uyurgezerler uyku hapı kullandığında yine uyuyup gezerler mi?
BAKIN LAF OLSUN DİYE SORMUYORUM HA. MERAK ETTİM.
BAKIN LAF OLSUN DİYE SORMUYORUM HA. MERAK ETTİM.
Uyurken beyin normalde kasları kitler. Bazen bunu tam yapamaz ve uyurgezer olursun. Bazen de uyku düzeni bozukluğu vs. yüzünden uyanınca da vüvut kitlenmeye devam eder ve "inme" denilen şeyi yaşarsın. Uyanıksındır ama hareket edemezsin.
Uyuzgezersen uyku hapı ters tepki yaratabilir. Sonuçta uykuya dalmayla ilgili bir sorunun yok, beyninde bu "kilit" işini gören yerde bir dengesizlik var.
Önce internet'ten bence bunu biraz araştır, sonra da doktora git derim.
uyurgezer değilim teşekkürler
Senin laf olsun diye sorduğun bir soru yok ki zaten :))))))
yok tabi
Sende kullanmaya başla da bizde rahatlasak :)))
gün yüzü göstermem
göstermiyorsun ki zaten :)))
Bende uyurgezerdim hatta bir keresinde yazlıkta denize doğru gidiyormuşum gecenin 2 sinde babam tutmuş Allah bilir denizde ne yapacaktım
Soruna cevap: Uyku hapı insanı ölü konumuna getirdiği için hapı alan şahsın kıçını kaldırıp da uyurgezer olacağını sanmıyorum derin bir uyku çeker ki verimsiz bir uykudur bu eksilerini uyanınca anlar.
Uyurgezerim ama her gece olmuyor bende bu olay.
Bir ara uykuyla problemlerimiz olduğu için (-,-) uyku ilacı kullandım ve uyurgezerliğim devam etti.
Yani bir etkisi yok gene aynı tas aynı hamam
Cevap
16Cevap
Etkir mi etkimez mi bilmem ama şöyle bir şey gördüm:
• Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu (FDA), uyku haplarının yan etki olarak uyurgezerliğe yol açabileceği uyarısını yaptı. Söz konusu ilaçlar arasında ülkemizde de kullanılan Zolpidem uyku ilacı da var.
• FDA raporunda ilacın etkisiyle internette bilinçsizce alışveriş yapan, araç kullanırken uykuya dalan ya da tanımadığı kişilerle seks yapanlar bulunduğu belirtildi.
• FDA, çokça tercih edilen uyku ilaçları "Ambien" ve "Lunesta"nın da bulunduğu 13 markanın bu yan etkilere yol açtığını belirtti.
küçükken ben öyle idim :) şimdide çok yorgun oldum günleri sayıklarımışım ::)
benim abimde sayıklıyor korkuyorum bazen :D
ya annem hep dalga geçer benle :) arada gelirmiş oadama denk gelirmiş :) oğlum gece kiminle uğraşıyordun yine diyor :)
demin kuzenim uyuyordu kendi kendine gülmeye başladı çatlak :D
bu aralar hiç normal insan yok galiba ya :) benderdim kendime enişte gile falan :) bana hiç naormal insan denk gelmez diye şırnakta zaten heres anormal :)
yok uyur gezer olduklarından uyku hapı aldığında extacy etkisi yaratır. buna kopar-gezer e sebebiyet vermekle birlikte aslında omunyim dediğimiz birtürknjdfksa纪BNFJBŞKŞAD
tamam vurmayın gittim.
abim sen uyu biran önce yoksa çöl ortasında kutup ayısıyla karşılaşır yeşillikler üstünde su dövüşü yaparsınız aman haa...
Hep boş durmaktan geliyor bu sorular.
Evet uyku hapı kullananın şansı daha yüksek hatta yan etkisi uyurgezerliktir :)
bı ara bende oluyodum. hap kullandıktan sonra düzeldi
Vücudu uyuşturduğu için aynı etkiyi beynede uyguluyorsa uyur gezerliği engeller
beynin çeşitli fonksiyon merkezleri var bence bunla alakalı
uyurken beden kısmi felç geçirir çünkü rüyalarda tüm yaptıgımız hareketleri gerçekte de yaparız eger felç geçirmezsek. Uyurgezerler e bu felç geçirme olayi arızalı oluyor oyuzden ruya sırasında yuruyorlar
Sonuçta kimyasal bişey bence gezmez çünkü uyuşturuyo o haplar bildiğin
ben fight clubdaki adam gibi şizofren isem ve ramazanda ben değil de hayali arkadaşım su içse ama o da ben olduğum için ben içmiş olsam orucum bozulur mu ?
japon korku filmi şeysileri gezebiliyorlar! :)
ben gezmiyorum :D
iyi madem... zaten sev fazla şirinsin... japon korku filmi şeysi olmak için :)
oh be sonunda :D
Senden hoşlanmıyorum. Bi sus.
bu kaçıncı deyişin oldu? 100 olunca hediye vereyim :D
nerden aklına geliyo la bunlar senin :D
ya ne biliyim :D
zeki kızsın belli :D
he sorma beyin fışkırıyo :D
belli belli buraya kadar fışkırıyo zaten :D
ben senin nickini gördüğüm de aslında supernatural yazmaya çalıştığını sanmıştım :D kjglhjfkhj
sil sil annen görmesin
ahaha :D öyle yazcaktım ama olmadı nerden anladın :D
görünce aklıma o geldi. sepultura ne ayak ama bir de supernatural'a bak nasıl kafam karıştı :D
portekizce mezar anlamına geliyor :D
yeni hesap açarsan sana nick önerim 'ateve-tivi' :D
o ne demek :D
atv tv yani show tv gibi
çok düşündün mü bu nicki :D çok güldüm ya eywallah saolasın :D
gündüz aklıma gelmişti :D ya da Q-Klavye filan :D khljhglkj
eywallah :D Somurtkan-Erkek de olar :D
olur :D
:D
Sen ve gene ilginç bir soru somun kız.
normal soru bulmak için çabalıyorum :/
haplı haplı gezerler o daha kötü muazalla :D