Şimdi diceksiniz ki ne alaka falan ben 18 yaşındayım konuştuğum çocuk da 21, sevgili demek istemiyorum çünkü gerçekten ciddi düşünüyoruz onun bütün ailesi benim sadece annem biliyor böyle şeylere dikkat ederim zaten ilk defa birini sevdim ama zina günahına bulaşmaktan korkuyorum hafızım ama henüz hala öğrenciyim aranızda bu konulara hakim olan var mı konuşmamız bile zinaya girer mi?
Cevabın nedir?
+1 yılKardeşim konuşmanız zinaya girmez el ele tokalamaniz zinaya girmez konuşabilirsiniz evlilik amaçlı konuşmalarınizda cinsel terimler olmayacak cinsel muhabbet olamayacak ama birbirinize sorabilirsiniz sonuçta evleneceksiniz o noktaya gelince cinsel sorun sıkıntı var mı bazıları iktidarsız kısır çocuğu olmuyor bunlar da konuşulmalı sevgili olanlar haram ya da harama götüren yoldur sevmek helal, fazla uzatmamalisin en fazla 6 ay içinde yüzük takilmali ve düğün tarihi alınmalı sözlü nişanlı iken tokalamak sorun sıkıntı yok haram değil ama birbirinize temas edecekseniz imam nikahı kıyın öpmek sarılmak haram helal bilmiyorum
147 Yorumla- +1 yıl
Vayyy şaşırdım bunlara 😌 nekadar çok şey biliyorsunuz maşallah
- +1 yıl
Abla çok şükür biliyorum aksini iddia edebilcek bir ayet varsa buyur hadis varsa buyur paylaş 😊😊
- +1 yıl
Abla kusura bakma sen hangi niyetle yazdın bilmiyorum açıklama yaptım sadece
- +1 yıl
Bu yaşta bunu biliyor olman şaşırtı takdir etmek istedim sadece. Kötü niyet yok.
- +1 yıl
EyvaAllah ablacim cansın 😊fazlasını da biliyorum çok şükür ablam bizde evlenmek yuva kurmak istiyoruz bilmemiz gerekiyor bunları zaten dini konulara İlgim var fazlasıyla sağol abla 😊 Hayırlı Ramazanlar 😊
Soran+1 yılGörüş için teşekkür ederim ama bende az çok bilinçliyim çok şükür öğrenciyim ama el ele tokalaşmaniz zinaya girmez demişsin çok yanlış haram sonuçta arada nikah yok markette mağazada para verirken bile dikkat ederim ben değmesin diye kusura bakma ama bu konuda sana hak veremicem
- +1 yıl
kardeşim haram deme ayet göster hadis göster lafta kalma hadi bekliyorum
- +1 yıl
Neresi haram nerde yazıyor hadi bakalım
Soran+1 yılPeki haram değil diye bir kanıtın var mı senin nasıl rahatsınız bir kere insanin kalbi rahat olmaz şu an öğrenme aşamasındayım ama ilerde sana ders vermek isterim 😊
Soran+1 yılSizden birinizin başına demirden bir iğne batırılması, kendisine helal olmayan (yabancı) bir kadına dokunmasından daha hayırlıdır." (Taberânî ve Beyhakî rivâyet etmişler, Elbânî de 'Sahîhu'l-Câmi'; hadis no: 5045'de hadis sahihtir, demiştir. "Buyrun aradığımı buldum"
- +1 yıl
Ne oldu kardeş bulamadin mı ayet bulamadin mı hadis sen hafizsin bende yıllarca ders verdim camilerde yurtlarda benim bir sürü talebem oldu araştırdım ettim baktım birkaç kere daha tartıştım bu konuda hep haram bilirdim öyle öğrenmiştim küçükken ama değil kardeş değil
- +1 yıl
O paylaştığınin başında başka şeylerde vardı dün bende paylaştım onu kardeş dur sana onu getireyim 😊
- +1 yıl
Al onun başında bu vardı Hamd, yalnızca Allah'adır.
Bir erkeğin, yabancı (namahrem) bir kadınla tokalaşması haramdır, câiz değildir. Bunun haram olduğuna delâlet eden delillerden birisi de, Ma'mer b. Yesâr'ın -Allah ondan râzı olsun- rivâyet ettiği hadiste o şöyle demiştir:
"Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur: - +1 yıl
Laf cambazlığı yapmayacaksın kanıtın varsa sunacaksin ayetler hadislere inanırım ezberimde 40 Hadisi Şerif var, artı sonradan öğrendiklerim var bekle hadise bakalım birlikte
- +1 yıl
daha hayırlıdır diyor kardeş haram helal demiyor dil ve anlatim'in nasıl senin ben hadiste yorumluyorum ne diyor o hadisi şerifte
- +1 yıl
bekliyorum hadi bakalım kardeşim
- +1 yıl
yani bir kadının elini tutmamak tutmaktan daha iyidir diyor apacik ortada
Soran+1 yılSen öğrendiklerini Allah için değil milletin gözüne girmek için yapmışsın belli. Kardeşim ben yapmıyorum çünkü haram sen yap umrumda değil kirletme şurayı artık soruyu sorduğunda pişman ettin amma geveze çıktın. Gayem Allah rızası senin söylediklerin umrumda değil rehberim Kuranı kerime bakarım ben hadi yoluna.
Soran+1 yılYa pardon ama sen kör müsün rol mü yapıyorsun? Haramdır caiz değildir diyor farkında mısın cımbızla kendinize uygun bir fetva çıkarıyosun camilerde olmanin faydası yoo kalbin temiz değilse, belli zaten eğilimlisin namahremin elini tutmaya. vakit ayıramıycam kusura bakma.
- +1 yıl
Kur'an'ı Kerim Diyorsun ama ayet yok orda caiz degildir diyor ama delil yok kim diyor onu hocanın biri diyor sadece Kur'an demiyor kör olan sensin sadece laf cambazlığı yapıyorsun
- +1 yıl
Sen ön yargili ve art niyetli bir insansın insan gibi yazdım insan gibi cevap ver varsa bildiğin buyur lafta herkes konuşur insanların mk. ben bildiğimi söylerim milletin gözüne sokim ben yapamıyorum yapıyorum demedim ön yargini bırak öyle gel, geveze olan sensin canım kafalı seni, belli senin yolun
- +1 yıl
ger. zek kafalı orası sansürlemis
- +1 yıl
Sen kör müsün cahilmisin ben senin yazdığın şeyin başını getirdim eksik yazmışsın al buda vardı dedim kör haram demiyor adamın biri haram demiş haram olmuyor ayetlerde yazmıyor ben görmedim okumadım varsa göster hadislerde yazmıyor ben görmedim okumadım varsa göster cambazzzzz
- +1 yıl
ben fetva vermiyorum bildiğimi söylüyorum çocuk, yokya faydası yokmuş imam hatipleri de görduk görüyoruz ön yargini kenara bırak ulan, ben hatuna kaymadim diye beni bıraktı naber biz siz değiliz ayık ol bizi bilen bilir ön yargili hafız seni birde hafız olucak, ben ayirirm merak etme veririm ağzının payını baybay yüzsüz kısasa kısasa edebini bozana bende bozarim nokta...
Soran+1 yılBir delil ile 40 alim yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim. Benim seninle uğraşmaya gücüm yok vallahi işsizsin belli yolun açık olsun seviyene düşmem.
