Yaş 35 oldu.. Dante'nin de dediği gibi ortasındayım ömrün. Ama yaşım bedenime büyük duruyor sanki. Insan olduğu yaşta mıdır, hissettiği yaşta mıdır? Dante haklı mı ne dersiniz?
Otuz Beş Yaş Şiiri Yaş otuz beş! yolun yarısı eder. Dante gibi ortasındayız ömrün. Delikanlı çağımızdaki cevher, Yalvarmak, yakarmak nafile bugün, Gözünün yaşına bakmadan gider.
Şakaklarıma kar mı yağdı ne var? Benim mi Allahım bu çizgili yüz? Ya gözler altındaki mor halkalar? Neden böyle düşman görünürsünüz, Yıllar yılı dost bildiğim aynalar?
Zamanla nasıl değişiyor insan! Hangi resmime baksam ben değilim. Nerde o günler, o şevk, o heyecan? Bu güler yüzlü adam ben değilim; Yalandır kaygısız olduğum yalan.
Hayal meyal şeylerden ilk aşkımız; Hatırası bile yabancı gelir. Hayata beraber başladığımız, Dostlarla da yollar ayrıldı bir bir; Gittikçe artıyor yalnızlığımız.
Gökyüzünün başka rengi de varmış! Geç farkettim taşın sert olduğunu. Su insanı boğar, ateş yakarmış! Her doğan günün bir dert olduğunu, İnsan bu yaşa gelince anlarmış.
Ayva sarı nar kırmızı sonbahar! Her yıl biraz daha benimsediğim. Ne dönüp duruyor havada kuşlar? Nerden çıktı bu cenaze? ölen kim? Bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar?
Neylersin ölüm herkesin başında. Uyudun uyanamadın olacak. Kimbilir nerde, nasıl, kaç yaşında? Bir namazlık saltanatın olacak, Taht misali o musalla taşında. Cahit Sıtkı Tarancı. Bodur tavuk her dem taze diyen atam haklı ☺Ne şanslısın.😊
Aslında bunu biz o hale getiriyoruz yaş diye zaman diye bir kavram yok bunlar hep insan eliyle oluşturumuş şeyler kolumuza bir saat duvara bir takvim koyuyoruz ondan sonra yılların geçişini izliyoruz böyle böyle kendi icadımız kendimizi bitiriyoruz olan biten bu bir şey değil
Onu bilmiyorum ama fazlasıyla cahiliz onu çok iyi biliyorum😊 Sorgulamaktan aciziz ve önyargılarımızdan kurtulamıyoruz hayatı kolaylaştırmak adına bir çok şey yapıyoruz icat ediyoruz arada yaptığımız iyi şeyler oluyor ama genellikle ortaya getirdiğimiz şeyler ile kendi sonumuzu hazırlıyoruz yaşanılası bir gezegende yaşaması kolay bir hayatı yaşanabilir bir hayat haline getirmek için olmadık işler yapıyoruz sonuç yaşanabilir bir gezegeni yaşanamaz hale getiriyoruz, bu yüzden burnumuz foktan çıkmıyor bu sebepten kendi elimizle kendi ipimizi çekiyoruz altımızdaki sandalyeye tekme atıyoruz Doğrudan değil ama dolaylı olarak Yapay zeka gibi yararlı olduğu kadar tehlikeli olan bir şeyi ortaya getirmek gibi mesela
Bu linkini attığım videodaki röportaj bir kurgumu yoksa gerçek mi bilmiyorum ama dedikleri kelimesi kelimesine doğru hepsini üç aşağı beş yukarı araştırdım özellikle kur'an üzerinde inceledim ve bu videoda anlatılanları destekliyor destekler nitelikte ayetler var https://youtu.be/JZNQcgKUgZ0
Hissettiği yaştadır insan.. Belki 35 son yaşımızdır, yolun sonudur.. bilemeyiz.. kendimizi yolun sonuna gelmiş bir ihtiyar gibi mi yoksa daha 20li yaşların başında yaşama Sevinciyle dolu bir genç gibi mi hissediyoruz.. aslolan bu.. salla gitsin diğer insanları..
öyle ya da böyle nasıl hissedersen hisset yaş 35 olduktan sonra harbi yolun yarısına geldin demektirr hatta belirtileri bile var yok değil elini incitsen eskiden 3 güne geçerdi ağrısı şimdi iki haftada zor iyileşir oldu yani ryhyn istediği kadar genç olsun vücudun artık ben bitiyorum fazla yüklenme artık bana demeye çoktan başlamıştırr ama tabi yeri gelir 18 yaşındakilerle bile yarışırsın bir olur iki olu üçte yere yıkılırsınn dante dediyse vardır bir bildiği :)
35 yaş şiirinin şairi olan Cahit Sıtkı 46 yaşında göçmüş dünyadan.. Yani ömrünün hangi parçasında olduğunu kestirebilmen mümkün değil. Sen sadece yaşa.. iyilik ve güzellik için.. Yeni yaşın huzur ve mutluluk getirsin sana.
Bu yaş konusuna nasıl baktığına bağlı. Eğer ki 70 yaşında öleceksen yolun yarısı ancak ölümün yaşı olmadığı için belki yarısı belki yolun sonudur. Bence insan hissettiği yaştadır. Ancak buda insanın kendine bakması ile alakalı bir durumdur. Yaşı 35 olup kötü beslenen her hangi bir aktivite ile uğraşmayan bir insan kendini zaten 25 yaşında hissedemez diye düşünüyorum.
Ne kadar acıdır ki ölüm genç yaşlı dinlemiyor. Kuzenim (annemin kuzeninin oğlu ) geçen ay geceleyin 29 yaşında kalp krizinden vefat etti. yani takma hayatını yaşa dolu dolu
Dante yi bilmem benim kapı gibi Cahit Sıtkı Tarancı'm var bırakın şu yabancı hayranlığını...(Dante severim amacım kendi içimizden olan birini hatırlatmaktır)
Yaş otuz beş! yolun yarısı eder. Dante gibi ortasındayız ömrün. Delikanlı çağımızdaki cevher, Yalvarmak, yakarmak nafile bugün, Gözünün yaşına bakmadan gider.
Şakaklarıma kar mı yağdı ne var? Benim mi Allahım bu çizgili yüz? Ya gözler altındaki mor halkalar? Neden böyle düşman görünürsünüz, Yıllar yılı dost bildiğim aynalar?
Zamanla nasıl değişiyor insan! Hangi resmime baksam ben değilim. Nerde o günler, o şevk, o heyecan? Bu güler yüzlü adam ben değilim; Yalandır kaygısız olduğum yalan.
Hayal meyal şeylerden ilk aşkımız; Hatırası bile yabancı gelir. Hayata beraber başladığımız, Dostlarla da yollar ayrıldı bir bir; Gittikçe artıyor yalnızlığımız.
Gökyüzünün başka rengi de varmış! Geç farkettim taşın sert olduğunu. Su insanı boğar, ateş yakarmış! Her doğan günün bir dert olduğunu, İnsan bu yaşa gelince anlarmış.
Ayva sarı nar kırmızı sonbahar! Her yıl biraz daha benimsediğim. Ne dönüp duruyor havada kuşlar? Nerden çıktı bu cenaze? ölen kim?
Neylersin ölüm herkesin başında. Uyudun uyanamadın olacak. Kimbilir nerde, nasıl, kaç yaşında? Bir namazlık saltanatın olacak, Taht misali o musalla taşında. Cahit Sıtkı TARANCI
Herşey anlıktır , o an mutlu , o an sevinçli ya da üzüntülü olursun. Bunun yaşı yoktur. Kendini mutlu eden insanlar ömür boyu mutlu yaşar, diğerleri ise hep mutsuz. Yolun sonunu bilmediğimiz için yarısı neresi bilemeyiz. Dante yanlış söylemiş.
Dante'yi hiç okumadım. Ama kendisi hakkında bilgiye sahibim. İlerde ilahi komedya'yı okumayı düşünüyorum. Ben genellikle Rus edebiyatı eserlerini okudum. Dostoyevskiy, Tolstoy, Gorki, Turgenyev gibi...
evet ben takılmıyorum başkalarıda hatırlatmazsa keske 2 ay sonra 28 olucam :S
Bu arada mutlu yıllar tatlım ıyıkı doğdun bu yıl ınsallah ıstedıgın gıbı gecer ıstedıklerınde gerceklesır... Sana bu yaş bır aile ve bır bebek versın :)
bence yaşın bir önemi yok yaşamayı bilen insan 70 yaşındada hayatı yaşıyor bunu kendim gördüm çevremde ne 20-30 yaşlarında insanlar var yaşamayı bilmiyor hayatı dolu dolu yaşayacaksın kötü şeyler düşünmeyeceksin ki hayat güzel olsun
Güzel bir başlangıç yap :) nasıl mutlu oluyorsan öyle yaşa hayatını doyasıya :) arkana baktığında pişmanlıkların olmasın, keşkelerin olmasın, insanlar ardına dönüp baktığında yaptıkları için değil yapamadıkları için keşke derlermiş...
muhakkak olur... benim şimdiden bile bir sürü keşkem var... hayat zor hayat ve insanlar acımasız... elimizden geleni yapmalıyız keşke dememek için... ölüp gideceğiz ne olacağımızdan bir haberiz kimileri yeniden doğacağımızı söylüyor kimileri cennet ya da cehenneme gideceğimizi söylüyor kimileri yok olacağımızı söylüyor düşünsene yaşıyoruz ve bu hayat bizim. istediğimiz gibi yaşayamadıktan sonra neden yaşıyoruz ki?
Akıllı olup dünyanın kahrını çektim bu güne kadar bu günden sonra kimsenin kahrını çekemem varsın dünya benim kahrımı çeksin. Bencillik diyeceksin belki ama ben mutlu olamadıktan sonra yaşamamın ne anlamı var ki?
35 yas kadin olmanin zirvesidir..45 yasina Kadar hayatinin her anlamda en iyi dönemi olur..35 yılda sızlanmamayı öğrenmiş olman lazım çocuklara örnek ol.. hepsi bunalımda aşk acısı çekiyo vs
En İyi Cevaplar