Kırmamak üzülmesin diye tutuyorum ama yani neden böyle tamam yetişme tarzı o taraf full öyle dindar bana niye baskı yapıyorsun tutmıcam anne dedim diye tansiyonu fırladı üzüldüm dayanamadım ya valla bak ama bu baskı saçma değil mi
Cevabın nedir?
oruç tut ama annen istediği için değil tutup tutmama konusunda özgür olduğun için tut açlığı susuzluğu kendi istediğin için tut elinde avucunda olmayanlar için tut ama hiç zorla tutma oruç bir ibadet olduğu gibi tasarrufdur berekettir ruhun ve bedenin temizlenmesidir zorlama kendini zorla "güzellik" olmaz hele yaz aylarında orucun tadı başka oluyor emin ol gerçekden yaşarsan anlarsın
015 Yorumla
Soran+1 yılben dindar biri değilim
Soran+1 yılannem üzülüyor deliricem ya
Soran+1 yılhaklısın kardeş sağol
Soran+1 yılneyse ki uyudu benimki Şu an ezan okundu sigaram bitsin yatcam😄😄
Soran+1 yılneden senin için heyecanlı😄😄
Soran+1 yılsen niye tutuyosun
Soran+1 yılkilo? yani kilo alıyor musun
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 319 cevap paylaştı.
+1 yılDin'de zorlama yoktur diyorduk ya ha bak şimdi ahlaktan yoksun olduğumuz için bize her yol mübah artık yeni güncellenmiş müslümanlık süper birşey
01 Yorumla
Soran+1 yılnece bu biri alt yazı geçsin
+1 yıliyi yapıyor anne. dinde zorlama yok ama erişkin döneminde önemli bir mazeretin yok ise tutmak farz mecburiyettir he mazeretin olmadan tutmazsan tabi allah bilir ama günahı çok büyüktür sert yorum yapma kötü bişey demedim herkesin hür yani iradesi olan dine uyar bişey diyemem annen haklı diyorum gerisi karışmıyorum.
017 Yorumla
Soran+1 yılben dindar değilim herkesin günahı dini kendine. annemin yetişme tarzını bildiğim için ve anne olduğu için saygı duymak zorundayım. üzülmesini istemiyorum.
Soran+1 yılanne iyi felan yapmıyor. zorla iyice soğutuyor ve sadece o istedi diye tutmuş olcam tutarsam. bu da yine bir ego tatminidir
- +1 yıl
bu dindar değilim lafını defalarca söyledin tamam senin umrunda değil ama ben okurken bile günaha girdim defalarca yazma gerek yok zaten belli oluyor dine inancın olmadığı herkesin kendi hayatı karışmam ama annen doğru yolda kendi dinimi daima savunurum iyiki Müslümanım yoksa halim düşünemiyorum. birgün dine gelir annen gibi olman dileğiyle iyi geceler..
