Yıllar önce cumaya gitmiştim. Camii'de genç bir imam kardeşimiz, inen vahyin ağırlığını anlatmak için ağlayarak Sahihi Buharide geçen şu hadisi anlatıyor ve cemaat de huşu ile dinliyordu. O kadar bağırarak dokunaklı anlatıyordu ki, cemaatten bazıları ağlıyordu. Şimdi Buhari hadisini okuyalım;” Zeyd b. Sabit de şöyle demiştir: “Allah Teâlâ Hz. Peygamber’e vahiy indirdiği zaman, uyluğu benim uyluğumun üstünde idi. Uyluğu o kadar ağırlaştı ki, o an baldırımın kırılacağından endişe ettim”. Benim kafama o zamandır takıldı. Ama kafir ilan edilmekten korktuğumdan ve dine olan saygımdan dolayı bunu uzun yıllar dile getirmedim. Ama bana birisi bu olayın nasıl olduğunu, izah edebilir mi? Bir insanın uyluk kemikleri başka bir insanın baldırları üzerine nasıl gelir. Vahiy geldiğinde Peygamber zeyd'in kucağında mı oturuyordu? Ne işi vardı. ya da Hz. Muhammed'in uylukları portatif miydi, hani eve gelince çıkarıp fırlattı da zeydin kucağına geldi. Aklıma bin bir türlü deli soru geliyor. Hani beni İllüminate ile filan suçlamadan, amacın ne senin gibi abuk subuk sorular sormadan bunu izah edebilecek biri var mı? hatta iki kişi uygulamalı olarak izah ederse, hani uyluklarını diğerinin baldırları üzerine getirerek. Adnan Hoca'dan yardım istedim ama dönmedi. Hani kediciklerden birisi uyluklarını benim baldırımın üstüne koyarak, bu durumu izah etse, dedim ama, henüz dönmedi. Buradaki bayan arkadaşlardan da yardımcı olan olursa sevinirim. Hadisi diyanete sordum sahih dedi.
Kızlar, Bir İnsanın Uyluk Kemiği Diğer Bir İnsanın Uyluk Kemiği üzerine nasıl gelir?
işte asıl yer burada kardeşim öyle bir şeyi insan gücüyle yapamayız ama peygamberler mucize doludur peygamberler yapabilir yani anlayacağın bu tıpkı peygamber efendimizin iyi ayı ortadan ikiye yarıp bir yarısını bir dağa birini de diğerine götürmesi gibi bir şey bunu daha açıklayamazsın çünkü mucizedir
0
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
O mucizeyi ben de yaşamak istiyorum. Adnan Hoca'nın kediciklerinden birisi uyluklarını benim uyluklarımın üzerine getirip, o esnada, birden ağırlaşsa ve uyluklarım kırılacak gibi olsa... hem ben de olayı daha iyi anlarım. Evet böyle bir mucizeyi yaşamak istiyorum.
yalnız hanfendi, siz olayı kavrayamadınız, sorun buradaki mucize değil, peygamberin vahiy alınca ağırlaşması değil, sorun peygamberin Zeydin kucağında oturuyor olması... ben mucizeyi değil, peygamberin zeydin kucağında niye oturduğunu kavrayamadım. Bir erkek, başka bir erkeğin kucağında niye oturur.
bu soruyu Nihat hatipoğluna sorayım dedim de beni engelledi. erkek erkeğe olması da garip değil mi, ben şahsen ne kız erkek, kimsenin kucağına oturmam. hadis bana garip geldi. çeviri hatası dedim, yok oda yok. diyanete sordum, vahyin önemini ve ağırlığını anlatıyor dedi, ama peygamberin zeydin kucağında ne işi vardı, ona cevap yok. bebek değil, çocuk değil, bir erkek başka bir erkeğin kucağına diye oturur?
düşmüş olabilir ya da başka bir olay olmuş olabilir benim de senin buraya takman garibime gitti olay o değil tıpkı onlarınds dediği gibi vahyin ağırlığı.
olay Cebrail de bitiyor, hani Hz. Muhammed zeydin kucağına düşmüşse kalkmasını bekle. kucağında otururken niye vahiy getiriyorsun ki, ya zeydin bacakları küt diye kırılsa, ömrünü sakat geçirseydi n'olacaktı. yazık günah değil mi? Bekle yani iki dakika.
şu an dediğin çok saçma. cidden saçma. bu kadar da büyütme olayı. kafir olabilirsin değilsin ama olabilirsin. belki de yanında duruyordu Zeyd ve vahiy gelince ağırlığı kaldıramadı düştü o da oradaydı.
senin dediğin gibiyse de o zaman sorun ya zeydde, ya da buharide, olayı gerçek olduğu gibi değil de kısacık her anlama gelecek şekilde söylüyorlar. “Allah Teâlâ Hz. Peygamber’e vahiy indirdiği zaman, uyluğu benim uyluğumun üstünde idi. Uyluğu o kadar ağırlaştı ki, o an baldırımın kırılacağından endişe ettim”. şu cümleden bin tane anlam çıkar. oysa nasıl oldu, ne şekil oldu, tüm gerçekliğiyle anlatmak dururken, böyle sözü al yaz. kafa karıştır. Buhari ya da zeyd, olayı etraflıca anlatsaymış mesele kalmayacakmış.
ama en güzeli, nihat hatipoğlu atvde program yapıyor, saçma sapan sorulara cevap vermek yerine, bu gibi sorulara hem de uygulamalı olarak gösterek, yani uyluk kemiği uyluk kemiklerinin üzerine nasıl gelirmiş, sorusuna cevap verecek şekilde bu soruya cevap verebilir. twiterda sordum beni engelledi. oysa kadın çıkyor, hocaam seni çok seviyoruz... diye yağlayıp ballıyor ve saçma salak sorular soruyor.
mesela nihat hatipoğlu atvdeki programında, bu hadisi uygulamalı olarak izah etse, iyi olur. seyircilerden birinin uylukları üzerine uyluğunu getirerek gösterse, durumu izah etse, iyi olur. adnan hoca da kediciklerini kullanarak izah edebilir aslında. ya da kedicikler bana izah etseler daha iyi olur.
Senin düşündüğün gibi çapraz bir şekilde üst üste gelme durumu değildir o. Yan yana oturuyorlardır, o kadar yakın oturuyorlardır ki tabiri caizse üst üste binmiş durumdalardır artık. Diye düşünüyorum.. ✩
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
“Allah Teâlâ Hz. Peygamber’e vahiy indirdiği zaman, uyluğu benim uyluğumun üstünde idi. Uyluğu o kadar ağırlaştı ki, o an baldırımın kırılacağından endişe ettim”. hadis gayet açık ve net. Uyluğu benim uyluğumun üstündeydi, diyor. Üstünde olduğunu belirtiyor. Hem yanında otursa ağırlığını nasıl hissedecek. Vahiy halinde o kadar ağırlaşmış ki, nerdeyse baldırları kırılacakmış. Yanında otursa, isterse 1 ton olsun, yine hissetmez. Şimdi şişman bir arkadaşını yanına oturt, sonra kucağına oturt. hangi durumda, baldırların kırılacak gibi olur. yok mu şöyle tombiş 100 kg bir arkadaşın filan. yanına otursun. sonra kucağına otursun. hem hadis gayet açık şekilde, uylukları benim uyluğumun üstündeydi, diyor. yanındaydı, çok yakın oturuyorduk, demiyor. uylukları uyluklarımın üstündeydi, diyor. Aslında bu soruyu nihat hatipoğluna sormak lazım. twiterda sordum beni engelledi. ciklet çiğnemek bozar mı, diye sorsaydım keşke.
evet, aslında, atvdeki programında, seyircilerden birisi ile uygulamalı olarak bize gösterebilir. Artık kendisi mi uyluklarını birisinin uylukları üzerine getirir, yoksa seyircilerden birininin uyluklarını mı kendisi uylukları üzerine alır, uygulamalı olarak gösterse.
En İyi Cevaplar