Merhaba arkadaşlar ben geçen hafta otomatik vites ehliyet aldım çünkü hiç araba sürmeyi bilmeyen bir insandım evdeki arabada otomatik olduğu için vitesliyle kendimi zorlamıyım dedim herkes bana viteslinin çok zor olduğunu kendimi zorlamamamı söylediler bende otomatik alır sürerim rahat rahat dedim ama sonra içime dert oldu yani arkadaşlar dalga geçtiler biraz akülü araba o falan dediler çok moralim bozuldu ama önemli olan trafik ortamında rahat sürmek kurallara uymak vs değil mi vites atmak iyi sürmek demek değil bence dalga geçecek yazmasın lütfen günlerdir bunu düşünüyorum. Otomatik vites ehliyet alanlar veya manuel vites ehliyete sahip olanlar ne düşünüyorsunuz?otomatik vites ehliyeti olanlar
Otomatik vites ehliyet aldım, sizce hata mı yaptım?
İlk öncelikle kimsenin dediğine kulak asma, insanlar konuşmayı sever. Otomatik vites arabalar kendi kendine gitmiyor. Otomatik vitesli araçları sürebilmek de kabiliyet isteyen bir şey. Bunun dışında sen kendini hangi vites türüne sahip arabayı kullanırken rahat hissediyorsan ona göre ehliyet alman en mantıklısı.
Manuel araç sürerken kendini rahat hissetmeyeceksen ve strese gireceksen yani araba sürmek sana zulüm gibi gelecekse otomatik vitesli araç hem kendi güvenliğin hem de çevrendekilerin güvenliği için çok daha iyi.
otomatik vites ehliyet almak
Otomatik vites ehliyet alanlar genelde arkadaşlarının “Otomatik vites ehliyet almak zor mu sanki ya” gibi dalgaya alan cümleleri çok duyuyorlar. Bu dalga geçen kişiler sanırım hiç İstanbul trafiğine takılmamışlar çünkü İstanbul trafiğinde sürekli dur kalk yapsalar otomatik araçların kıymetini çok daha iyi anlarlar. Ayrıca yeni üretilen araçların çoğu otomatik vites olarak üretilmeye başlandı yani artık yavaş yavaş düz vites araçlara elveda diyoruz.
Kısacası etrafındakilerin ne dediğini takma. Sonuçta otomatik vitesli araçta da düz vitesli araçta da arabanın kontrolü sende. Her ikisinde de kurallara uyup, arabanın kontrolünü iyi sağlayarak iyi sürücü olabilirsin. Debriyaja basıp vites değiştirmekle iyi sürücü olunmuyor. Senin onlardan tek farkın manuel araç kullanamayacak olman.
Otomatik vites araç kullanmanın avantajları
İstanbul trafiği gibi yoğun trafiklerde dur kalk yaparken çok büyük rahatlık sağlar.
Düz viteste debriyaja basmak için kullandığın sol ayağın boşta ve rahat olur.
Vites değiştirmekle uğraşmadığın için yol hakimiyetin daha iyi olur.
Manevraları daha kolay yapabilirsin.
Otomatik vites araç kullanmanın dezavantajları
Araç daha geç hızlanır.
Bakımları daha pahalıdır.
Fren balataları daha çabuk yıpranır.
Biraz daha yüksek yakıt harcar.
Bunlar dışında bir de otomatik ehliyet sahipleri “Otomatik ehliyet yarı otomatik kullanabilir mi?” sorusunu çok fazla soruyor. Evet, otomatik vites ehliyetine sahip kişiler yarı otomatik araç kullanabilirler.
En güzelini yapmışsın otomatik vites rahatliktir. Eğer ki İstanbul gibi yoğun trafiği olan yerlerde yaşıyorsan sürekli debriyajı kontrol etmen gerekmeyecek. Onun rahatlığı manüel araçlarda yok. Bir gün düğünde konvoya katılmıştık. Kuzenimde doblo vardı manüel vitesli aracı kullanırken debriyajdaki ayağı yorulmuştu.
Sen milleti bosver otomatik iyidir manule olsa ne olucak otomatikten bir farki mi var o da araba o da araba bende araba alırken otomatik alıcam rahatı o zaten sen konusanlara bakma istedigin gibi rahat rahat arabayı sür
5
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
bencede öyle güzelce sürdükten sonra vitesin önemi yok teşekkürler
Hiç problem etme kendine.. Senelerce manüel ehliyetim vardı bu kış gittim otomatik ehliyet aldım bunun için aynı senin gibi kursa gittim yine sınava girdim ödeme yaptım sonuç ehliyetim değişti.. kendi isteğim ile aldım çünkü hiç bir ülkede manüel ve otomatik diye ehliyet ayrımı yok otomatik vites hem daha kolay hem insana yükü yok diyen kimsenin lafina bakma sen söylemedikten sonra kimsede bilmez zaten manüel mi otomatik mi
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
çok haklısın bende söylemiyorum zaten bir kaç kişi biliyor sadece artık asla söylemem çok teşekkürler 🙈
ne alaka otomatik araba kendimi gidiyormus. Onuda kullanmak kolay degil oyle olsa kaza yapmazdı kimse. bir bayan olarak en iyisini yapmıssın manuel araba erkekler icin avantaj ilerde calisirken bazi kurumlar istiyor soforluk. Sen onları aldırma.
İstanbul'da yaşıyorsan en mantıklı tabi ki otomatik vites kullanmak. Ben de otomatik kullanıyorum. Manuel ehliyetin tek avantajı bir gün kullanmak zorunda kalırsan rahatlık oluyor. Mesela acil bir durumda eğer manuel araba kullanmak zorunda kalırsan otomatik ehliyet sıkıntı çıkarır ama kafana takma illa bir gün zorda kalacaksın diye bir garanti yok :) otomatik daha mantıklı trafikte daha rahat edersin.
Otomatik gibi rahat bir seçenek varken manueli tercih edenlerin bir çoğu fakir ya da gerçekten araba sevdalısı rallici yarışcı vs. dir kedi ulaşamadığı ciğere misali
10
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
ay aynen öyle valla gidip kamyon sürsünler o zaman 😂
Manuel düşündün kadad zor değıl beynını yıkamışlar senın tam tersı cok basıt ve cok eğlencelı otomatık cok sıkıcı hıc tadı yok yanı bıde benım eskı sevgılım şey derdı otomatik araba carpışan araba gıbı aptallar ıcın demıştı beyınsız ışte herkezın kendı zevkı tabı ama ozamanlar cok ışlemıştı bu söz bana dalga gecer dıye manuel aldım ehlıyetımı ıyıkı de aldım otomatıkeen hıc bı zevk almazdım🙄
Otomatik iyidir. zaten düz vitese fakir fukara, parası otomatik araba alamaya yetmeyecek insanlar alıyor. Teknoloji ne zaman küçümsenir oldu, hayret ediyorum bu ülkedeki zihniyete. Abd de 6 sene yaşadım. Araçların %90 otomatik vitesli araba. Kamyoncu kırolara bakma sen.
egr bigün düz witesli bi araba kullanmak zorunda kalirsaniz iste o zaman zorlanirsiniz baska bi olumsuz tarafi yok vites denen mekanizma ya insan eliyle ya da otomatiklestirilmiz robotize bi sistem sayesinde gaza basmaniza göre vitesi yükseltir ya da düsürür hepsi bu
Önce manuel vitese alışsaydın otomatiği rahatça sürebilirdin.. ama artık çoğu araba otomatik vites.. o yüzden zamanla diğerine de alışırsın ama mecbur brakılırsan.
Ben şimdi şunu merak ediyorum. Otomatik vites ehliyete sahip kişiler. Motorsiklet atv filan kullanabilir mi? Bu konuda detaylı bilgi verir misiniz?
Otomatik vites motor mu kullanıcaz? Kaç cc kadar kullanıcaz? ya da ehliyet almamız mı gerekecek? ya da rapor alıp gerekli evrakları bir yerden temin mi edecegız?
Benim ehliyetim normal. Otomatikte kullanmak istedim sevgilim normal vitesi bilmezsen kullanmazsan otomatigi hic kullanma dedi. Kendi öğretiyor. bir zorluğu yok.
Yoooo manuel abartılacağı kadar da zor değil bence tabii ki otomatiğe göre zor gelir fakat abartılmaması gerek ben de ehliyetimi manuel olarak aldım bir kaç kullanımda da alışır insan
sacmalamislar düz vites araç kullanmak çok zor değil alışılır ayrıca ne güzel otomatik yapılmış niye kullanmayalım trafikte rahat rahat gitmek varken ne gerek var debriyaj vitese
Niye otomatik ışıklarda veya yaya görünce kendimi duruyor gideceği yolu kendimi seçiyor dk başı ne ugrasicaz debriyaj firen bas gaza git bas frene dur rahat ve keyif diye bisey var siz menuel seviyorsunuz diye insanları küçük göremezsiniz
En İyi Cevaplar