İşçilerin ezildiğine dair sürekli vurgu yapılıyor. Ne düşünüyorsunuz?
Eziliyor
Abartılıyor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer işçi tanımı 80 sonrasında neo-liberalizmin güçlenmesiyle değişti. öncesinde fabrikalarda çalışan mavi yakalılar işçi olarak görülüyorken artık özel sektördeki beyaz yakalılar, memurlar, kısaca tüm ücretli çalışanlar işçi sınıfı içerisine dahil oldu. tabi burada geçmişten gelen asıl işçi sınıfı (mavi yakalılar) ile ücretli çalışanlar arasında bazı özellik farkı var. mesela mavi yakalı olamayan ücretli çalışanlar (özel sektördeki genelde okumuş kitle denilen beyaz yakalılar ile memurlar) küçük burjuvazi içerisindeki alt zümreleri oluşturduğu için tam anlamıyla işçi sınıfı gibi davranamıyor. küçük burjuvazi yapısı itibariyle kaypaktır, gücü sever, iktidarda kim varsa sahip olduğu mülkiyeti koruyabilmek için iktidara yakın davranmaya çalışır. rahatına düşkündür, ekonomik sıkıntılardan ziyade özgürlükleri ve yaşam biçiminin kısıtlanması sebebiyle eyleme çıkar. sınıf atlamak isterler, burjuva gibi yaşamak isterler, bu sebeple işçi sınıfı kadar kararlı mücadele edemezler ve sisteme ayak uydurmaya çalışırlar. bütün bu ayrılıklara rağmen sadece bilinen tabirle mavi yakalıların oluşturduğu saf işçi sınıfının değil, küçük burjuvazinin içerisinde yer alan ücretli çalışan kesimin de dahil olduğu genişletilmiş bir işçi sınıfının sömürülmekte olduğunu söyleyebiliriz.
Lümpen Ploterya mı deniyordu onlara?
lümpen proletarya mavi yakalılardan olup işçi sınfının haklarını savunan küçük burjuva okumuş kesime laf atanlara, onları küçümseyenlere deniyor. günümüzün tipik işçi karakteri. işçilerin hakları için kçını yırtan memur-öğrenci kesimine saldıran işçiler lümpen proletarya oluyor.
''Bu sitede siyaset konusunda kimse beni geçemez'' derdim. Senden bilgi akıyor valla :D
Teşekkürler ^_^
c seçeneği de koysaydın iyi olurdu sıkıntı burda zaten hep medya tarafından böyle yönlendiriliyoruz asıl sorunu görmüyoruz insanlar bozulmuş iş veren sorun işçiye nasıl davranılması gerektiğini işçiye nasıl ve neden diye sorun sonra da işçiye sorun yaptığı işe bakın bozukluğu görün hepsinden de ziyade bu sıkıntıları kendi çıkarlarına kullananları görün dikkat edinişçiler çok eziliyor çok çalışıyor güvencesiz üç kuruşa çalışıyorlar ama işçiye bir iş veriyorsun kalite sıfır hainlik peşinde malı alıp kaçan işçi duymadınız mı hiç işçi dayımın dükkanını boşaltıp satmıştı oysa güveniliyordu 2002 de boyacı tuttuk adam 10 dk iş yarım saat maç sigara çay yapıyordu sigarayı da bizimkiler alıyordu sonra bir baktım annem elinde fırça boya yapıyor abim de işçi senelerdir işe geç kalmışlığı bile yok bel fıtığı riski var ama kimseye söyleyemiyor bile işte bu yüzden düzen islam olmalı çünkü islam tek tek insanları düzeltmeye çalışıyor insana odaklı aklına ve kalbine iniyor seni doğruyu tam doğru yapman için zorluyor disiplinle düzenle insanı işliyor adeta huyunu karakterini geliştiriyor
Marksizm ve kapitalizm ile beyni yıkanan işçiler kendilerini ezdiriyor maalesef. Komünist SSCB döneminde de işçilerin üzerine bir baskı rejimi kuruldu. İnsanlar köleye çevrildi. Amerika ve kapitalizmde aynı şeyi yapıyor günümüzde.
İşçiler komünizmi veya liberalizmi çözüm zannededursunlar. Asıl düşmanı göremiyorlar.
Sscb işçileri belirli bir yere yolluyordu çalışmaları için. Hemde ömürleri boyunca. Atamayı da devlet yapıyordu.
SSCB rejiminin yıkılmasını isteyen eylemlerin yapıldığı sırada işçilerde katıldı o eyleme belirteyim :)
hoş geldin .
;)
Cevap
21Cevap
İki tarafada oy veremem
Lakin özellikle ÖZEL sektörde işçi müthiş bir biçimde eziliyor... Düşün babalarımız dedelerimiz bile artık biz büyüdüğümüzde " bunun ezilmesi lazım, iş ortamını hayatı tanıması lazım " der bu boyuttayız yani, kimisi 12 saat çalışıyor gösterir, 15-16 saat çalıştırır, müfettiş teftişe geldiğinde bu ispat edilemez.. Neden mi? Adamlar işimden olmayayım diye günde 12 saat çalıştım diye imza atıyorlar her gün...
