Saf Rottweiler mi? Saf Kangal mı?

Merhaba arkadaşlar ben bu 2 ırk arasında çok çelişkiye düşüyorum. Bahçeli bir evimiz var Sivastaki ahbaplarımızdan safkan kangal istemiştik 10 yıl önce felan beslediğimiz köpek saf dişi kangaldı. Çok akıllıydı yaşadığımız bölge Adanın yanında ve sıcak biryer olduğu için köpeği bağladığımız yerin yanına büyük bir leğene buzlu su yapardık köpekte gider yatardı çok sağlıklı beslerdik çiğ et yemişliği yoktu etleri pişirir verirdik veya kemik suyu yapar içirirdik. Yumurtayı yavruyken biraz verip sonra kesmiştik yumurtayı hatta biz kuruması için kıyafetleri asarken mandalımız düşerdi bu köpek ağazıyla yerden maşayı alıp bize verirdi ama öyle itaat eğitimi felan yoktu yani neyse konumuza dönelim. Benim amacım bahçemizi koruyabilecek Güçlü sağlam yanında ben olduğumda sakin ben gidince soğuk kanlı olması yani her önüne gelen bahçemize girmesi ne kadar doğru ki? Haksızmıyım yani kısacası Alan koruma ve boddyguard eğitimi gibi düşünebiliriz (evde yapabiliceğim şeyleri önerebilirseniz sevinirim ) hangi ırk buna daha yatkın yani eğitime daha çok Rot gibi ama Kangalda çok sağlam mesela bir kangalı tasmasız dolaştırabilirmiyim ben Kangalımın köpeğimin yani ayıptır söylemesi sümsük olmasından korkuyorum daha önce bana biri söylemişti benim düşüncem büyüyene kadar sadece aile bireylerimizin beslemesi başka kimseyi yaklaştırmamayı düsünüyorum herkeze kuyruk sallamasın büyüyünce mesela ben yanında olduğum sürece oynasın sevsinler felan ama ben gidincede bir kenara geçip yan gelip yatmasın yani ama Rottweiler biraz daha bu konuda ön adımda ama güç konusunda da kangal önde yani kısacası sizlerden öneri istiyorum bu konuda asla şunu düşünmeyin yok arkadaşlarına artislik felan yapmak için cartcurt alakası bile yok ben sadece hem biZe sadık hem korumacı ama terside pis bir köpek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim... Bu arada bulunduğumuz Bölgede biraz fazlaca Pitbull var.
Saf Rottweiler mi? Saf Kangal mı?