Yaa kızlar sorum size bileniniz var mı beyaz perde kaç derecede yıkanır?
Tül Perdeler Kaç Derecede, Hangi Programda, Ayarda Yıkanmalı?
perde takmaBen daha hiç perde yıkamadım maalesef, perdeler kaç derecede yıkanır, tül perde kaç derecede yıkanır bilmiyorum. Perdeler hangi programda yıkanır, perdeler hangi ayarlarda yıkanmalı bilenlerden bana yardımcı olmalarını rica ediyorum.beyaz perde kaç derecede yıkanır
Merhabalar; Ben tül perdemi 4 sene içerisinde yanlış yıkama yüzünden kurban verdim. Perde yıkama konusunda perdecilerde dahil olmak üzere bir çok bilgi topladım ve artık daha özenli ve dikkatliyim bu konuda...
Perdeler İçin En İyi Deterjan Hangisi ;
Perdelerin deforme olmamasına dikkat etmek gerek. Deterjan seçimi bu anlamda oldukça önemli... Perde yıkarken sıvı deterjan tercih etmenizi öneririm. Perdeler düşük sıcaklıkta yıkanacağı için deterjan erimeyebilir ve perdenizin üzerinde renkli tortular kalsın istemeyiz. Sıvı deterjan tercih etmezseniz eğer toz deterjanı bir kap içinde ılık suda biraz erimesini bekleyin bu işinizi daha kolay hale getirecektir. Deterjan seçimim benim aşağıdaki görseldedir.
İsteğinize göre sıvı toz deterjanlar tercih edebilirsiniz.
Perdeler Kaç Derecede Yıkanır;
Kumaş cinsine göre değişiklik gösteren bu konuda genel geçer perdeler kaç derecede yıkanır sorusuna cevap olarak derece 30’dur. Daha yüksek derecede yıkama durumunda iplikler sökülebilir, perdenizin rengi değişebilir veya perdeniz çekebilir.
Tül Perde Kaç Derecede Yıkanır;
Sıcak su tül perdenizin çok kırışmasına ve daha çabuk yıpranmasına sebep olur. Narin yıkama tercihinde tercihen 30 derecede yıkanması önerilir.
Kırışmasını engellemek için tül perdenizi kornişten çıkarır çıkarmaz bekletmeden yıkamalısınız. Ayı şekilde makineden çıkar çıkmaz da bekletmeden asmalısınız.
Perde Hangi Ayarda Yıkanmalıdır;
Perdeler eğer çamaşır makinesinde yıkacaksa hassas programlar tercih edilmesi gerekir.
Ancak elde yıkama ya da hassas program bulunmayan makinelerde tercih edilmesi gereken program sentetik olmalıdır.
Bunun yanında makinede 30 derece sıcaklık ve 400 devir seçilmesi tavsiye edilir.
Eğer perdeler elde yıkanacaksa bu konuda banyolarda bulunan küvet kullanılabilir. Ancak yıkama sırasında kesinlikle sıcak su kullanılmaması gerekir.
Ayrıca perdeler yıkanmasının ardından direkt olarak makineden çıkarılmalı ve asılmalıdır.
Perdelerin yıkama sonrasında hemen asılmasının nedeni kırışmasını önlemek amacıyladır
Perdeler Kaç Ayda Bir Yıkanmalıdır; Eviniz sobalı değilse ve evin içerisinde tütün ve benzeri kullanımlar olmuyorsa, 7-8 ay arası perdenin türüne göre yıkama yapılabilir.
Daha Beyaz Perdeler İçin Birkaç Tüyo;
Toz şeker perdelerinize muhteşem beyazlık verecektir. Evet kulağa tuhaf geliyor ama denenmiş ve onaylanmıştır. Yalnız şekeri deterjan bölümüne değil direkt perdenizin üzerine makenede 2 tatlı kaşığı kadar serpiyorusnuz.
Bir diğer yöntem ise sirke... Biliyorsunuz artık sirkeyi temizlikten yemeklere kadar kullanmadığımız yer yok perdelerde de çok işe yarıyor. Sirkeyi deterjan bölümüne yerteri kadar koyarsanız olumlu sonuçlar alacaksınız.
Kaya tuzunun bile işe yaradığını söylesem peki size biraz uğraştırıyor ama sonuçlar fevkalade oluyor. 1 gece önceden perdenizi ıslatın ve kaya tuzunu serpiştirin ertesi gün perdenizi makinemizde yıkamaya hazır.
Son olarak bulaşık makinesi tableti onu da şeker gibi perdenin içine atıp makinenizi çalıştırın.
Tül perdeyse mutlaka 30 derecede yıkamalısın. Çünkü çok hassas oldukları için fazla yüksek ısıda deforme olacaktır maalesef. Ayrıca deterjanını da güzel seçmelisin, makinen de güzel olmalı. Makinen güzel değilse komşuya falan ver o yıkasın ama kötü makine tüllerini mahveder. Sonrasında kurutma, çok buruşur tek tek ütülemen gerekir çok zor o da. Normal bir şekilde as, kendi kendine kuruyacaktır.
30 derecede yıka elle yıkama programı varsa onu dene sıkmayı sakın çalıştırma ıslak şekilde asman lazım yoksa yıpranır. Ön yıkamalı yıkarsan daha iyi temizlenir ama biraz uzun sürer tabii ki. Yine de tavsiyem o yönde. Kurutmak için normal asacağın yere asman yeterli.