sanki Şeytan başardı bıraktı gitti gibi geldi Allah korusun ben Cehhennem'de yanmak istemiyorum :(
Dinden Çıktımmı? Çıktıysam Nasıl Geri Dönebilirim?
sanki Şeytan başardı bıraktı gitti gibi geldi Allah korusun ben Cehhennem'de yanmak istemiyorum :(
Vesvese, şeytanın kalbe attığı boş, basit ve batıl düşüncelerdir.
Şeytanın kalbe vesvese vermekten başka yaptığı birşey yoktur.
Vesvese, hak yola giren, Allah'a yönelen müminlere gelir.
Eğer kafir ve münafıklar, bizde vesvese yoktur diyorlarsa, doğrudur. çünkü onlarda, iman, İslam, Allah, ahiret, tövbe, zikir, salih amel gibi düşünce ve endişe bulunmadığı için, şeytanın onlardan almak ve çalmak isteyeceği birşey yoktur. Şeytan kendisine düşman olup Allah'ın dostluğuna yönelen, zikre, hayra niyetlenen kimselere musallat olur. Eğer vesveseden korkulmaz, peşine düşülmez, kendisiyle amel edilmezse hiçbir zararı olmaz. Hadiste belirtildiği gibi mümin, vesveseye uymadığı ve kötü düşünceleri Allah için terkettiği için bir sevap bile alır.
Ayrıca Resulullah (s. a. v) Efendimiz, bir hadislerinde nefis ve şeytandan kaynaklanan kötü düşüncelerin, konuşulmadığı ve onlarla amel edilmediği müddetçe affedildiğini müjdelemiştir.
Ashaptan bazıları Allah Resulüne (s. a. v) gelerek:
"Ya Resulallah! Allah, iman ve İslam'a dair kalbimize öyle düşünceler geliyor ki, gökten düşüp parçalanmak onları söylemekten daha iyidir; bunun sebebi nedir?" diye sordular; Efendimiz (s. a. v):
"Bu sırf imandır; sizde bulunan imanın alametidir." buyurdu.
kardeşin en basidi namaza başlamaktır kuran okumaktır sakn türkçe meilini okumak gibi bir aptallık yapma gerçek kuran diliyle türkçe meaili aynı degil tam olarak ne oldugunu anlatmıyor açıklamıyor kuran öğren camiye git erken git ki cami hocaların sohbetlerini dinle sen yeterki dinime sadık olucam de dostum ALLAH yardımcın olsun
Dinden cikmadin elbette insanin doğasında var sorgulamak bazen öyle şeyler geliyor ki aklımiza müslüman böyle düşünmez dersiniz ama bu her insanda olan bişey eğer dinden çıkmış olsan o zaman hiç müslüman kalmaz demi islam dini zorluk dini değildir Allah n merhameti sonsuzdur
Allah kalbini biliyor ve bu düşünceler hepimizde olan birşey. Allah aklı düşünmek doğru yolu bulurken sorgulamak vs diye de verdi ve bunu düşünmen normal. imanın zayıflamış olabilir al elini meali okumaya başla. Allah yardımcın olsun.
Cevap
8Cevap
ağzından çıkmadığı sürece çıkmazsın diye biliyorum ama yine de tövbe et belki imanın zayıflamıştır Kuran oku ama gönülden inanmalısın yani öyle acabalarla olmaz
Tamamen tesadüf ile oluşan insan zekası, bu dünya ile yetinmeyecek şekilde evrimleşti. Soyun devamı içinde motivasyonu koruyabilmek için dinleri uydurdu.
Kardeşim sana hakikat kitabevinin kitaplarını okumanı öneriyorum. Okuduğun zaman islamiyet hakkında bir altyapı kazanacaksın ve ufkun genişleyecek. O zaman böyle vesvelerden kurtulursun inşallah
Dinden çıkmamışsın düşünmeyle birşey olmaz doğal bir durum. Sen öyle düşünceler geldiğinde estağfurullahil ek azim de. Düşünmeyle birşey olmaz aynı şey rüyada ilişkiye girmek gibi düşün sonuçta buna mani olamazsın. İnternette de araştırma bilirsin
Rahat ol dilinle tasdiklemediğin sürece sıkıntı yok. Ama ilim öğrenmelisin o boşluklardan şeytan vesvese fısıldıyor
Düşünmekle dinden çıkmazsın ama dilinle söylersen başkalarına açarsan şüpheni o zaman çıkarsın
Kelime-i şehadet getir girersin tekrar tövbe de et tamamdır
sorgulamakla dinden cıkmazsın sadece inkar etme yeterli
kelimeyi şehadet getir çıkmışsan girersin çıkmadıysanda sakıncası yok zaten
Bu vesvese herkese olabilir panik yapma salla gitsin
Kelime-i sahadet getir
Kelime-i şehadet getir bide tövbe işte Allahdan
doğru yola girmişsin başka çıkış yok...
Bilmiyorum
Tövbe et
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar