üniversitede hazırlık okumanın ingilizceme kalıcı bir faydası olur mu okusam mı daha iyi okumasam mı
Hazırlık okunsa daha iyi
Gereyi pek yok muafiyet geçilebiliyosa kalınmamalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Olur. Başlangıç olur en azından. Benim liseye kadar ingilizcem yoktu. Lise hazırlıkta epey bir temel attım. Sonra izlediğin şeylerle üstüne baya bir şeyler inşa edebiliyorsun. Üniversite hazırlığı muafiyet sınavıyla atladım sayesinde. Hazırlık okumanın faydası var yani. Bir de ingilizce öyle kısa süreli ingilizce kurslarıyla öğrenilmez, zamana yaymak gerekir.
Bir sınava gir bakalım. Atıyorum c ile geçtiysen ingilizce desteği almanda fayda var yine. Sırf okul değil her alanda şart artık ingilizce. Ama mesela geçtiysen illa hazırlık değil de yaz kursu gibi bir şey alabilirsin hem de bir senen gitmemiş olur.
okuyacağın bölüm Türkçe ise (bazı üniversitelerde var bu) ingilizce hazırlık okuman çok işe yaramayabilir. Çünkü dil nankördür, iç içe olmazsan unutursun. Ben dil eğitimine 11 yaşında başlamış ve geri kalan eğitimimi de yabancı dilde sürdürmüş biri olarak söylüyorum; hazırlıktan sonra ilgilenmezsen unutur gidersin, bir yılın da boşa gider
Sorunda belli bir ingilizce temelin var mı yok mu net söylememişsin. Hazırlığın amacı , sonraki 4 yılda dersleri ingilizce göreceğinden , varolanı sınamak olmayanı da yetiştirmektir.
Faydasnı gören yok dense de , altın bağışlanmıyor hazırlıkta , ne kadar üstüne düşersen o kadar öğreniyorsun. Yani faydasını üst sınıflarda görürsün
anadolu lisesi mezunuyum ama ingilizcem pek iyi değil mühendislik okucam %30 ingilizce
Almayıp sıkıntıyı 4 yıl cekerim dersen , sırf lafı anlamadığın için bildiğin soruyu çözemeyebilir, etrafından yardım beklemek zorunda kalabilirsin. Ya da yaptın diyelim , nasıl yaptığını ingilizce anlatamazsan gene bir işe yaramaz .
Arada kaybolan bir sene olsa da sana 4 senedeki not marjını kazandırabilir.
Cevap
8Cevap
devam ettirirsen kullanırsan o dili en geç üniversite bittiğinde şakır şakır konuşursun, eğer okumazsan da ilerde pişmanlığını yaşarsın okumayan arkadaşlarım en basit şeyleri bile anlamayıp bana sorarlar mesela o anda cevaplarken bile iyi ki öğrenmişim diyorum
eger ciddiye alırsan tabi ki de olur.bir de sabır çok onemlidir ogrenmede.
zaten ingilizce bilmiyorsan seve seve okuturlar arkadaşım.
ancak biliyorsan hazırlık geçme sınavına girer geçer ve okumazsın.
Gereği yok okuyanlar okumasak daha iyi diyorlardı pek katkısını görmemişler
muafiyetle geçebilecek kadar ingilizcen varsa geç kendin geliştirebilirsin bence
Tabi ki faydası oolur ama çok çalışmalısn
sakın ha hazırlığa kalayım deme
Sana üniversite ne kazandıracak ?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar