Bunu bana kapsamlı bir şekilde açıklar mısınız? Peçeli bayanlar sizin için tam olarak neyi ifade ediyor?
Şimdiden teşekkürler..

Soran sadece erkeklerden cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Çarşaf yani örtü kadının cilbab ile ALLAH ın emrine uygun kapanmasidir ve bu örtü kanın için çok büyük bir koruyucudur Çarşaflı bir kadına laf atan birine şahit oldun mu yolda bile Çarşaflı bir bayan yürürken erkekler çarpmamak için yana çekilip yol verir hemde eşi için daha güvenlidir ben şahsen eşimin bana özgü olmasını isterim eşimin güzelliğini ve vücut hatlarını sadece ben görmek isterim
Örtüsü giyimi değil kardeş, karakteri önemli. Böyle peçeli, karakteri güzel kız olsun. Koşarak gün almaya giderim.
Doğru söylüyorsun kardeş. Tesettür önce kalbe, sonra gözlere, sonra dile en son da bedene.. Ama günümüzde bedenden ibaret. Rabbim tesettürün ve imanın hakkını verebilenlerden eylesin inşallah. Ve biliyoruz ki tesettür sadece kadınlar için değil.
Aynen öyle. İnşallah kavuşursun
İnşallah.
maşallah ne kadar güzel kendisini muhafaza etmiş derim bu mektubu sahibinden başkası okuyamaz derim gibi
nasıl ki bikini giyip gezen bayanlara saygı duyuyorsaniz kara çarşaflı insanlara da saygı duymak zorundayız. herkesin hür iradesi kendine. ben mümkünse eşimin öyle bişey giymesini istemem.
Tüm hayvani duygu ve düşüncelerini karanlığa gömmüş kadını ifade ediyor. Kafese kapatılan kuşları anımsatıyor. Bir süre sonra kafesin dışını da görmüyor...
yani belli çizgileri olan belli bir yetiştirme sahibi olan ve kült bir kültürün taşıyıcısı... yani radikal
dinin gereklerini yerine getiriyor Allah kabul etsin biz çıplaklar hakkında bişi demiyoruz Allah affetsin
Saygı duyarım bu kadar bozulmuş insanlar arasında nasıl kaldığına şaşarım , o kadar..
Vallal hiç bir fikrim yok birazda korkarım :D :D :D
herkesin kendi görüşü. ama sorun şuki başını kapatıp altını açanları ateşe atmalı
Saygıyı hakeden nadide insanlar.
kusura bakma tesettürü severim ama çarşaf çok itici
Aklıma direk tüm erkekleri sorgusuz sualsiz sapık muamelesi yapan ninjalar geliyor
Maşallah derim gördüğümde, bu zamanda.
Gerçekten mi?
Evet gerçekten, insanların bakışları, görüşleri sizi etkilemesin.
İnanın etkilemiyor. Aksine doğru bir şey yaptığımı daha iyi anlıyorum.
Ne mutlu sana o zaman 😊
Göremediğim birine nasış bakabilirim ki?
Hep merak etmisimdir icinde ne var diye :D
Güzel insanlar diye düşünürüm
bu kadar kapanmaya ne gerek var diye düşünürüm
Bir şey düşünmüyorum ama fazla abartı.
benim çevremde yaşadığım semtte hiç yok ne güzel... uzak dursunlar gericiliği ve bağnazlığı ifade ediyor...
Bunun neden gericilik ve bağnazlık olduğunu düşünüyorsunuz?
kendini sosyal ortamdan tecrit etmek oluğu için. çünkü evrilirken böyle birşey söz konusu bile değildir. hiç avcı toplayıcılarda ya da tarım toplumunda böyle birşey gördünüz mü? olamaz çünkü mümkün değil.
Biraz daha açıklar mısınız? Ne demek istediğinizi anlamadım.
Onları o hale getiren erkeğin...
Oyle etkileyici bisey yok bence
uzak dururum
İticiliğin sembolü
ruh emici
kadın derken?
Aşağılamak gibi bir niyetinizin olduğunu görüyorum. Biraz saygı lütfen.
Sizin iğrenç dediğiniz şeye ben elhamdülillah diyorum.
Edebim el vermez, edepsizlik edene.
Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar