+1 yılSize tamamen farklı bir cevap vereyim kendi düşüncemi bir yerden duymadım , Öncelikle Filin yanına benim boyutlarımı oluşturacak tahta kalaslardan 1 insan oluştururdum. Daha sonra filden baya bir uzaklaşırdım( Uzaklaştığım mesafe önemli rastgele değil). Cetvel ile ilk başta insan tahta kalasın boyutunu cm cinsiden cetvelden oranlardım. Mesela 2 cm'e 75 kilo (Tahta kalasın ağırlığı önemli değil onu kendi kilom olarak baz alıyom) En son olarak fili tıpkı bir puzzle olarak dolduracak şekilde ölçüm yaparsanız filin 2 boyutlu ağırlığını bulmuş oluruz. Sıra geldi son olarak 3. boyuta ; fili yüzünedene veya kıç tarafından aynı işlemi ilk baştaki uzaklık olacak biçimde ölçerseniz ve küp , silindir , dikdörtgenler prizması hacim formüllerini de biliyorsanız bu çok rahat ortaya çıkar.
02 Yorumla- +1 yıl
:)
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 5b cevap paylaştı. 70 lik bir rakıyı cetvelle ölçerek 60 cl yaparım sonra çilingir sofrası kurup fili sarhoş eder ağzından kilosunu alırım
43 Yorumla
+1 yılFili boyutlarını bildiğim bir havuza sokarım. Fil yüzmeyi seven bir hayvandır ve suda batmaz. Yüzen cisimlerin kaldırdığı su miktarı ağırlıklarına eşittir. Suyun ne kadar yükseldiğini ölçerim. Bunu havuzun taban alanıyla çarpınca yükselen suyun hacmini bulmuş olurum. Suyun özgül ağırlığı 1 olduğu için de bu aynı zamanda sana ağırlığı verir.
Bir kişi cetveli atar ne kadar zamanda ölçtüğünü ölçerim demiş ama o olmaz. Serbest düşen cisimler hava direncini hesaba katmaz isek aynı hızla düşerler. o yüzden sürtünme katsayısını tam olarak bilmediğimiz cisimlerin düşme hızları bize ağırlığı hakkında hiç bir bilgi vermez.23 Yorumla- +1 yıl
rica ederim ne demek. vazifemiz
bu soru mühendis iş alımlarında soruluyormuş.. onlara sorun formülle cevap versinler...
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
Diğer konusunda 790 cevap paylaştı. -su dolu bir kaba girerim suyun ne kadar yükseldiğini ölçerim sonra fili kaba sokarım yeni artışı ölçer ve kendi ağırlığımı bildiğim için orantı kurarım
-tam elastik esnek bir platformun yaylanma katsayısı sabit olacağından çökme miktarı doğru orantılıdır kendim çıkarım çökme miktarını ölçerim fili çıkarırım yeni çökme miktarı ile arasında orantı kurarım
-cetveli yüksek bir binadan aşağı atarım ve düşme süresini ölçerim daha sonrada fili atarak düşme süresini ölçerim arasında orantı kurarım
-eğer filin bir sahibi varsa mutlaka hakkında bilgi sahibidir filin kilosunu söylemesi karşılığında cetveli ona verebileceğimi söylerim oda eşek değilse söyler10 YorumlaBen olsam once camura basarım. Ayak ızımın derınlıını olcerım . Benım kılom 80 kg. ayak ızının derınlıgı 2 cm ıse bunu oran kabul ederım. Aynı camura fılı bastırırım. Onun ayak ızının derınlıgını olcerım. Her 2 cm yı 80 kg olarak kabul edıp ortalama bır kılo cıkarırım.
64 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. yeterince uzun ve sağlam bir cetvelse kaldıraç gibi kullanırım. ben mesala yüz kiloyum. filin tarafında 100 santim, benim tarafımda 1000 santim varsa demek fil 1 tondur.
tabi öyle bir cetvel nasıl yapılır, fil cetvelin üstüne nasıl konur fikrim yok :D05 YorumlaFilin et yoğunluğunu bilip, cetvelle ölçüm üzerinden integre ederim.
Şu şekilde. Filin et yoğunluğu E oldun.
Uzunluğuda L oldun.
Filin ağırlığı da M olsun.
M=E ? dL olur. İntegral sınırları da 0'dan L'ye. Muaah.42 Yorumla- Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yıl02 Yorumla- +1 yıl
:)
Onu soran adamın iş yerine girip kendi gibi gerizekalı olmak istemem cetvel ile uzunluk olculur kilo tartılmaz
11 Yorumlalink
Ksde de sorulmuş.01 Yorumlaayak izinin alanına bakarak filin yaşını bulurum. sonra o yaştaki bir filin ortalama ağırlığı çıkar ortaya. kesin değer vermez tabi. en azından yaşı ve yaklaşık ağırlığı bulunabilir.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. filin kuyruğunu çekerim attığı tekmeden sonra sağ kalabilirsem eğer bir tahminde bulunabilme ihtimalim var o değilde bu soruyu soran iş yerini ben terkederim .
00 Yorumla
+1 yılvalla kanka :) sorunu 3 anlamda anladım ilk filim olarak anladım sonra fiil olarak şimdide fil olrak anlaya bildim sonunda :)
02 Yorumla- +1 yıl
neden ule :) ankat xper vermeyormuş kenke :)
asdafssgcudasfiskı.d
Nedense böyle diyesim geldi:/01 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. fili su dolu bir kaba koy, taşırdığı su miktarını ölç kilosu ortaya çıkar.
