bunlar nerelerde yazıyor merak ettim doğrusu :)
Sinekler neden ellerini çamaşır yıkıyormuş gibi yaparlar?
bunlar nerelerde yazıyor merak ettim doğrusu :)
Aslında bu soruyu belkide hepimiz sormuşuzdur. Bacağımıza konan bir sinek kovalarsınız kovalarsınız yine gelir bacağınıza konar ve hep aynı hareketi yapar ya kanatlarını temizlerler ya da bacaklarını birbirine sürterler.bazende başlarını temizlerler..
Örnekler artırılabilir ama sineklerin bu hareketlerinin bilimsel bir açıklaması vardır elbetteki; Öncelikle sinekler herhangi bir yüzeyde istediği şekilde gezinebiliyor.Bunu ayaklarındaki yapışkan bir madde üreten kıllar sağlıyor.Bu kıllar sayesinde sinek ters ya da düz yüzeylerde rahatlıkça tutunabiliyor.Bu kıllar devamlı olarak sineğin yapışmasını engellemek için bacaklarındaki yapışkan maddeyi temizliyor.Bu özellik sadece sineklere ait sanmayın yeryüzünde yaklaşık 1 milyon böcek türü bu şekilde tutunmayı sağlıyor.Gelelim sineklerin kafalarını temizlemesine bu hareketin altında yatan temel sebep sineklerin göz kapaklarının olmamasıdır.Sinekler gözlerini temizlemek için bacaklarını gözlerinin üstüne sürterek temizlenmesini sağlıyorlar.
Son olarak sineklerin en savunmasız anları temizlik zamanlarıdır.Üzerine gelen sinekliği fark etmesinin çoğu zaman geç olduğu durumdur :)
Sineklerin çamaşırcısı mı var kendi yıkıyordur tabi alla allaa (:
yapacak bir şey yok. üstündeki cevabı bile es geçmek zorundayım :)
Bende yemek yemeden önce ellerimi öyle yaparım.
Keyfimin yerinde olduğunun alameti reflex :P
ortak yanlarımız mı var sineklerle :)
Bilmem, ben hep ayaklarındaki tozları gidermek için yaptıklarını düşünmüşümdür :)
o kadar temiz olmadıklarını düşünüyorum
İçgüdüsel :) Ayaklarıyla yapışıyorlar ya bir yerlere, rahat yapışmaları için tozlu olmamaları gerekiyor..Yani ben hep böyle düşündüm :))))
at sineği o senin dediğin :)
Cevap
14Cevap
Öncelikle sinekler herhangi bir yüzeyde istediği şekilde gezinebiliyor.Bunu ayaklarındaki yapışkan bir madde üreten kıllar sağlıyor.Bu kıllar sayesinde sinek ters ya da düz yüzeylerde rahatlıkça tutunabiliyor.Bu kıllar devamlı olarak sineğin yapışmasını engellemek için bacaklarındaki yapışkan maddeyi temizliyor.Bu özellik sadece sineklere ait sanmayın yeryüzünde yaklaşık 1 milyon böcek türü bu şekilde tutunmayı sağlıyor.Gelelim sineklerin kafalarını temizlemesine bu hareketin altında yatan temel sebep sineklerin göz kapaklarının olmamasıdır.Sinekler gözlerini temizlemek için bacaklarını gözlerinin üstüne sürterek temizlenmesini sağlıyorlar.
Sinekler herhangi bir yüzeyde istediği şekilde gezinebiliyor.Bunu ayaklarındaki yapışkan bir madde üreten kıllar sağlıyor.Bu kıllar sayesinde sinek ters ya da düz yüzeylerde rahatlıkça tutunabiliyor.
yani?
Karasinek, altı ayaklı olarak yaratılmıştır. Dördü ile yürür, ikisi yedektir. Yürüdüğü ayakları çamurlanırsa yedek ayakları ile bunları silip kurular. imiş :D
sanmıyorum, bana her konduğunda çamur temizlemiyordur herhalde :)
görmek isteyen için ibret vardır el yüz baş ayak sıralamasında ovusturur.bunlar abdestin temelleridir.
sinekler abdest alırken insanlar ne yapıyor
ibret almayı bilmemekle mesgul onlarda :))
yaşasın yemek yaşasın kötülük diye galiba pis şeyler
bu güzel
Aslında o i*ne gibi ellerini ovuşturup nerden kan çeksem sevdasıdır
karasinekler kan çekmezler ki
bunu bir çocuk düşünüyordur ancak..tebrik ederim:) ben ellerinin kaşındığını düşünürdüm.:)
link
gözümüzün önünde olan , ama pek merak etmediğimiz detaylar bunlar.
Enteresan soru hakikaten..
Bakalim dogru cevap gelecek mi?
Telden yaziyorum.
İnt. acip "Sinekler neden ellerini ovusturur?" diye sorarsan sayfalari var.
Ama ben pek birsey anlamadim.
Tam cevabini soylemiyor.
Kil mil diyor, yapiskan sivi diyor ama anlamadim. :/
tat tomurcukları ellerinde çünkü.aranıyorlar o şekilde :)
gel şimdi seni ısırcam der gibi sapık bir hareket bence çok tırsıorum :(
Ben hiç o yönden bakmadım :D Ooo iyi mal bulduk gibisinden ellerini ovuşturuyolar bnce:D
sineklerin tükürüğünde yakıcı bir asit var 3-4 kere elini öyle çırpar elini asit ile deler ve sonra hortumuyla kanını içer bir nevi cubukla meyve suyu içiyormuş gibi düşün vişneli T_T
ticaret yapanlar para geleceği zaman ellerini ovuştururlar, sinekler de kan geleceği zaman ellerini ovuşturur... ( ellerini bileylerler damarları kesebilmek için )
Göz kapakları yoktur,gözlerini temizlerler...Sıvılarını ellerine sürerler,daha sonra ellerinden de temizlerler.
evet bnde fark ettim camasır citiler gibi yapıyorlar.
enterasan bir soru :D temizlik yapıodur heralde bunu tüm böcekler yapıyor sineklerle sınırlama :)
haha çamaşır yıkarmış gibi ha, güzel benzetme :D
o zamanlar annelerimiz çamaşırları çitilerdi, yani benim zamanımda :) ona benzetirdik hep :)
Hain planlarının nasıl isledegini o olayların ne güzel olduğunu düşündüğü için ya da ellerini temizliyor
Nenem söyledi, abdest alıyorlarmış
susuz mu?
küçükken çok dikkatli bakardım kızdırmaya hazırlık sanardım
Aha diyor kanını emecek birini buldum anlamında. Şimdi görür diyor.
:D sanırım o şekilde iletişim kuruyorlar
tek başlarına olduklarında da yaparlar :)
Hain planlarını kuruyorlar
yağmurun bile öyle küçük elleri yok biliyo musun
Kendilerini ısıtıyorlar herhal.
:D:D:D sinsiiii planlarr peşindeler çücküüüü
Detayda neden merak ettiğini yazabilirdin.
Kötü niyetlerinden ;(
Bende çok merak ediyorum :D
kaşınıyorlardır sdfksjfkdf
çamaşır yıkıyomuş gibi ne lan sesli güldüm :D
eskiden makineler yoktu, elde yıkanırdı çamaşırlar, sıcak havalarda köylerde kazanlarda su kaynardı sinekler de su olduğundan mıdır gelirlerdi.
çamaşır yıkayan kadınları taklit ediyorlar diye düşünürdüm :)
:D:D
;)
bugünde ölmedim diyerek şükrediyorlar ALLAHA :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar