Aşçılık , Barmenlik , Oyunculuk?

Arkadaşlar Aşçılık ve Barmenlik için MSA okulu var 1 seneye yakın eğitimle yurt dışına çıkıcak düzeyde hazırlıyolar sizi Aşçılık kursu çok pahalı 30 binden başlıyor da işin para kısmını geçtim tek tavuk pancake krep felan yapabilen biriyim 3 seneden beri kendi yemeğimi kendim yapıyorum spordan dolayı dikkat ettiğim için yediklerime yemek konusunda tek tecrübem bunlar yani sıfır sayılırım para olsa bile gitsem orda becerememe ihtimalim var

Barmenlik ise normalde çoğu barmen eğitim almamıştır heralde 18 19 yaşlarınd abarmenlik yapanlar var sonuçta benim arkadaşta istanbula okumaya gitti geceleri barmenlik yapmaya başlamış bir mekanda benim istanbul'a eğitim dışında gitme ihtimalim yok sıfırdan barmen olarak da seni başlatmıyolarmış sanırım barboy oluyormuşsun ilk zamanlar bu MSA 'da bununda eğitimi varmış 6 bin civarıy birşey olması lazım aşçılık kadar zorlayıcı gözükmüyor bu yaz çalışıp parayı denkleştirip eğitimini alsam direkt başlamışken eğitimli sertifikalı bir barmen olarak başlamak çok avantaj sağlayabilir sanki bana

Oyunculukta çevremde çok giden var figuran olarak setlere benim kuzen artık hobi haline getirdi canı sıkıldıkça buluyor bir yer gidiyor arkadaşlarıyla figuran olarak günlük 50 tl veriyorlarmış sanırım şu an hala fiyat aynı mı bilmiyorum ama benim bir arkadaş vardı sette çalışan bu figuranların adlarını not ediyormuş sıraya felan sokuyormuş gözlemlediği kadarıyla baya sıkıntıymış figuran olması da çok bekletiyolarmış figuranları bu figuran - set muhabbetini kuzenle olsun arkadaşla olsun yaklaşık 2-3 yıl önce yapmıştık ve o sıralar müjdat gezen'e hayrandım hala hayranım adamın kişiliğine öğretmenliğine internette araştırmam sonucu müjdat gezen tiyatrosununda da kurs verildiğini öğrendim oyunculuk ile ilgili normalde bir 4 yıllık varmış fakat yaş sınırı var 21 yaş altı mı neydi benim 24 olcak iş işten geçti yani bir de 1 senelik ücretli yaş sınırı olmayan eğitimleri varmış hızlandırılmış yaklaşık 7-8 bindi en son baktığımda

Güncellemeler
+1 yıl
aralarında en zor olanı maddi açıdanın da büyük etkisiyle aşçılık olduğu için barmenlik ve oyunculuk arasında kalıyorum eğitim olarak artık 24 yaşına geldim birşeyler yapmam lazım 2 yıllık üniden mezunum bu diplomayla da gelecek kaygısı olmadan pek birşey yapabilceğimi zannetmiyorum hiç bu yaşına kadar çalışmamış biri olarak yazın bana ne önerirsiniz garson ve komilik dışında biraz sakarlık var ilk haftadan şutlarlar beni bir de bu tatil yerlerinde çalışıp konaklama ihtimali var mı?
Aşçılık , Barmenlik , Oyunculuk?