- +1 yıl
laf cambazlığı ancak bu kadar olur aynısını ben sana demiyorum merak etme bilgim geniz 10 senedir çalışıyorum aileme bakıyorum senin gibi boş keseden konuşanlara da zaman ayırıyorum art niyetli ön yargili hafif dediklerin hiç tutmuyor
- +1 yıl
beni yenemezsin merak etme bilmediğim şeyde atlamam sen gibi
Soran+1 yılAy hoşt ya yeter sıktın😂😂😂
- +1 yıl
Hocam lütfen bari siz yapmayın düne kadar vallahi billahi tellahi sizinle aynı dusuncedeydim hatta sizin savunduklarınizi savundum ama beni yendiler birşey sunamadim onlara bende sizin sunduklarinizi sundum vallahi isterseniz konu linkini atım düne kadar bende sizinle aynı fikirdeydim 😂😂
- +1 yıl
Hocam buyrun link bakın ben kimden yanayım www.kizlarsoruyor.com/.../q7194364-bir-insan-dini-ozemsemis-olmasina-ragmen-neden-sevgili-ile-tokalasir
- +1 yıl
YavruFil üyesi ne bakın onunla tartıştım bende sizin söylediklerinizi savunuuordum düne kadar😂😂😂
- +1 yıl
Bu arada hoşt sizsiniz hocam estağfurullah sizin hoştluğunuz
- +1 yıl
Agam sana bir şey soracağım yanlış anlamazsan hani tokalaşmanın caiz olmadığı Kuran da yazıyor mu göster diyorsun ya o zaman zahmet olmazsa namazın nasıl kılınacağını Kuran dan gösterir misin
- +1 yıl
Sor kardeşim az önce yaptığım yorum hoşuna gitmedi açığımi mı arıyorsun bulamazsın Allah'ın izniyle, tokalasmak evli olmadan bir kadın ile bir erkegin haram olduğunu gösteren bir ayet veya hadisi şerif yoktur, hicbir yerde yazmıyor namaz İslam'ın şartı bütün kitaplarda yazıyor kardeşim inanmıyorsan senin bileceğin iş Kuran'da namaz geçer ama nasıl kılınacağı yazmaz onu başka kitaplardan bakabilirsin bekle ayetlere de bakarız şimdi hadislere de
- +1 yıl
Agam ne alakası var niye açığını arayım Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s. a. v) hiçbir zaman tokalaşmazmış o yüzden dedim sen bunun aksini iddia ediyorsun ve hani caiz olmadığı söyleyince birisi Kuran da yok öyle ayet diyorsun ben de sana namazın nasıl kılınacağı da yok diyprum nasıl Peygamber Efendimizin uaptıklarını örnek alıyorsak bunu da alıp tokalaşmamalıyız diyorum asıl sen bana laf atıyorsun
- +1 yıl
EyvaAllah kardeşim Hz. Muhammed Mustafa (S a. V) tokalasmaz diye tokalaşmak haram diyemezsin kardeşim öyle bir dünya yok tokalaşmamak tokalasmaktan daha hayırlıdır onu biliyorum vesselam, ayet veya hadislerde haramdır günahtır demiyor varsa aksini göster ben sana laf atmıyorum kardeş carpitiyorsun sen Hz. Muhammed Mustafa (s. a. v) örnek dört dörtlük olan tek insandir onun hayatını örnek al EyvaAllah ama tokalasmadi diye haram diyemezsin bende örnek alıyorum tokalsmiyorum kızlarla temas etmiyorum kardeşim düne kadar da sen gibi düşünürdüm istersen link vereyim bak bir kızla tartıştım bende küçükken camilerde yurtlarda böyle öğrenmiştim kulaktan duyma ile sadece dün tartıştım kız haklı çıktı düşüncem değişti haram değil bana göre Kur'an'a göre nasıl olur biliyorsan anlat varsa ayet yoksa hadis kafana göre haram diyorsun peygamber efendimizin yaptığı söz ve davranışlar sünnettir sen sünnetini uygula ben zaten uyguluyorum o başka konu
- +1 yıl
Hocam buyrun link bakın ben kimden yanayım www.kizlarsoruyor.com/.../q7194364-bir-insan-dini-ozemsemis-olmasina-ragmen-neden-sevgili-ile-tokalasir al bu konuya bak düne kadar aynı şeyi savunuyorduk kardeş YavruFil üyesinin paylaşımına yorumuna bak bende sen gibi düşünüyorum ama gerçek başka fikirlerimiz değil gerçek olan
- +1 yıl
Link açılmıyor
- +1 yıl
al kardeşim düne kadar aynı şeyi savunuyorduk seninle bir benim yazdıklarıma bak birde @YavruFil ile tartismama onun söyledikleri mantıklı geldi bende ayet kanıt hadis bulamadım hak verdim yoksa bende camilerde yurtlarda öyle öğrenmiştim
- +1 yıl
Agam işte dediğim gibi Peygamber efendimiz tokalaşmamış onun bildiği vardır o yüzden bende onun gibi yapmaya çalışacağım
- +1 yıl
Tabi ki onun bildiği vardır onun yaptığı doğrudur ona laf edemez kimse bende küçüklüğümden beri öyle öğrendim zaten ama insanlara diyince inanmıyor kanıt istiyor dün kanıt bulamadım bende gôt gibi kaldım
- +1 yıl
Canın sağolsun :)
- +1 yıl
EyvaAllah kardeşim 😊 Senin canın sağolsun 😊 Hayırlı Akşamlar kardeşim kırdıysam seni özür dilerim
- +1 yıl
Yok kırmadın ben kırdıysam özür dilerim
- +1 yıl
EyvaAllah kardeşim 😊 Bende kirilmadim Sağolasın ufak bir yanlış anlaşılma oldu sadece hallettik ama sanirim...
- +1 yıl
Eyvallah
En İyi Cevaplar
Nasibin ise Allah tamamına erdirsin. 3. kişi ile birlikte karşılıklı konuşmanız istekleriniz varsa aktarmanız lazım. Sanal ortamdan herşeye evet demek olumlu görünmek kolaydır.
00 Yorumla
Diğer konusunda 849 cevap paylaştı. Hayir konus ki birbirinizi tanıyın Allah gönlünüze göre versin kardeşim
(Dua emanet ediyorum)🌸11 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun çok teşekkür ederim Allah seninde gönlünden geçenleri kabul etsin 🙏😊
+1 yılOha süpermiş.
Bana mesaj atarsan senin gibi biriyle konuşmayı çok isterim ya11 Yorumla
Soran+1 yılCanım benim xper mi ney o düşükmüş atamıyorum maalesef :/
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
3Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılCinsel muhabbete girilirse sıkıntı. Çünkü Allah zinaya yaklaşmayın buyuruyor.
Hem evlenince helalin olunca zaten yaşayacaksın. Öncesinde konuşmanın alemi yok.
Ama özel bir durum hastalık vs. Var ise bildirilmesi daha uygun olur zannımca.14 Yorumla
Soran+1 yılYok zaten öyle muhabbetleri bende sevmem o da sevmez bugüne kadar bir kere bile konusu açılmadı çok şükür, görüş için teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılMaşallah. Rabbim hayırlısıyla evlenebilmenizi nasip etsin. Bir ömür sağlıklı sıhhatli mutlu mesut Allah'ın rızasına uygun bir şekilde yaşarsınız İnşaAllah.
Soran+1 yılAllah razı olsun Amin 😊
Cevap sahibi+1 yılAmin cümlemizden
Ailelerin olduğu bir evin odasında konuşulabilir ama tam detay bilmiyorum
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSeviyeli şekilde konuştukça bir sorun olmaz ama uzarsa araya şeytan girebilir :)
00 Yorumla
+1 yılVay anasını be ülkeye bak kafalar pırıl pırıl. Tabi zina olur. Bunu sorman Bile hata. Sen nasıl evlenmeden başkasıyla konuşursun
225 Yorumla
Soran+1 yılSağol aydınlattın
- +1 yıl
Sen aydınlanmazsın arkadaş boşver
- +1 yıl
Zina değildir ayet göster kanıt göster görelim
- +1 yıl
Şakamısın sen ya zaten zina değil zina ne mk yobazları
- +1 yıl
Yobaz sensin kardeş ben biliyorum aksini göster ayet hadis göster zina değil
- +1 yıl
lafta olmuyor kardeş Kur'an'dan ayet getir EyvaAllah diyelim lafta herşey haram zaten
- +1 yıl
Zaten zina değil zina ne demek diyorum hala ayet göster hadis göster diyorsun. Ne ayeti ne hadisi ya neyi biliyorsun sen. İlim irfan yayacağına o zina bu değil bunları konuşuyorsun. Lan insanlığa bir faydanız olsun. Emin ol zina yapmamaktan sevabı daha çoktur
- +1 yıl
Yazdığını inkar mi ediyorsun birde
Vay anasını be ülkeye bak kafalar pırıl pırıl. Tabi zina olur. Bunu sorman Bile hata. Sen nasıl evlenmeden başkasıyla konuşursun - +1 yıl
Trol amaçlı yazdım onu beynine zıçıyım senin ya
- +1 yıl
Kardeş ben cami yurtlarda ders verdim bilerek konuşuyorum doğru olan bu talebelerim var bende sevdim o kardeşten sevebilir sevmek helal tanışma görüşme İslami usullerle olur veya olmaz birbirlerini tanımak konuşmak haram değil nokta
- +1 yıl
Bende senin beynine sokim kardeş Allah'ın dini hakkında trol yapma
- +1 yıl
Ne bilim gevşek çocuksun trol yapıyorsun bizim etrafımızda böyle gevşekleri yok YouTube Soner Demirer yaz görürsün
- +1 yıl
Hiçbiri sen gibi gevşek değil çocukların gençlerin
- +1 yıl
Yobazlıklarınıza zaman ayıramıycam kusura bakma hep bildiğimiz şeyler. Az aynalara bak gevşekliği görürsün
- +1 yıl
aynen kardeş aynen kesinlikle belli oluyor kısasa kısas ağzini bozana bende bozarim nokta adam ol
- +1 yıl
Hadi ilerle ya uzattın sakız gibi
- +1 yıl
ver numaranı sana göstereyim sakızı ya da yüreğin varsa ara çocuk 0546 236 83 27
- +1 yıl
hadi bakalım görelim ne kadar adamsın görsünler adamlıgini lafta kalma
- +1 yıl
Traşşşşş
- +1 yıl
belliydi zaten senin gibiler anca laf cambazlığı yapar çocuk Allah a emanet ol kendine gel
- +1 yıl
arayacaksan ara aramayacaksan kal sağlıcakla edepli olmayı öğren büyüklerine saygılı ol ki sana saygılı olsunlar
- +1 yıl
Uzattın ama sıkıldım cidden. Salça olma millete artistlik de yapma kes artık yeter
- +1 yıl
Totos uzatirsam burdan sana gelir, sıkılma sıkan sensin Allah'ın dini hakkında totonla konuşamazsın, artistlik yapan yok senden başka ben sana ne olduğunu hatırlatıyorum lale arasana yüreğin var madem tıfıl
- +1 yıl
Salça olan sensin ben seni karıştırıyorum sadece kıvama gel adam ol diye
- +1 yıl
@Duygusal-Prens hâlâ buradaysan bi şey söyleyebilir miyim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşbaşa kalmadıkça girmez
Bide tabi mesafeli konuşun01 Yorumla
Soran+1 yılZaten ben istanbuldayim o antalyada çok şükür mesafeyi de koruyoruz, görüş için teşekkürler 😊
+1 yılHadi hep beraber dualarla kurtarıp ülkeyi muasır medeniyetleri geçecez az kaldı dimi 21. yy hala zina diyor ya şaka gibi insanlarsınız
15 Yorumla
Soran+1 yılDinime saygı duymuyorsan yorum yapma ! Çok geç olmadan farkına varırsınız cehennem gibi bir gerçek olduğunu inşallah.
- +1 yıl
Cehennem yok demedim ki ben inançsız olduğumu nerden çıkardın
Soran+1 yılFarkına varın o zaman sözüm sana değil belki ama zinayi bile normal sayan çok insan var üzülüyorum gerçekten
- +1 yıl
Zina normal. bir şey zaten
- +1 yıl
@İki kişinin birbirini tanımasi sevmesi zina değildir
- Diğer konusunda 486 cevap paylaştı.
+1 yılTam tencere kapak olmuşsunuz
11 Yorumla- +1 yıl
sende içinde pişen yemek ol 😂
+1 yılEğer hemen nişanlanıp evlenemeyeceksen uzak dur.
00 Yorumla
+1 yılNe zinası ya. Aşın bunları artık.
131 Yorumla
Soran+1 yılKonu din ve yasaklar olunca aşılmıyo canım maalesef
Soran+1 yıl@Darkquen helal olsun ya vallahi
- +1 yıl
- +1 yıl
paylaş paylaş peki nerde diyor haram hani nerde diyor zina kadının elini tutmamak sünnettir EyvaAllah amenna ama haram mı diyor hanfendi
- +1 yıl
yanlışa düşen ben değilim kardesim iyi oku ben onları biliyorum zaten yorumlarını da biliyorum
- +1 yıl
Valla güldürdun ya Allah razı olsun senden 😊😊😊
- +1 yıl
@Duygusal-Prens Aişe (ra) validemiz:
"Vallahi Allah Rasûlünün eli aslâ bir kadının eline değmedi. O kadınlarla sözle biatleşti." demiştir. (Kurtubî XVNI (71) Bir erkeğin kendisine nikâhı düşebilen yabancı bir kadınla; bir kadının da baba, kardeş ve amcaları gibi mahremleri sayılan erkeklerin dışında, diğer erkeklerle tokalaşması caiz görülmemektedir. Bu hususta Resul-i Ekrem Efendimizin (a. s. m.) nasıl hareket ettiği bizim için şaşmaz bir ölçü durumundadır. Efendimiz (asv), kendisine bîat için gelen sahabî hanımlara şöyle buyurmuşlardır:ilk yazdığım hadis. Neseî, Bîy’a: 18; İbni Mâce, Cihad: 43.
2. Buharî, Ahkâm, 49; İbni Mâce, Cihad: 43. - +1 yıl
şimdi okuyorum
- +1 yıl
bir saniye lütfen bakalım
- +1 yıl
bunu ilk paylaşan sizsiniz bakıyorum
- +1 yıl
Kardeşim burda zinadır haramdır yazmıyor hangi cümle göster bana kadınların elini tutmamak sünnettir ama aksi yazmıyor Hz. Muhammed Mustafa (S. a. V) buyurdu söyledi demiyor caiz görülmemektedir diyor bunu kim söylüyor peki Hz. Muhammed Mustafa (S. a. v) söyledi demiyor ya da açıkla internetten yazacagina
- +1 yıl
@Duygusal-Prens ona bakarsanız çarşaf gidilmeli giyin farz yazmıyor ama çoğu kardeşimiz cilalı olarak çarşafı tercih ediyo. Elini tutmamak sünnet değildir bu hadisleri fetva kurumunun açıklamasıyla dinlersen zina olduğunu görürsün. Zaten işine gelmeyince zina yazmıyor hadiste dersin. Yazmıyor ama anlaşılan bu helal Olsa Rasûllullah yapardı. Helal değil işte
- +1 yıl
Peygamber efendimizin yaptığı söz ve davranışlardan sünnettir bu bir
- +1 yıl
Örtünme ile ilgili ayetler var çarşaf beni bağlamaz çarşaf ne alaka kardeşim şimdi carsafa doladin konuyu, fetva kurumu dinsiz devlete ait devlet ne derse onu yapar diyanet işleri bakanlığı devletin dediğini yapar söyler genelde şimdi onları tartismayalim lütfen ben küçüklüğümden beri camilerde yetiştim bir sürü talebem öğrencim oldu yurtlarda işime geleni gelmeyeni değil gerçek olan doğru olan beni bağlar aksini ispat edemiyorsun, anlaşılan değil senin anladığın o yorum kabiliyetin biraz zayıf ezberimde kırk hadis var esmaul husna dualar sureler vs vs helal olsa yapardı deme yapmadım diye haram deme kardeşim
- +1 yıl
Peygamberimiz yapmadı diye haram olmaz vahiy gelmedi hiçbir hadiste haram demiyor daha hayırlıdır diyor tutmamak tutmaktan, ayetlerde de yazmıyor düne kadar sizle aynı fikirdeydim ama tartışırken beni yendiler kanıt delil sunamadim sizin hadisleri sundum olamadı
- +1 yıl
Tamam sakin
- +1 yıl
Ön yargilisin kardeşim isteğine göre davran seni bağlar ben öpüşmuyorum tokalsmiyorum kızlarla konuşuyorum evet sadece sandalda buluşuyorum, günü gelince yuva kurmaya karar verince Allah'ın emri ile isterim, zina nedir biliyorum çok şükür kardeşim