03 Yorumla
+1 yılHAYVANLARA ŞİDDETE HAYIR! :D sırf bu yüzden A şıkkını kınıyorum :D
02 Yorumla- +1 yıl
Olsun yine de kötü ya kıyamam been :D
Diğer konusunda 14,3b cevap paylaştı. Filin kilosunu ölçüsünü napacaksın mal herif hayvanat bahçesimi lan burası der atarlanırım:/
13 YorumlaDiğer konusunda 2,8b cevap paylaştı. Matrix bu ; aslında Fil ve cetvel yok :)
Sorun çözüldü10 YorumlaDiğer konusunda 539 cevap paylaştı. sayısalcıyım ama bulamadım kardeş. ankete a dedim. bide bişey soracaktım size?
04 Yorumlaöncelikle filin hacmini bulman lazım sonra yoğunluğu ile çarparsan ağırlığını bulabilirsin :)
03 Yorumlasantimetre cinsinden göğüs çevresi ölçülerine göre hayvanların ortalama canlı ağırlıkları ayrıntılı olarak hesaplanabiliyor.. kurban bayramında kurban alırken yapıldığı gibi..
11 Yorumlao soruya doğru bir cevap veremeyeceğim için o soruyu soranı bir güzel bozardım. örneğin derim ki. benim aleti çıkarsam bir bakışta anlarmısın kaç gram geldiğini gibi. tövbe tövbe
01 Yorumla- Diğer konusunda 471 cevap paylaştı.
+1 yılO cetveli filin şuuruna şuuruna şaplatır, "itiraf et kaç kilosun?" derdim..
00 Yorumla
+1 yılBu soruyu soranı bana yollayın ben onu ise alıyım .
00 Yorumlaasya fili mi afraka filimi dişi mi erkek mi? bu değişkenleri bilmeden ölçüm yapılamaz. der damara göre şerbet verebilecek bir eleman görüntüsü çizerim.
00 Yorumlatahterevalla gibi birsey dusun ama ust kismi cetvel cetvelin bir ucuna fili koyarim diger ucuna agirlik koyalim bu sekilde bulunur sanirim
00 YorumlaÖnce bu güzel soru için teşekkürler ben olsam türk polisini arardım o öğrenirdi benim yerime :)
01 YorumlaKaldıraç yöntemi ile. Cetvelin bir ucuna fili koyarım diğer ucuna ağırlığı.
02 Yorumlafilin ağırlığını cetvelle ölçmeye çalışan mantığa zokarım der, sizinle çalışanıda der, çıkar giderim.mal herifler derim üstüne birde.
12 Yorumlaişim gücüm yokta cetvelle filin ağrılığınımı ölçmeye çalışıcam yapmayın Allah aşkına :))
00 Yorumla
+1 yılHay bu cetveli icat edenin... derim. asdfg
21 Yorumla
+1 yılcetvel ağırlık ölçme aleti değildir bu sebeple doğru bir şekilde ölçemezsiniz ölçmede hata oluşur :)
00 Yorumla
+1 yılfili homojen olarak kabul edersen hacimden kütlesini bulurum :)
00 Yorumla
+1 yılfilin izohips ini çıkarırdım. izdüşümünden hesaplardım.
00 YorumlaFili cetvelle döve döve tartının üzerine çıkartırım.
00 Yorumla
+1 yılfilin ağırlığı cetvelle ölçülmez ağırlık birimi cm değil kg dir derim:)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılcetvelle her şeyi ölçtüm de bir filmin ağırlığını ölçmedim.
00 YorumlaDiğer konusunda 3,6b cevap paylaştı. Cetvelle ağırlık ölcülmez derim :)
02 Yorumla
+1 yılCetveli kırma hızına bakarak
02 Yorumla- +1 yıl
başka fikir gelmedi aklıma:)
Sen baya vıcık olmaya başladın yahu.
02 YorumlaD yi işaretleyn tek pembeli benim :)
01 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bende gizliye mucuks öpücüklerimi gönderiyorum.
02 Yorumla
+1 yılBir ipin uzunluğunu teraziyle nasıl ölçersem öyle!
01 Yorumla- +1 yıl
yapamadı atarlanıyo abiye bak abiye :D jglhjfklh
İşinin a... diyip kalkar giderim hacı
10 Yorumlaeşit ağırlıkçıyım lan ben!
02 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. inanki aklima hic bisey gelmedi
02 YorumlaA dedim ben ama şıklar güzel olmuş :D :D
00 Yorumla- Diğer konusunda 788 cevap paylaştı.
+1 yılCetvel uzunluk birimi değil miydi :/
02 Yorumla- +1 yıl
B özellikle :D
cetveli onun musayit yerine sokardım
03 YorumlaDiğer konusunda 64,1b cevap paylaştı. Cetveli mikrofon gibi kullanıp file sorarım
00 Yorumla
+1 yılCetvelle filin hacmini ölçer yoğunluğuyla çarparım
00 Yorumla
+1 yılfili cetvelin üstüne çıkartman yeterli :D
02 Yorumla- +1 yıl
:D ha yani çıkartmakta sorun yok ama kırılır diyorsun :D
Gizli Üye(36-45)+1 yıldöve döve tartının üzerine çıkartırım.
01 Yorumla
+1 yılCetvelle ağırlık mı ölçülür
00 Yorumla
+1 yılCetveli mikrofon gibi kullanıp file sorarım.
00 Yorumla
+1 yılhiç üzerime alınmıyorum :D
00 YorumlaDiğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Sözelciyim lan ben!
02 YorumlaDiğer konusunda 539 cevap paylaştı. bunu bilmiyorum.
00 Yorumlaöyle işin mk
22 Yorumla
+1 yılSözelciyim kız ben.
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim hanımefendi <3 asfdsafgh
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılsözelciyim :d
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcetveli önce file sonra o soruyu sorana ...
00 Yorumla
+1 yılfili sıçırrımm
10 Yorumla- Devamını Gör (1)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım