Biri beni aydınlatsın bana günah gibi geliyor ama dinliyorum kulağıma hoş geliyor sonuçta ...
Misal bu Maher Zain ; link
Misal bu Maher Zain ; link
Günah
Değil
Bilmem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çalgı haramdır...
Hadisi şeriflerde buyruldu ki...
(Bir zaman gelecek, bazıları, içkiyi ve çalgıyı helâl sayacaktır.) [Buhârî]
(Gına yani musiki, kalbde münafıklığı arttırır) buyurdu. (Beyheki)
Kıyamette, Allahü teâlâ, meleklerine buyurur ki: Kulaklarını ve gözlerini mizmarlardan [çalgılardan] ve haramlardan koruyanları getirin. Melekler onları, misk ve amber tepeleri üzerinde toplarlar. Allahü teâlâ buyurur: Onlara tesbihimi ve temcidimi duyurun. O kimseler öyle güzel sesler duyarlar ki, benzerlerini hiç kimse duymamıştır.) [Deylemî]
"Kulunun tövbe etmesinden dolayı Allah Teâla'nın duyduğu memnuniyet, sizden birinin ıssız çölde kaybettiği devesini bulduğu zaman ki sevincinden çok daha fazladır."
(Buhârî, "De'avat", 80)
re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), justifyLeft, p
burda alim mi var internette bir sürü site var sen en iyisi oraya bak uzmanlar daha iyi bilir biz ne desek boş
haklısın ama ben onların görüşlerine çoooktan baktım , bendeki maksat buranın nabzını yoklamak ;) =)
Muzik haram ve bu zamandaki tum ilahilerde muzik aletleri kullaniliyor maher de sami yusuf da.. Ben cok arastirdim ilahiler ciplak sesle okunuyor.. Ve allah aski isleniyor.. Zamaninda olmus decir degisti gibi yorumlar gordum sacma! Hangi devir olursa olsun kuran yol gostericimiz.. O eskimez.. Devir degissede kurallar aynidir.. Haramdir.. Dunyada muslumana zevk sefa haram karsiligini cenette alacaklardir diyo kuran... Kendi zevkimize gore yorumlamayin.. Bende dinliyor evet gunah ama degil demeyelim dua edelim k i allah bizi affetsin..
Müzik günahtır ve haramdır demişsin. Haramı ve günahı kurana göre öğreniriz. Peki sen söyler misin hangi ayette yasaklanmış ve günah denmiştir. Dünyada müslümana zevk ve sefa veren herşey nasıl haram olur bu ne saçma bir düşünce. Yemek yemekte zevktir helalinle ilişkiye girmekte bunlar haram mı? Çocuğunus evmekte onunla vakit geçirmekte. Çok saçma şeyler söylemişsin hiç kusura bakma. Dünyada zevk veren şeylerin haram olduğunu gösteren ayet numarasını bekliyorum senden hangisi.
Allah'in yasaklamadigi birsey de nasil ahkam kesiyorsunuz?
Amanti'ye aynen katiliyorum.
Arkadasim ayet numasi deme ac kendin oku bu zamana kadar hangi musluman zevk sefa icinde yasamis?peygamberleden hangisi ? Zevkten kastettigim o bahsettiklerin degil ! Barlara giden dans eden fuzuli yere zevk sefa yapan insanlardan bahsediyrum baska yerinden anlama kendine gore yorumlama kurani oku hadisleri oku aonra gel!
Bitis misin her neysen allah yasak etmis hz nuh ve karisini oku habil kabili oku calgi cengi eglenceden helak olmus kavimleri oku !
Bu arada tesekkurler en iyi cevap icin..
Çok basit bişey soruyorum oku diyorsun. Hangi ayette hangi surede çalgı çengi müzik yasaklanmış ve haram kılınmış.
Kafanıza göre fetva verip allahın haram demediği bişeye haram diyorsunuz. Bana ayet numarası söyle. Çok açık bişey diyorum sana. Haramı helalı ancak kurana bakrak karar veriris. Haram olan şeylerde kuranda açıkca belirtillmiştir.
Kurani kerim uzerine tez hazirlamis ve incelemelerde bulunan bir kimse olarak, muzigin haram olduguna dair bir ayetin olmadigini gonul rahatligiyla soyleyebilirim.
Muzik ya da baska birsey bir kimseyi Allaha isyana ya da gunahaa tesvik etmedigi surece hicbir sıkıntı yoktur, biiznillah.
Ayrica, kuranda emir ve yasaklar belirlenmistir. Bunun disinda kalan durumlarin mubah oldugunu fetva veren İslam alimleri var.
Bi gidin isinize gelmeyince oyle oluyo dimi ! Acin okuyun kurani
Biz okuyoruz zaten sen okumuyorsun. Okuduğumuz için eminiz günah ve haram olmadığına. Böyle yasaklayan haram kılan bir ayet yok. Varsa numara ver ne diye boşa konuşuyorsun. Git okuyun falan. Ayet varsa ve bu ayet numarasını vermemekle eline ne geçiyor. Böyle bir ayet yok diyemiyorsunda gidin işinize okuyun demekten başka bişey elinden gelmiyor dimi. Sende biraz oku kafanıza göre haramı helal, helali haram etmeyin.
ben kimin doğru söylediğini biliyorum . insanlar işine geldiği gibi davranır
Yaa müzik aletleri günah mesela. Bi ney ile tef günah değilmiş. E şarkı söylemek de günahsa ilahiler neden var? Bilmiyorum yaaa :/
:S
Cevap
8Cevap
Allah aşkı için yazılmış, dini içerikler içeren şarkılar yani ilahiler haram değildir. Ama kadın sesiyle söylenmemesi şartıyla.
haklı olma payın yüksek
Allah öyle emretmiş ben değil, ona sor madem.
