Yıllardır dans ederim, ders alıyorum ve almaya da devam ediyorum.
Anlatılmaz derecede keyifli mutluluk verici bir şey. Kötü tarafları da var. Dans edip öğrendikçe daha iyi dans etmek istiyorsun çünkü bu haltı ne kadar iyi yaparsan o kadar fazla keyif alıyorsun. Tango dünyasında da pek ciddi bir rütbeleşme var. İyi dansçılar hep iyilerle dans etmek istiyor, eğer ileri seviye dansçı değil isen ileri seviyeler seninle dans etmiyor ve bu biraz kırıcı oluyor. Ayrıca dans dışı sosyal hayatını kaybediyorsun biraz. Yeni insanlarla arkadaşlık kuruyorsun belki ama eski ortamlarını kaybediyorsun. Ve aslında dans ortamı da sağlam dostluklar kurmak için pek doğru bir ortam değil. Bu uzun bir konu.
Yorum yapan arkadaşlar konu ile ilgili neredeyse hiç bir şey bilmeden atıp tutmuşlar. Ders almadan tango asla ve asla öğrenilmez. Tangoyu "biraz" bilmek için 6 ay ders almak gerekir. Orta derece iyi dans eden bir kadın dansçının yetişmesi için 1 yıl, erkeğin ise 2 yıl ders alması öngörülür. Tango çok zor, teknik ve kurallara sahip bir danstır. Öyle biraz bilirimle olmaz, gülerler sana. Dürüstçe kursa gelip "ben beginner'ım, ders almaya geldim" diyeceksin. Beginner adı üzerinde, başlangıç oluyor.
Zaten tangoya başlayanların yaklaşık %80-90'ı daha 3-5 ay geçmeden bırakırlar. Temel 2 sebep: Sabredemezler, hemen olsun isterler ama tango öyle bir şey değildir ve sıkılırlar. Ortamdaki rütbeleşme onların canını sıkar.
Tango öğrenmek sabır ve çalışma işidir. Ama sabredip de çalışırsan ve öğrenirsen de tadından yenmez. Seni hayat boyu mutlu kılacak bir keyfe sahip olursun.
Son bir not: Yazanlar yine hep yanlış biliyorlar, tango kursuna gitmek için partner gerekmez. Okulların hemen hepsi size partner bulur. Ve yine sanıldığı gibi tango kurslarında kadınlara sarkan gereksiz tipler yoktur. Çok nadiren araya kaynasalar da hemen ortamdan dışlanırlar.
En İyi Cevaplar