paketi neden bu kadar dandik? üstelik neden kapağı yok? diğer marka uzun sigaralarda hep varda neden parliamentte yok hep merak etmişimdir nedenini bilen var mı? 😂
Hiç içmeyin şunu gencecik insanlarsınız kendinize zarar veriyorsunuz. Allah'ın verdiği emanet bdeni kirletiyorsunuz. Paranız boşa gidiyor. Çok büyük paralar kaybediyorsunuz. İleride pişman olacağınız şeyler yapmayın. 2 temmuzda zam geliyorzaten. Atın şu sigarayı gitsin. Hiç içen de ölüyo içmeyen de demeyin. Sigaranın hiçbir havası da yok.
Farkındayım bu sitede işler genelde gırgıra vurulur ama ben seni düşünüyorum. Bak kardeşim hastanede yatanlarda yeni başladığında veya 3 5 yıl olduğunda zarar görmemişti ama ömrün varsa daha bunun 40 lı 50 li yaşları var. Kalp damar hastalıklarından akciğere kanserlerden birçok hastalığa yol açıyor. Zarar görmemiş olabilirsin ama bu zarar görmeyeceğin anlamına gelmez. Bu benim tavsiyem tercih etmek sana kalmış. Ama unutma bazı pişmanlıklar geri getirilemez.
Tamam benim bildiğim 80 yaşında da adam var sapasağlam. Ama onların başına birşey gelmemiş olması diğerlerinin de başına birşey gelmeyeceği anlamına gelmez ki. Referans aldığımız nokta yanlış. Peki sana verilen emanet bedenin hesabı ne olacak. Bak bazı insanlar sigaraya özendirir, ne olacak bişey olmaz der, hatta sigara içme dediğimizde yeşilaycı mı oldun derler. Sen bir düşün ileriyi düşün. Ona göre karar ver. Biliyorum böyle bir sitede böyle cevap tahmin etmezdin ama, biz yaşamak için var olduğumuz kadar yaşatmak için de varız.
Kardeşim bunları boşver sen olmama ihtimali akrabalar yakınlar üzerinden olmaz. Akciğerin sağlamlığı veya nikotinden etkilenme meselesi genetik değil. 80 yaşında adam sapasağlam ama oğlu kalp damar hastası artık anjiyolar tıkanıklıklar. Kardeşim iyice bir düşün ne fayda sağlayacak acaba bu sigara diye. Çünkü herşey keyif, zevk demek değildir. Bazen bişeyden 1 keyif alabilirsin ama 10 larca sorun çıkar karşına. Sana tavsiyem direk bugün bırak bir daha paketini bile görme. Çünkü hastalık geldikten sonra bırakanlar için iş işten geçmiş oluyor çoğu kez. Seni tanımam bilmem ama senin sağlığın benim için önemli, insanların sağlığı önemli... Hayatta insanların genelde keşkeleri olur ama sorduğunda bu keşkelerin telafisi yok...
Sigarada sana yoldaş olan çok olur ama seni uyaran az olur. Belki sigaraya arkadaşların alıştırdı. Gerçek arkadaş senin kötülüğünü değil, iyiliğini düşünür.
Dosttum bende düşündüm paketi niye diğerlerinden farklı diye ama hala bu paketten alırım. Paketinin kapağı olunca ne yapıcaksın içiyorsan tütününe yorum yapman daha mantıklı :D
En İyi Cevaplar