Nasıl önüne geçilir bilemem adam akıllı bir takip yok...
Bir çözüm olacağınıda sanmıyorum, bütün işçiler ayaklansa anca, ama ezilmeye alışmışız biz... Biz de, bizden sonrakilerde ezilmeye mahkum... Böyle şerefsiz patron müsfetleri olduktan sonra bir ailedede huzur olmaz, sosyal hayatıda, moralide iyi olmaz.. Ömrü 30 yıl ileriye gider 10 yıl içinde...
bir BEKAR işçi olarak rahatlıkla işverene atar gider yaptığım söyleyebilirim git dedikleri gün arkama bile bakmayacağımı biliyorlar ama genç işçiyede ihtiyaçları var ama evli olanlar içi aynı şeyi söyleyemem
+ dünyada en çok çalışıp en çok vergiyi veren işçyiz
İşçi olduğunu bilmiyordum :)
işçi tabiiki eziliyor işveren işçiyi ezmek için var
önceişçide kabahat
bir işçi haklarını alamadığından işi bıraksa
başkası dahada uygunsuz çalışmaya razı
böyle olunca işveren kazanmak için
hakkını arayana yol verecektir gideninm yerine
standardın altında çalışmak isteyen olmasa
böylede olmaz önce işçi kendini eziyor
Türkiyede işçi'nın ezilmediğini idda edenler varsa, buyursun ötsün..
Aşağıda var biri :)
İyi dedin :D
Bir inşaat mühendisi inşaat sahasında gezindiği için işçiden çok maaş alıyor ise, işçi eziliyordur...
işçi mühendisten daha çok mu maaş alıcaktı?:D
kardeş o adam kaç yıl okudu da kaç sınavlara girdi de okadar teknik bilgi öğrendide mühendis oldu sorarım sana?
he gülüm he yi sana yazdım diğer vatandaşa yazmıştım.
kardeş ozaman inşaat yapılırken mimar olmasın,inşaat,jeoloji,harita mühendisi olmasın o bina prosedüre uygun yapılır da ayakta kalır mı?valla bizim inşaat şirketimiz var yapılır desinler ben bu adamlara söz maaş verdirmicem işçiler yapıcak çizicek hesaplıcak onlar dikicek binaları söz diyorum sana bak:)
keşke dediğin gibi olsa bizde maliyetten düşerdik kardeş işçi varken mühendise mimara ne gerek var paramız bizde kalır derdik :)
doğru söylüyosun o imza olmadan olmuyo ama.ama o mühendis o konuma gelene kadar kolay gelmedi sen başka bişey savunuyo olabilirsin bende bunu savunuyorum.bende başka bir şirkette proje yöneticisi olarak çalışıyorum endüstri mühendisiyim benim imzam olmadan iş yapılamıyor gerçek dünya böyle ütopyadan çıkıp gerçekleri görmek gerek
peki bir işçinin senden daha yüksek maaş alması gerektiğini savunuyorsan sen neden okudun inşaat mühendisliğini?okumazdın yan gelip yatardın iş buluncada girerdin bir inşaata paranı kazanırdın.neden bunu savunuyorsun?
bu tartışma bitmez sayın kardeş ben liberal görüşlüyüm sen ne dersen ben bişiye ikna olmam.burada ne sen kazanırsın ne ben kazanırım.at gözlüğü dediğin olay dünyanın şuan ki durumu.şuan herşey para.para olmazsa insan bir hiçtir bu devirde bunu sende biliyorsun.neyse iyi akşamlar.
Evet. Madenlerden, tuzladaki tersanelerden habire olum haberi geliyor. Donup bakan yok.
evet,hem gerçek anlamda hem mecaz anlamda,gerçek anlamda göçükler,mecaz anlamda ise para sıkıntısı,aslında o işçiler olmasa halimiz harap ama devlet bunu ne yazık ki anlayamıyor.
yok kimsenin ezildiği mezildiği.ezilen çalışmasın sanki dayakla çalıştırıyolar.
şerefsiz herif ekmek parası lan
he gülüm he
Azizim... Biz inşaat mühendissiz mi yapılsın dedik? Burada maaş konusunu konuşurken, sen nerelere getirdin...
Ben inşaat mühendisliği öğrencisiyim... Anne tarafımda mimar desen var, nalbur desen var, inşaat mühendisi desen var ve kendim staj yapmış bir insan olarak gidip gördüm... Türkiye'de inşaat mühendisleri işlerini yapmıyorlar...
Babanın şirketi olsun, olmasın bana ne... Ben olan durumdan bahsediyorum... İşi yapan işçi, daha fazla kazanan mühendis... Sana adil geliyor ise,...
