Sözelciler beni engelleyebilir mi acebaa?
Hangi kromozomları taşıdığınızı biliyor musunuz?
Sözelciler beni engelleyebilir mi acebaa?

doğru 46 kromozom var.23 ü anneden ,23 ü de babadan geçiyor ve Allah muhafaza 1 kromozom eksikliği bile büyük hastalıklara yol açabiliyor. ama çocuğun cinsiyetini belirleyen, erkekteki kromozomlardan hangisinin kadının yumurtasıyla birleşeceğine bağlıdır. x kromozomu dişilik, y kromozomu erkeklik özelliklerini taşıyor. ama babadan gelen meni de hem x hem y kromozomu taşıyan spermler bulunuyor. dolayısı ile çocuğun cinsiyeti xx olursa kız , xy olursa erkek oluyor. bu durum da benim de xy olmam gerekiyor.
Erkekler XY kadinlar XX kromozomlari tasirlar. yani erkek evladiniz olmadigi zaman anneyi suclamayin cinsiyeti belirleyen babadir.
Temel kalıtım bilgisi. Çaprazlama yaparsın ve erkek çocuk olma ihtimaliyle kız çocuk olma ihtimali aynı gelir, fakaaat... son zamanlarda yapılan araştırmalar kız cocuk olma ihtimalinin erkek çocuk olma ihtimalinden yaklaşık yüzde bir fazla olduğunu ortaya koymuş. İlginç gelmişti.
Sözelcilere niye taktın eltim? :D
Acaba kromozomları eksik onların? :D
Kesin eksik, çözdüm olayı hemen :D :D
İşte bunlar hep kromozom eksikliğinden dolayı oluyor ablası, kızma gariplere :D
Senin sorun salakça değil ;)
Sen bu soruyu gizli üye olarak soracaktın, bak o zaman bu kadar laf söyleyebilirler miydi :D
Sana olmayan beyinleriyle laf sokanların hepsi sana nedense çok gıcık :D
Aaa :/
Kafasını kırarım ben onun 😡
Bas yine engelli :D
Hahhah
İyi yapmışsın :D
Cevap
25Cevap
İlk okulda anlatılıyor du bunlar
Hatta Y kromozomunun babadan geçtiğini dolayısıyla çoçuğun cinsiyetini babanın belirlediğini bilmeyen cahil erkekler uzun süre erkek çocuk doğurmuyor diye kadını suçlayıp üzerine kuma getirdiler..
Bu soruyla insan küçümsemek beyninin ne kadar küçük olduğunun kanıtı aslında. Sorduğun soruyu ilköğretim 4. Sınıftan sonrası bilir zaten. Böyle bir şeyle insanları küçümseyip kendini zeki ya da akıllı ya da ne bileyim biraz daha kültürlü sanıp kibirleniyor oluşun of sıkıldım sana yazarken
Sayisalciyim ama sorunu sacma buldum. Süper dişilik, Klinefelter Sendromu, Süper Erkeklik gibi cinsiyet hastaliklari var. Ne bilek biz?
:) ortaokul bilgilerinin eksikliğiyle mi kaldın?
Bende çok var ama sizi bilemem. X, Y, Z, H, M, T, A, Q falan var yani. Ayrıca herkese W tavsiye ederim.
Allah kurtarsın canım
anlamiyom ama ortaya karisik anne baba 20 gun erken firlayarak aha eliz
Yok, sen de olmasan.
Sonra ki soru gonozomlarda ayrılmama olsun.
İki tane X kromozomum var ve bununlada gurur duyuyorum :D
Y kromozomu X'ten çok daha kısa ve erkeklerde Y, X'in karşısında boynu eğik duruyor çok havalı bence :D
"Sözelciler beni engelleyebilirmi" lafına koptum. 😂
Ben kromozonnlardan anlamam yahu.
@KayıpKromozom Canısı bak burada sen varsın.
Demet akalın doğumunda da atar gider yapıp 3 tane almış X'ten
Cinsiyeti baba falan belirlemiyo ALLAH belirliyo djglrkjtgılotrjhıogkgtrfbh
Akba?
sadece nasılsın tanışma cümlelerini falan biliiyorum
hmm
Benim ismim kübra değil jkdhvjekföv
belki
Bir xin iki ynin lafını yapmayalım şimdi, çay var gelin içelim
Bende 46 dan fazlası da olabilir, çok garip biriyim ya.
Babam esmer benim saç göz falan anneme benziyorum ... sanırım anneminkilerden daha fazla
İllumünatlaştırmanızın bize yol gòstereceğini düşünüyorum. Bilmediğimiz neymiş öğrenmiş oluruz.
ben xy yim 😂 ama burda klinilfelter erkekler çok😂😂
X'in Y'nin hesabını yapmayalım hepimiz insanız...
Tamam aramızda fabrika hataları var, beyninin kullanmayan var, açgözlü köpekler var, hurafelere saygılıyım derken şeytan olan var, hormonlarına tapan var, onlar dışında herkes insan... :D
Diyorum ki bir meyve sepetinin içinde illa çürükler olacak, sağlamlar bizimdir...
Bu muazzam bilgiyi nerede kullanacaksın... İkisi değil...
Biyoloji ve geometri bilmeyen sayısalcı...
Hepsinden azar azar... Tarih sadece yorumlarım kapsamlı bilmem...
Bu sorular kime yarayacak merak ediyorum... Bana göre iyi... İstediğim bölümü kazanacak kadar...
Sen nesin, senin özelliklerin gibi sorulara alerjim var... Ben benim ve kendimi dışarıya yansıttığım kadar özelliğim aktif... Diğerleri pasif durumda...
İnsanlarla ilişkim iyi mi, kötü mü, nesin gibi sorular içermiyor...
Yararı olacak sorulara aşığım...
Psikiyatriste gittim ilaç verdiler birde 3 tane rapor verdiler yolladılar... 24 yaşında uzman psikolog olur mu, Allah aşkına?
Gittim ve gelecek haftaya gine gitmeyi düşünüyorum...
22 sı aynı.. o bıtane bu herseyın sorumlusu:))
kıymetını bılın kıymetını:))
xnyz falan gibisyler işte
haklisn
Benim bildiğim normal bir insanda X ve Y kromozomları bulunur.
Hangisi daha baskınsa olursa; doğacak olan çocuğun cinsiyeti, saç, göz rengi, uzuvların benzeriliğini en baskıcı kromozomlardan alır. Diye biliyorum
Bu konu da cahilim kusura bakmayın
Ne ironi değilmi kişilik ve karakterden, Fenomen olman.
İlk şıkka güldüm ahah 😂😂
Sen biliyon galiba 😃
XY kromozomlu, pipili canlı.
No homo 😒😒
Hayır ben tmciyim. 🙄
Şükür 47 kromozom değiliz..
XY..
#Vesselam
XY va bende Hatun 😂😂😂😂
ALlah kimseyi cahil etmesincidden bir öğren gel be canım az mantıklı şeyler yaz şu anketin şıklarına
Gen bencildir richard dawkins
Kızım bütün kromozomlari alırım 😀
Ortaya karışık olmuş benimkisi
Yüzde elli yüzde elli
Beynimi niye bos şeylerle doldurayim 😂😂
44+XX kuzum :-)
Kızım
Xy diyelim bakalım maykıl
Karışık.
XX kromozomluyum
Koyver gitsin.
Ajsjs soruya bak