Soran+1 yılBenim yazılarımı okurken günaha giriyorsun ama basın açık süslü püslü buraya fotoğraf koymayı biliyosun? 😄
- +1 yıl
saygını bozdu okey bendende günah gitti yazık öyle anaya sahipsin bu 1 ! saç baş açık çaresi var bayan az bilmiş ama malesef senin gibi zavallı ya bir çare yok yanacaksın istediğin kadar gül geç gerçekler tatlım ! ve neden yorumuma bukadar gocundun buda düşündürücü buda 3 büyük yara var hı hı anlıyorum güzelim seni 🖒🖒😉
Soran+1 yılben yanıcam madem sen yanmıcan he? 😄 ahaha ya bayılıyorum size bana burda vaaz veriyor ama dininin istediği kuralları işine gelmediği için yapmıyor... ee tabi erkeklerin bakması beğenmesi hoşuna gidiyor
- +1 yıl
kıskandın beni anlıyorum gizli kullanıcı bide neyedüğü belirsiz senide anlıyorum daha yüzünü gösterecek cesaretin yok ahkam kesme iki gr put beyninle annenin müslümanlığının hatrına veriyorum. malın önde gidenisin ben temizim dedimmi! ? benimde günahlarım var farkındayım ben ama sen zavallı farkında değilsin benim kapısına gideceğim allahım var kapatırım başımı ömürlük ederim tövbemi kurtulurum yanmaktan ya sen? kime dilenicen yanmamak için bana kelime etme yerinde dibini boylarsın ve bukadar belli etme yaranı canısı😊
Soran+1 yılçok çirkinsin böyle bişey mümkün değil😄 neyse uyucam sus
- +1 yıl
evet yerin dibini boyladı hahaha teşekür ederim çirkin güzel allah yaratmış çok şükür derim iyi uykular sana iyi olursa tabi bay😅
Soran+1 yılya okumuyorum biliyosun dimi 😄
- +1 yıl
evet çünkü zorunda gidiyor senide anlıyorum canım hadi sütünü iç uyu oruç tutmuyon nasılsa 😀
Soran+1 yılof engellemek en iyisi senin gibilere toplumda da engellicez az kaldı yobazing
- +1 yıl
zorunda gitti kardaş zorunaaa engeli basarsın tabi gerçekler acıtır yorumlarımı okur millet bana hak verir seni dışlarlarrr karizman çizilir varlığı olmayan putperest engelle de benim yorumlarım dikkat çekmesin kıskanç seni😅
Soran+1 yılsen harbiden rahatsızsın he
- +1 yıl
toplum sizin soyunuzu kurutun müslümanlarla boyölçen gördük zamanında ama şimdi hepsi cehennemde iyi yanıyor din kazandı yine ☝ bir iki putperest kalmış onlarda allahın verdiği çarpıntı ile dine dönerler din okadar güçlü rahat ol yavrum bugün böyle yarın farklı olursun hadi kaçtım istediğin ters yorumu yaz kaideye alamam çünkü beyin yok anladın tepe tepe kullan yorumları döktür ya da gül geç hadi yine iyisin seni sustururdum uyumam lazım senden değerli değil 1 dk bile bol Allahlı geceler 🙅
Soran+1 yılağlıcam cok duygulandım Şu an
Soran+1 yılaga ben ateistim demedim iki dk beni ateist ettin mk
+1 yılDinde zorlama yoktur. Tutmak istemiyosan tutmazsin. Tutman daha iyi o ayrı. Neyse öyle işte.
11 Yorumla
Soran+1 yılyo tutmam banane
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
13Cevap
- Diğer konusunda 441 cevap paylaştı.
+1 yılSaçma senin tutmanda saçma Allah için yapmıyorsan aç kalma boşuna
21 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle ama üzülüyor bende üzülüyorum
Küçük çocuk değilsin sırf annenin gönlü olsun diye oruç tutmak çok yanlış ve günah bence hiç tutma kardeşim
11 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın hayatım koskoca kızım ama üzülüyor ya bende bunu anlamıyorum dayanamıyorum
+1 yılYani senin kıyamet günü sıkıntı çekmeni istemiyor azap görmeni istemiyor ondan bir de böyle düşünmeye çalış eğer inancın varsa.
03 Yorumla
- +1 yıl
Allahsız mısın peki?
Soran+1 yılöyle de değil
- Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılSaçma ama boş ver anneni yalnız bırakma oruçta tutuyormuş gibi yap en azından.
145 Yorumla- +1 yıl
Kız istemiyor demek ki annesini de üzmek istemiyor en azından öyle yapsın ikisi de sıkıntı çekmesin.
- +1 yıl
Öyle de anlamıyorsa pek seçenek kalmıyor
Soran+1 yıldindar olmadığım için mi yazık? :D hırsızım demedim he kötü biri de değilim 😄😄
Soran+1 yılsen yazık diye bir cümle nasıl kurabilirsin? neye niçin yazık?
Soran+1 yılateistte değilim ne oldugumu bilmiyorum açıkcası hala
- +1 yıl
benim gibi Angostik ol bence en rahatı :D
- +1 yıl
beyaztavşan allah affetsin diycem seni ama zor yazık.
Soran+1 yılAngontis nece bişeydir 😄
Soran+1 yılaileme yazık felan değil. aksine gurur duyulcak cok yanım var onlar için.
- +1 yıl
Azranur_20 Varsa affeder yoksa bir sıkıntı yok
- +1 yıl
Agnostizm tanrı bilinmezlik olarak tanımlanır yani tanrının varlığının ya da yokluğunun kanıtlanamayacağını savunur ve bu sebeple tanrı ne var ne de yok der.
Soran+1 yılbence her kulunu seviyosa yarattıysa böyle olcağını da madem biliyorsa affeder
Soran+1 yılo zaman bende öyleyim kardeş
Soran+1 yıl@Çağrı12 sana bir sorum var madem her gurur duyulcak şeyin ardından Allah geliyor sefalet içinde iğrenç pislik kötü hırsız olan ve dindar olan insanlarda mı Allahtan geliyor? :)
- +1 yıl
beyaztavşann ya bir git cahillik diz boyu ramazan olmasaydı neyse. ne desemde beyin putlaşmış tek kelime ziyan. senin bu yazılarını okuyunca bile günahkar oluyorum cehennemin dibi senin gibiler için var çok şükür senle şu an kelime yapmam bile yazık yani allahın varlığına inanma tamam ama inanmayanla tek cümle içinde dahi olmam pişman oldum yorum yaptığım yazmadım farzet cevapta verme gerek yok hadi.
- +1 yıl
Azranur_20 Anlıyorum ahahahaha
- +1 yıl
sefalet dindar pislik diyon ya sen allah herkese akıl irade veriyor onlar akıllarını pisliği kullanıyor canım güzel yol varken kötü yolu seçiyor allah herkese özgürlük vermiş bu konuda zaten ahirette terazi günü gelince herkes yüzleşecek
- +1 yıl
Hırsız olanlar seytana uyuyor insana secim sansi sunuyor kötü yolu secerse kotü oluyor tamamen kendi iradendir son olarak kotü hirsiz olanlarda dindar müslüman degil bence müslüman dinine bağlı olan kotülükten kacinir sen bence yolunu kaybetmişsin dinle ilgili hic bir bilgin yok daha neyi savunduğunu bilmiyorsun bile bence yol yakinken ailenle bu durumu konuş sana en güzel şekilde anlatsınlar dinimizi yukarıdakı arkadaşa kulak verme diğer tarafta o seni kurtarmayacak imanın kurtaracak
- +1 yıl
Çağrı12 putlaşmış beyinlere her söz ziyan allah afetsin bile demem herkes cezasını çekmek zorunda muhattap olma
- +1 yıl
herkes doğunca birer temiz melek olarak dünyaya geliyor ! zamanla bazı putlaşmış beyinler yüzünden hertürlü pisliğe bulaşıyolar irade neden var? cennet cehennem nasıl varsa irade oyüzden var herkes yolunu seçer kardeş Allahı suçlamak nedir acıyorum ah ahh
Soran+1 yıldindarım diye geçinen erkeklerinde yarısı abaza oluyor ne hikmetse 😄
Soran+1 yılve çağrı bey dinle insan olmanın bir alakası yoktur ateist olup ne iyi insanlar var bence yozlaşmayın
- +1 yıl
yozlaşan sensin iki saattir saçın açık diye ahkam kesen insan doğru yozlaşmış değil Pardon açsana sözlüğe okusana yozlaşma anlamını başkasına laf atacağına kendin masummusun bak derim
- +1 yıl
