Nasırın içindeki siyah noktalar nedir? Diğer ayağımda da nasırın içinde siyah nokta var ama o böyle değil. Nasır kökü siyah sonradan oldu bunlar ne sizce?
Nasırın içindeki siyah noktalar nedir? Nasır içinde siyah nokta nasıl geçer?
Selam :) Nasır aslında bir cilt hastalığıdır. Vücudun çeşitli bölgelerinde görülebilen nasır genelde ayaklarda yaygın olarak görünmektedir. Ancak nasır sanılan ve derinin üst tabakası soyulduğunda küçük siyah noktalar olarak ortaya çıkan rahatsızlık aslında siğildir. Siğil ile nasır çoğu zaman karıştırılmaktadır. Nasır kökü siyah mı olur yoksa bu siğil midir bir bakalım...
Nasırın içindeki siyah noktalar nedir?
Nasır içinde siyah nokta oluşmaz. Eğer siyah nokta görünümü varsa o nasır değil siğildir. Nasır ve siğil arasında oldukça fazla fark vardır. Nasır kısaca ölü derinin üst üste binerek kalınlaşmasıdır. Ve derinin altında enfeksiyon yaşanabilir. Siğil ise nasıra göre daha küçük bir bölgeyi kapsıyor. Siğilin üzerindeki ince deri alındığında altında küçük siyah noktalar görünür. Bu noktalar aslında siğilin köküdür. Nasırın tedavisi daha kolay iken siğilin tedavisi daha zordur.
Siğil nedir?
Nasır kökü siyah sanılır ancak o nasır değil siğildir dedik. Peki siğil nedir ve neden oluşur sorusunun cevabına bakalım. İnsanda bulunan ve papilloma virüsleri olarak adlandırılan virüsler ciltte enfeksiyona sebep olurlar ve siğil denilen cilt problemlerini meydana getirirler. Siğiller sağlık açısından zararlı değildir. Ancak görüntü açısından insanları rahatsız etmektedir. Genelde el, ayak, yüz gibi bölgelerde yaygın olarak görülse de genital gölgede de rastlanabilmektedir. Siğil bazı kişilerde çok rastlanan bir cilt problemiyken bazı kişilerde hiç görülmemektedir ve bunun bilinen bir sebebi yoktur. Genelde bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde daha sık görüldüğü saptanıştır.
Siğil bulaşıcı mıdır?
Siğil son derece bulaşıcı olan bir cilt problemidir. Genelde siğili nasır sanan kişiler siğili kopartmaya çalışır ve bunun sonucunda cildin bölgelerine de yayılmasına sebep olur. Ayrıca siğil olan kişilerin kişisel bakım malzemelerini kullanan kişilere siğil bulaşma ihtimali çok yüksektir. Bu sebeple siğil olan kişilerin özel eşyaları kullanılmamalıdır.
Siğil nasıl tedavi edilir?
Ayak ve genital bölgelerde oluşan günlük yaşamı olumsuz etkileyecek siğiller tedavi edilmelidir ancak diğer bölgelerde tedaviye gerek yoktur ve 2-3 hafta bekleme süresinin ardından kendiliğinden yok olacaktır. Eğer iltihaplı ve ağrılı siğiller mevcutsa bir uzmana danışılmalıdır çünkü her çeşit siğilin tedavi şekli farklıdır.
Bakımsızlıktan olabilir mantar cesidi bu siğil falan doktora git buraya atma boşuna
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya nasıl bakımsızlık valla ben krem sürüyorum nıvea hep ayaklarımı poşetle bağlarım yumuşasın diye ayakkabımın TEK'i küçüktü ondan oldu her Nasır bakımsızlık mı demek insanlara görmeden etmeden çamur atmayı sadece kızlar bilir önyargı
Önyargı yapmıyorum ama buna sebep doguracak seyler yapmasan olmazki giydiğin ayakkabının kalitesiylede alakalı olabilir krem sürüp çok havasız birakmakta mantar yapar bunuda belirtiyim posetle bagliyorum diyosun ama dedigim gibi resim çekmen biseyi değiştirmez doktora görün
Bendede vardı Ayagında siğil oluşmuş. Doktora git ilkinde nitrojen ile yakar. Hissetmezsin zaten. Ilaç yazar sürersın felan. Bide siğil zehiri verir. Kovanin icinde atarsın ayaklarini sokarsın 3 seansta düzelir.
yahu önemli bir şey yok. Git eczaneye nasır bandı al 3-6 gün hiç suy deydirmeden kullan sonra tendirdiyot yardımıyla cımbızla kurumuş deriyi al ne nasır kalır ne de siyah nokta :D
Benimde ayak parmagimda çıkmıştı. Yaklaşık 2. buçuk sene neler yaparsak yapalım kaybolmadi. Bir kere tuz ruhu Sürdüğünü hatırlıyorum.(SIZ DENEMEYIN😅) Ne acıma olmuştu ne de kızarıklık. Ama yinede işe yaramadı. Sonra eczaneden nasır için bant aldık yine sonuç vermedi. Ardından 4-5 gün gece yatmadan once domates koydum. Bu yöntem nasirın üst kabuğunu düşürdü. Içindeki siyah şeyler kaldı. Onlari da kürdan yardımıyla temizledim. O gün bu gündür bir daha cikmadi (Yaklaşık 5 sene oldu)
En İyi Cevaplar