
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSende onun isini yapma kendi isini kendi yapacagi sekilde egitimde onemli nasil yetistirdiysen oyle dogar dogmaz oyle degildi ya
00 Yorumlahepsi öyle ergen bunlar ablamda çok şikayetçi kızından onun kişi da 15 yasinda
00 YorumlaDiğer konusunda 511 cevap paylaştı. 16 yaşında bu kadar sıkmamalısın
16 Yorumla
Soran+1 yıl16 yaşına gelmiş bikaç seneye evlenecek ben onun yaşında evlendim şimdi yapmayacaksa ne zaman yapacak
Soran+1 yılokul var diye çok fazla karışmıyordum zaten şimdi tatil oldu yine kaldırmıyor kıçını
Soran+1 yılbu evde birşeyler yenip içiyorsa toplamakta zorunda
+1 yılDemek uyuşuk hanımefendi
10 Yorumla
+1 yılSize tepkili var bence duygusal bağ yok aranızda
10 Yorumlakocaya gidince yapar merak etme
05 Yorumla
Soran+1 yılkocaya gidince ben neyden nasiplenecem
Soran+1 yılyine tüm işi ben yapmış olcam
+1 yılyaşın 25-29 kızın 16 yaşındamı)))
00 Yorumla- Diğer konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılYaşına uygun yaklaşmayı denedin mi hiç
02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl mesela
- +1 yıl
Ilımlı onu teşvik edici güzel sözlerle mesela
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim kardeşim 18 yaşında o da fazla yapmıyor
05 Yorumla
Soran+1 yılne yapıyor mesela
Cevap sahibi+1 yılArada zorla bulaşık yıkıyor falan fazla bişey yok
Yılda bir defa kapıları falan siler canı sıkılırsa
Birde kendisi acıktığında kendine yemek yapar :D
Soran+1 yılyok benimki o kadar değil en azından günlük evi süpürüyor götür getirlerimi o yapıyor kahvaltıyı filan hazırlayıp toparlıyor içeriyi
Cevap sahibi+1 yılNe güzel işte şükret bence 😂
- +1 yıl
cocugunu hizmetci gibi kullanamazsin BIRAK HAYATINI YASASIN
- Diğer konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılElinden tutup beraber yap
00 Yorumla Diğer konusunda 385 cevap paylaştı. bu olmamis yenisinimi yapsan...☺
00 Yorumla
+1 yılcocugu kac yasinda dogurdun merak ettim 😂😂
00 YorumlaYapması mı gerek
12 Yorumla
Soran+1 yılevet
- +1 yıl