- +1 yıl
www.kizlarsoruyor.com/.../q7194364-bir-insan-dini-ozemsemis-olmasina-ragmen-neden-sevgili-ile-tokalasir
al konuya bak YavruFil bende dune kadar sizdenim senin savunduğunu savunuyordum - +1 yıl
ama beni yendiler elle tutulur bir şey yok çünkü hadislerde de haram yazmıyor yoksa sizinle aynı fikirdeydim ama fikirlerim bu diye doğruyu söylemekten vazgeçmem yanlış biliyorda olabilirim Allah bilir neyin doğru neyin yanlış olduğunu ben sadece gördugumu söylüyorum
- +1 yıl
@Duygusal-Prens bu kadar bilgin var camide yetiştin ama bir hadisten anladığına bak. Öğrenmek için öğrenmişsin demekki sor bakalım hocalarına helal mi haram mı ben devletten değil Mahmut Efendi ve Süleyman Efendi Cemaatlerinden fetva alırım. Boşuna ezberlemişsin ezberlediğini.
- +1 yıl
Kardeş görülen köy misali sen ne gördugunu söylesene haram nerde yazıyor ben gösterdim bu hadisleri dediler ki nerde yazıyor gosteremedimm yazmiyor, ön yargilisin boşuna değil bende Adıyaman menzildenim Gavsi Sani k. s Mahmut efendi cemaatini de çok severim Süleyman efendi cemaatine gitmedim bilmem ön yargini kır biraz art niyetle bakıyorsun böyle olmamalı ben Allah rızası için öğrendim öğretiyorum
- +1 yıl
Ben iyi bir edsbiyatciyimda dil ve anlatimim iyi ve güzel sen aksini ner ispat edemiyorsun edemezsin hayırlı ramazanlar kardeşim 😊 napalim bulursan net bir ayet hadis burdayım
Soran+1 yıl@Darkquen canım uğraşma boşuna Cevap bile yazma hatta susuyo bir zamandan sonra 😂 yapışınca bırakmayan herşeye maydanoz olan tiplerden bu😂. Allah hakiki iman versin 😊
- +1 yıl
Ön yargı art niyet sende hepsi var laf cambazlığı desen çabası gösteriş yapanın soyuna sopuna sokim hayatına sokim senin art niyetin o sen yazma ben yazarım yazana, haklısın işte ama sen gibi cahillere de öğretmek istiyoruz işte cahil kardeşim benim, bay bay değil kardeşim Allah a emanet ol kısasa kısas sen terbiyeni bozarsan bende bozarim kusura bakma kardeş
- +1 yıl
canın değilim ben senin kardeş büyüklerine nasıl hitap edeceğini öğren önce küçüklerimize merhamet etmeyen büyüklerine saygı göstermeyen bizden değildir tirmizi birr hadisi şerif çalışıyorum anca yetiyorum tek sen değilsin ki bir sürü kişi var hepinize birden zor oluyor ben sevdimmi bırakmam yapismam kardeş sen yapiyonmu herkese günah günah haram ayyy edepsiz😂😂😂maydonozsuz severim cacığı gıcık çocuk 😂😂😂😂Amin İnşaAllah kardeşim cümlemize amin inşaAllah
+1 yılÇocuk hala okuyormu
17 Yorumla- +1 yıl
Uzakmısımınız yani bir birinize
Soran+1 yılO antalyada yaşıyor şu anda askerliğini yapıyor zaten iki kere gördüm sadece
- +1 yıl
Aynı dırumda olan bir arkadaşım vardı
- +1 yıl
Burası müsait olsaydı anlatmam gerekenler vardı ama burda anlatılmaz hepsi dalgacı eğer özelin açıkçsanyazarım
- +1 yıl
Özelden konuşmak istersen yazabilirsin
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim yardımcı olamadım ama özür dilerim kusura bakma
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?