ya kimsenin dinine lafım yok çağrı ama onlar dine atarsa bide üstüne gocunurlarsa terbiyesiz saygısız yorum yaparlarsa elbette döktürürüm bende. tabi yani allah hakedene zaten ceza vercem ne diyelim islah olsun böyleleri yinede doğru yol bulunur inşallah yoksa bu gidişat iyi değil
Soran+1 yılçağrı bokumu ye
- +1 yıl
Hahahahaha :D olum çok iyi ya
Soran+1 yılsjhshssjjsjshsjshshshshs
Soran+1 yılaga ne anlatıyo bunlar ben okumuyorum 😄
- +1 yıl
ergen bunlar be kaçalım çağrı hemen baksana laflarına hahaha yeminle koptum yaşları 15 vardır hadi kaçalım uygun değil burda olmak la😅😅
Soran+1 yılbana ergen diyen benden küçük
- +1 yıl
Görüşümün altından gider misiniz? Bildirim gelmesinden gına geldi özelde tartışın
- +1 yıl
aynen kaçtım ben vakit ayırdık müslümanlık görevimizi yaptık şükür işte beyin küçük olunca algılama uzun sürer hepinize islahlı geceler iyi geceler çağrı🙅
Soran+1 yılof cidden he iki dakika da midem bulandı yine yobaz görmeye tahammülüm kalmadı
+1 yılbende aynısını sordum benim de annem ama ben tutmuyorum
17 Yorumla
Soran+1 yılneden tutturuyor. neyse ki uyudu benimki Şu an ezan okundu sigaram bitsin yatcam😄😄
- +1 yıl
bilmiyorum bazen ağlıyor benim ki hatta
Soran+1 yılsen neden tutmuyorsun
- +1 yıl
istemiyorum o kadar açlık vücudun dengesini bozuyor ayrıca
Soran+1 yılben sporcuyum bir de
- +1 yıl
Okadar açlık denge bozuyor yazık ya aç bir izle şu aç kalanları halinden utan allah Size nasıl versin umarım ilerde o çok korktuğunuz açlığa yakalanmayın 3 yaşındaki abebek Bile aç kalmış yaşamış 3 gün insanlığınızı gözden geçirin desem gerek yok yinede yanlışlar insanın yüzüme vurulmak için vardırlar yazık.
Soran+1 yılya bu kız çok kaşar biri değilse bende ne oliyim 😄😄 bunlar hep böyledir he 😄😄 ulan iftar sofralarında hayvan gibi yiyenler mi açın halinden anlıyo mına kodumun kaşarı seni
+1 yılbanada tutma diyorlar hasta oldugum halde tutuyorum sende tut ne olacak bana dusmuyor bide
04 Yorumla
Soran+1 yılbanane ben sevmiyorum
Soran+1 yılsaçma
- +1 yıl
ne halin varsa gor banane cokta umurumdaydin sanki😒
Soran+1 yılsjhshhahahahahahha güldürdün he
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynen içinden gelmeyip tutmak saçma annesinin baskısıda öyle
15 Yorumla
Soran+1 yılüzülüyor bir de ya
Cevap sahibi+1 yılYetişme tarzıyla alakalı
Soran+1 yılnapcam
Cevap sahibi+1 yılAnlat işte ona istemedigini söyle üzülmesin anlamsız olduğunu vs
Soran+1 yılyetişme tarzı
Gizli Üye(30-35)+1 yılKizini kendi istedigi gibi olmasini istiyor işte onu da anlamak gerek ama seninde zorla tutman dogru degil bunu söyle bir kere
11 Yorumla
Soran+1 yılüzülmesini istemiyorum
ülkeyi yobazlar dan temizlicem diyon annen senin ahiretini düşünüyor o zaman annende yobaz önce anneni temizle geri kafalı madem annene saygı duyuyon MİLLETE DE SAYGİ DUYUCAN KİMSEYE YOBAZ DEMİCEN HAYİRDİR?