Allah askı ıle soylenmıs bestelenmıs sozler
ustelık bazı ılahıler vardır kısıyı aglatır duygulandırır Allah askından
bu tur seyler neden gunah olsun kı?
Hem gunah olsa dını programlara o kadar ılahı soyleyen sanatcı katılır mıydı? Izın vermezdı bırcogu buna
kısının sesı guzel ıse gonlunun de sesını konusturmasında bır yanlıs goremıyorum ben...
Açıkçası müzik dinlemenin günah olduğunu düşünmüyorum. Böyle yapa yapa dinden soğutuyorlar insanları. Sen namazını kıl, orucunu tut, kötü bir insan olma yeterki, o dinlediğin müzikten bir şey olmaz. Ki İlahi diyorsun, günah değildir.
seni oynatacak müzikler dinlemek günah bunu inkar edemeyiz müslümansak ... bir sürü hadis var . Ben de dinliyorum yobaz demeden önce söylim dedim .
Sen dine kendin yorumunu katıyorsun ama .Nefsimize göre yorumlamamamız lazım . Müzik haram yaz googlea araştır bence biraz
Demek istediğim şu, şuan bizim günah sandığımız ama günah olmayan birsürü şey var.Ayrıca Peygamberimizin o hadisleri söylediği zamanlarda müzik demek türküler gibi davullu zurnalı şeylrdi ve insanın oynayası geliyordu, ama şuanki müzikler öyle değil.Ayrıca bu tarz şeylere dikkat edip, kalbinin kötü olmasındansa, müziğini dinleyip iyi bir kalbinin olması Allah katında dha önemli.Ama tabii ki dikkat etmemiz gerekiyor. yrıca, yorum katmıyorum. anrı ile benim aramda olan şeyler hakkındaki fikirlerim.
şu huyunu bırak . İyi bir insan ol namaz kıl ama müzik dinle bişi olmaz . iyi insan olduğun için müziğin haram olmaması anlamı çıkmaz . şuanki müziklerin çoğu şeytani sevindirir ve şeytanda bizi oynatır bu kadar basit
Selamün Aleyküm Sorularla İslamiyet fıkıh ilmiyle uğraşan kardeşler. Konuyu çok güzel açıklamışlar müzik haram değildir içeriğine bağlı. İlahilerde neden haram olsun helaldir tabii.
Bütün bunlar gösteriyor ki çalgı aleti çalmak haram değildir; ancak kullanıldığı yere ve duruma göre helal ve haramlık kazanır.(çok uzun bir yazı var son kısmı bu her şeyi güzelce anlatmışlar) Ve Elhamdülillahi Rabbil Alemin.
Din üzarinden kazanılan para haramdır. Bunu genelde din tüccarları planlar. Sakalı uzun olanlar pazarlar.
Sözüm meclisten dışarı.
bence değil sanmıyorum sonuçta bir çoğunda ALLAH ve Peygamber aşkı sevgisi anlatılıyor
günah tabi dinleyenlerin ahırette kulaklarına erimiş kurşun dökülecek sonra cayır cayır yanacaksınız...
töbe töbe... yl olmuş 2013 adamlar marsa insanlı araç gönderecek sen ilahi dinlemek günah mı diye soruyosun :)
entellektüel olduğunu zanneden bir gerzek daha hoşgeldiniz .
cevaplamazsın olur biter gerici zihniyet
Müzik günah değil ilahi de değil.Günah diyenin dini bilgisini sorgulamak lazım.İstediğini dinle birşey diyen olursa bana yönlendir icabına bakarım:)
çok açıklayıcı olmuş (!)
aydınlattın beni daha ne açıklıcaksın
Zevk aldığın şeyin başkalarına bir zararı (ve kendince sana zararı) yok ise, boş ver, dinleme hiç bir kitabı, kimseyi... ;)
ateistlerin tavsiyesine ihtiyacım yok
ateistlere saygım var , cevap veremezsin demedim ama kendi yaşantını bana tavsiye etmene gerek yok
Değil tabıkı neden günah olsun bızım hocalar bıle dınlıyor :)
neyse ben bişey demiyorum.
ben de birşey demedim birşey sordum :)
onların adı ilahi değil tasavvuf aslında.
kuran bile aslında okurken musiki değil midir başlı başına.kim neresinden uyduruyorsa bunları orasına girmesi dileğiyle.
hayatımda gördüğüm en aptalca saçma yorum
din hocamız söylemişti :)
senin aptallığını örtmüyor tabi bu gerizekalı cahil seni
kuran okumaya müzik diyen gerizekalı bir ateist yobazla işim olmaz yol al engelle beni
"Herhangi bir kimse, din kardeşine "Ey kafir!" derse kendine döner, kendisi kafir olur."çünkü ben allaha şükür müslümanım.
ve de hakkıma girdiğin için haram ediyorum.öteki dünyada hesaplaşalım zira sevaplarından bol bol isteyeceğim.
bana bunu din hocam söylemişti burda sana inanmıyorum desem ateist demene tabiki gocunmam.
ateist olmasan Kur'an okumaya musiki denilir mi lan basit kız
niye gunah olsunki
niye olmasın ? :D
sonucta muzik ruhun gidasidir, zamane genclerin dinledigi abuk sabuk sarkilardan bin kat daha iyi
iyi de ben müziği sormuyorum ilahiyi soruyorum :)
ilahide bir muziktir, bana gore oyle
Günah tabikide..
Günah tabi ..
günah olması lazım
hayır günah değil
değil diye biliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?