Yurtta 2 kız fondü yapalım dedi, ben daha önce yememiştim. Fondü ne demek?

Yurtta 2 kız fondü yapalım dedi, ben daha önce yememiştim. Fondü ne demek?

Selam,
Fondü nedir dersen kısaca herkes tarafından sevilen tatlı atıştırmalıklardan biri. Meyveler ve çikolatalı lezzetlerin birleşimiyle oluşan bu lezzetin baş kahramanı erimiş çikolata. Özel tasarıma sahip fondü tabağı üzerinde çikolata eritiliyor. Bu tabakla servis edilen erimiş çikolataya çeşitli meyveler ve bisküviler gibi yiyecekleri batırarak yiyorsun.
Fondü, çeşitli yiyeceklerin erimiş peynir ya da çikolataya batırılarak yenilmesini anlatan bir terim. İsviçre kültürüne ait olan fondü, bizim kültürümüzde daha çok erimiş çikolataya yiyeceklerin batırılarak yenmesini temsil ediyor.
Özel tasarımlı fondü tabağının altına mum yerleştiriliyor ve üst kısımda ise çikolata bulunuyor. Bu sayede çikolata hem sıcak hem de erimiş kalıyor. Özel uzun çubuklar yardımıyla çilek, muz, kek parçaları gibi yiyecekleri batırarak yiyebiliyorsunuz.

Çikolatayı eritip yapıyolar ya ondan
Fondü (Fransızca Fondue olarak geçer), her ne kadar Fransız mutfağının dünya çapında tanınan lezzetlerinden olsa da aslen İsviçre, Fransa ve İtalya'ya özgü eritilmiş peynire uzun çubuklar yardımıyla ekmek batırılarak yenilen bir yiyecektir.
alttan yanmalı üstten banmalı tatlı
bazı cin fikirlilerde erotik çağrışım yaptırdığı duyulmamış şey de değildir
boşver bacım memleketimin baklavasına tulumbasına kurban ol alaturka takıl alafranga şeylerle uğraşma :D :D
Cevap
5Cevap
Al sana fondü
fondü nedir dersen kısaca herkes tarafından sevilen tatlı atıştırmalıklardan biri. M
Çikolatalı meyve gereksiz bişey. Bide Makinesi var da google a yazmak daha mantıklı degıl mi
İşte çikolatalı meyva diyememişte mk öZentilwri türkçe düşmanları oyle demişlr
knk Türkçe zaten meyve meyva ne len
erimiş çikolata gibi bazen içine çilek falanda konur
karpuz peynir ya da portakallı çikolata seviyorsan bunu da beğenirsin ben yemem
meyveleri çikolataya batırarak yemek
Google yok mu sende
Tatlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?