17 Yorumla
Soran+1 yılkes lan hıyar
Soran+1 yılseni zerre ciddiye almadıgımı biliyosun bebegim
Soran+1 yılcok tatlısın he :)
Soran+1 yılözelde konuşalım mı😘
+1 yılGerçekten aç olan insanlar ne yapsın ben anlamıyorum bir tarafta insaanlar açlıktan kırılırken siz neden bir 30 gün 12 saat aç kalamıyorsunuz nasıl boğazınızdan geçiyor
112 Yorumla
Soran+1 yılben dindar biri değilim. banane siz düşünün. açın halinden anlamak isteyenler iftar da zengin gibi yemez
- +1 yıl
Tamam doğru zengin gibi yemez dindar olmana gerek yok zaten vicdanı olan bir insan en azından empati yapma amaçlı böyle bişeyi yapabilir ki vücut için de çok yararlı birşey oruç özentilikten ne yapıcağınızı şaşırdınız cidden ben saygı duyuyorum senin düşüncen ama banane ya diyicek kadar da gaddar olma iyi geceler
Soran+1 yıloruç mu sağlıklı hahhah. hangi sağlıkta yaz sıcağında su içmemek var?
- +1 yıl
Sana bir sağlıkçı olarak söylüyorum bunu oma bakarsak ameliyattan öncede isterse çöl sıcağı olsun hiçbir şekilde su verilmiyor canım organlarımızın da dinlemeye ihtiyacı var araştırırsan kör cahil gibi konuşmazsın bence :) ee ne demişler bilmemek değil öğrenmemek ayıp.
Soran+1 yılserum veriliyor ama? 😄 ameliyatla gündelik yaşam aynı şey mi? klasik müslüman avuntusu😄😄
- +1 yıl
Bu zaten günlük yaşam olmuyo ameliyattan öncede 12 saat oruç tutuyorlar serum vericek zaten ee neden vermediklerini bile bilmiyosun canım örnekti bu sana sadece eğer gidip gerçekten araştırırsan zaten bu araştırmaları müslümanlardan çok baika dinlerden ya da dinsiz insanlar olduğunu görürsün sen daha saygı duymayı bilmezken cahilliğinle bana artistlik taslıyosun bare iki araştır hemen okuda öyle gel konuş neyse uğraşamam senle hadi canım iyi geceler sana
Soran+1 yılBen yeterince araştırdım zaten. Dediğn şeyler çooooook farklı. İbadet tarafı ayrı ama sen bana gelipte oruç sağlıklıdır diyemezsin. İbadet olduğu için yapıyoruz dersen tabi ki saygı duyarım.
- +1 yıl
Sana dinden farklı bişey söylüyorum ve ciddiyim ibadet yönü hariç söylüyorum sağlıkçıyım diyorum araştır diyorum kapiş? İYİ GECELEEER
Soran+1 yılsağlıkcı oldugunu ispatlamadan sana inanmam mümkün değil. biliyorsun ki sosyal medya. neyse by
- +1 yıl
sonuna kadar haklısın. .+1
.. - +1 yıl
Sadecesorusorca .
- +1 yıl
@Azranur_20 💕
Gizli Üye(30-35)+1 yılya tatlim gunahi var o yuzden tutturuyor 1 gun icin sanirsam 61 gun tutman gerekiyor hani bu giyim konusu da degil ciddi bir konu
10 Yorumla
+1 yılkarı çıldırmış en iyisi tutuyom de gitsin ak
20 Yorumla
+1 yılTutuyormuş gibi yap
23 Yorumla
Soran+1 yılmanyak gibi aç susz mu durcam
- +1 yıl
gizli gizli icersin
Soran+1 yılmantıklı
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin tuttuğu kendine
11 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle 😄😄
Afferin annene idealist biriymis.
09 Yorumla
Soran+1 yılİdealistle bağlantısı nedir 😄
Soran+1 yılbu ülkeyi yobazlardan temizleyeceğiz...
Soran+1 yıldinde zorlama yoktur bence aç biraz kuran oku 😄😄
Soran+1 yılya sana öğretilen dinin ben simdi
Soran+1 yılyav bir sg 😄😄
- Diğer konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılzorlada olmaz ki
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılatais conun manitasımısın sen 😂😂😂😂
01 Yorumla
Soran+1 yılo kim mk
+1 yılUyi yapiyo tut iste gavur mshn
00 Yorumla
+1 yılNapsın anne işte