Arkadaşım, neyi ütopik olarak adlandırdığının farkında değilsin daha... Zaten sizin gibi "gerçek dünya böyle"ciler yüzünden bir gıdım mesafe katedemiyoruz... Ben inşaat mühendisi olduğum halde durumu (ve dolayısı ile kendimi [mesleğimi]) örnek gösterek eleştirimi sunuyorum, sen ise hala "benim babamın işine gelen bu kardeş, kusura bakma" safhasındasın...
Ha bu arada, eğer farklı şeyleri eleştiriyor isek, benim cevabın altında benim eleştirdiğim nokta ile geleceksin... Çünkü ilk yorumu atan...
Bir insan sevdiği işi yapmasın mı? Tek derdi para mı olsun? Sen benim inşaat mühendisliği okumak için bir başka bölümü bıraktığımı biliyor musun?
Ben inşaat mühendisi olarak, sadece imza yetkisi değil, mühendislik yapmak istiyorum, işçi yanlış yaptı ise düzeltmek istiyorum... İşçi benden daha fazla iş yaptığı için daha fazla kazansın istiyorum... Bunda yanlış olan nerede? Nedir bu hala "ben okumuşum, elbette ben daha çok kazanacağım"cılık? Senin okuduğun süre boyunca, o işçi nice mühendisler
"Ben liberal görüşlüyüm, bana ne anlatırsan anlat ikna olmam"
Sırf şu cümlen bile "at gözlüğü" terimini kullanmamdaki haklılığımı gösteriyor... Bir insan düşünün kendisini tek bir görüşe hapsetmiş "dünya böyle" diyerek, kendisine verilen ile yetiniyor...
...haklısın...
İyi akşamlar...
İşçileri birak hükümet yanlisi olmayan herhangi bir vatandaş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hakkıyla hürriyetiyle özgür şekilde yaşıyor mu önce bunu araştırıp sorgulamak lazim.
Kesinlikle eziliyor.
Fakat eziliyor dese bile, hiç bilmeden etmeden konuşanlara ciddi şekilde sinir oluyorum. Önceki cevaplarda da örneklerini çokça görüyorum.
devlet dairesinde oturup ramazan ayında biz orucuz bize iş göndermeyin diyen memur 2000 alırken güneşin altında 8 saat duvar ören işçi 1000 lira anca alıyorsa vardır bir terslik
Sscb işçileri belirli bir yere yolluyordu çalışmaları için. Hemde ömürleri boyunca. Atamayı da devlet yapıyordu.
SSCB rejiminin yıkılmasını isteyen eylemlerin yapıldığı sırada işçilerde katıldı o eyleme belirteyim :)
Evet bu konuda katılıyorum. İşçinin aptalı dolu. 1 mayısta marx posterleriyle görüyoruz onları :)
o nereden çıktı ki :/
Benim için marx, köpekten daha aşığı da bir canlıdır. O yüzden öyle düşünüyorum :)
Marxın eşitliği batsın. Ülkeleri parçalayan bir eşitlik
Marksizm ulusal birliğe karşı olduğu için bölücüdür. Uzatmayacağım iyi akşamlar.
naptın kız bunlara.karışmış ortalık :D
Ortam sorusunu iyi bilirim :D
İŞÇİ EZİLMEYİ HAK EDİYOR
Çalışmıyorlar okumuyorlar yan gelip yatıyorlar, eşşek kadar çalışıp okul okuyup bir şeyler öğrenen zeki insanlarla aynı maaşı istiyorlar.
Yok ya. Sen neden yan gelip yattın o zaman? Neden okumadın? Millet boşuna mı okadar ders çalıştı?
Not: Liberal görüşlüyüm
çık ortaya aslan kardeşim doğruları yazmışsın neden gizlendin?aşağıda arkadaşın biride amelenin mühendisten daha yüksek maaş alması gerektiğini söylüyor:D
Tamamen Abartılıyor...
Sen işci haklarını bir okusan anlarsın ne demek istediğimi...
emekli olduklarında memurların iki katı tazminat alıyorlar.
yıprandıktan sonra mı ?
kardeş çok çalış o zaman memur ol. hayatın adil olmadığını hepimiz biliyoruz ve ne olursa olsun adil olmayacağını da.
parası olan eziyor kardeşim benimde senin yaşın kadar işçim var ama işçisi kuru ekmek yerken patronu et yiyenlerden degilim.
Kimse ezilmeyi haketmese de malesef öyle.Bunu savunmuyorum,ama bu sosyalist olmak için neden değil.(bana göre)
açıkçası ne sektörde olduguna baglı ama genelleme yaparsak % 70 evet
kimisi eziliyo, kimisi düzülüyo...hükümet hep kabız sıçıp sıçıp büzülüyo...
Ezildiğini düşünmesem sosyalist olmazdım .
eziliyor.ama işçiler kendi haklarını savunmuyor
işten çıkarma korkusu var.
Memlekette herkes eziliyor
İşçilik zaten ezilmek demek
Sadece işçi mi ezilen
Tabiiki de eziliyorlar tum dunyada oldugu gibi.
Eziliyor
Yılanın başını büyükken eziceksin
tabikide eziliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar