Evet, Gençler konumuz cinler olucak Korkan varsa ise gelmeye bilir. İslam’a göre cinler; akıl, idrak, irade ve şuur sahibi varlıklardır. Bu sebeple Allah’a iman etmekle, Onun emirlerine itaat ve ibadet etmekle mükellef oldukları da kaçınılmaz olacaktır. Bu gerek Kur’an-ı Kerim’de Cin Suresinde ve diğer ayetlerde, gerekse hadisi şeriflerde bildirilmektedir. Nitekim hem Peygamberimize (sav) hem de Hz. Musa (as) ve diğer peygamberlere muhatap olup tebliğlerini dinlemişler ve bir kısmı iman edip bir kısmı da inkar etmişlerdir. Cinler, yeryüzünün sakinleri midir? Cinler, istedikleri her maddenin şekline girebilir mi? Her ülkede ve her şehirde yaşarlar mı? Her İnsanın bir cini var mı?
Cinlerin meskenleri nerelerdir?
Evlenip Çoğalıyorlar mı?
Ömürleri hakkın da bilgisi olan? Cinler sizce korkunç mu? Ve neden korkuyorsunuz? Ateist ve deist olan insanları niye çarpmaz? Normalde onları çarpması gerek
Bu konu hakkında geniş çaplı bir bilgim yok. Zamanında geniş çaplı araştırayım dedim Pek istediğim cevapları bulamadım Birazda korktum😅 fazla derine inemedim.
Sizin cinler hakkında fikriniz ne yönde? Cinler hakkında yapılan filimler sizce gerçeği yansıtıyor mu? Dabbe 5 : Zehr-i Cin full
Dabbe 6 Fragman
Dabbe 7 Fragman
Zariyat suresi
56- Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
57- Ben onlardan rızık istemiyorum, beni beslemelerini de istemiyorum.
58- Şüphesiz rızık veren, güç ve kuvvet sahibi olan ancak Allah'tır.
1) Cinler adem oğlu yaratilmadan önce bu dünyanın sakinleri idi. 2) istedikleri gibi her maddenin şekline giremezler yaratilan her mahluk allahu teala tarafından korunuyor ama kötü niyetli insanlar tarafından kullanılan cinler oluyor haliyle 3) her ülke ve şehirde oluyor evet araştırsaniz dünyanın birçok yerinde cin vakaları gerçekleşmiştir 4) Her insana ait bir cin vardır evet 5) Mesken tuttukları yerler ise, WC muzikli yerler resimli yerler ve genellikle pis olan yerler 6) Evet bizler gibi yer içer uyur evlenir ve cocukları bile olur aşık olabilirler 7) ömür hakkında azrail als da onların canını almakla görevli olduğunu biliyorum 8) Bence korkunç değiller aksine seviyorum ❤ Bazıları diyor ama ilgilenmeyin bahsetmeyin böyle konularda musallat olurlar ama çok saçma sebepsiz asla kimseye zarar vermezler 9) Çünkü islami yaşayanları kafirlersirmek isterler imanini almak için bunlari asla musluman bir cin yapmaz şunu bilin musluman bir cin musallat olmaz kimseye :) 10) dabbe serisini tamamlayan biriyim harika ötesi ❤ Umarim korkutmadim ama biraz bilgi edindim bu konularda ☺
Her insana ait bir cin vardır evet hayatinda ona eşlik eden ama bu biribirlerine zarar vericek anlamına gelmez onunla yatıp kalkan yemek yiyor aynı evde yaşıyor ama farklı boyutlarda ☺
Oo tam benim konum :) Bayılırım korkuya 😍 Cinler evlenip çoğalabilen varlıklar bundan eminim diğer sorular hakkında da bilgim var ama emin olmadığım için söylemeyeceğim. Korkma kısmına gelirsek filmlerini izlemediğim sürece ki genelde izlerim korkmamı gereken bir durum olmaz, gün içinde aklıma geldikleri yok veya rüyama girdikleri veya bana musallat olacakları falan.
İnanırız fakat korkmayız pek. En üstün varlık biziz. Onlar bizden korksunlar. Büyü işlerine bulaşmazsak veya metafizik alemiyle kafayı bozmazsak hiçbir zararları dokunamaz.
Dabbe serisine gelecek olursak, yıllardır aynı saçmalığı tekrar eden bir yapım. Filmdeki korku unsurları: -Laaaan diye bağıran cinler. Cin "lan" der mi la? -Kamera dönüşleri. -Karanlık ortam görüp koşan ve orada çarpılan insanlar. -Aniden yükselen gürültülü sesler. -Nerede ergence d@bbe yazılıyorsa millet korkuyor. -Ha bir de filmin başına "Tamamen yaşanmış olaylardan alıntıdır." diye eklenmezse olmaz değil mi? Haha.
CİNLER GERÇEK OLUP kötüleri şeytanlardandır iyileri olduğu gibi müslüman yahudi hristiyan olanlarıda var olmakla birlikte ateist olanlarda mevcuttur hatta Hz Süleymanın emrine verilmişler ve çömlek ve çeşitli eşya yapımında çalışmışlardır cinler dünyevi bir varlık olmayıp göğün belli bir katına kadar çıkabilirler "Kur'anda siz cinleri göremezsiniz çünkü onlar sizin onları göremeyeceğiniz yerden görürler" diyor dolayısı ile biz onları göremeyiz ve Allah inancımız varsa korkmamızada gerek olmayan varlıklardır
Bu tarz saçma sapan fikirlere sahip olanların kendi zihinlerinde ürettikleri korkudan başka birşey değildir. Bu konuda detaylı bilgi almak istersen youtube da Psikaytr Dr. Hamdi Kalyoncu'nun Hilal Tv de yayınlanan 3 bölümlük programını izleyebilirsin. Hem tıbbi hem dini olarak seni tatmin edecektir.
kuranı ı kerim de cin suresi var ve varlıklarından haberdar ediliyor. bildiklerim şunlardır. ateşten yaratılmışlardır. insanlar gibi erkek ve dişidirler yani cinsiyetleri vardır. şeytan yani iblis de melek değil cindir. insanlar gibi akılları ve iradeleri vardır , kötülükler deposu olan nefis onlarda da vardır. gözle görünmezler , sayıları insanlardan fazladır , onlarında kafiri ve Müslümanı vardır ve cennet ve cehenneme onlarda gireceklerdir. onlardan peygamber yoktur ve insanlardan gelen peygamberlere inanmak zorundalar. ve insanlardan daha aşağı mahluklardır yani insanlar yaratılış olarak en üstün mahluk ya da varlıktır.
İnsanlar cinleri çarpmıyorsa cinlerde insanları çarpmaz. Hem iki tür farklı alemlerde yaşıyorlar, birbirlerimizi görme imkanımız yok. O fotoğraflarda çok gerçekçi :P evlenirler, yerler, doğar ölürler, çocukları vardır (cidden) yani ama dabbe falan Amerika'nın oyunları :D
cınler vardır onları ınkar allahı ınkardır.. cunku var dıyor alah.. ama oradan buradan gelıpte dertlerı tasaları bız olan mahlukatlar degıl bunlar.. ısınıze bakarsanız sızınle hıııc ıslerı olmaz ki her cinde kötu degıldır.. cok ıcınıze duserse bı nas suresı okuyun kovalarsınız zaten!!
Gerçekler, istedikleri her maddenin şekline giremezler, insanlardan daha çirkinlerdir, bizim gibi çoğalırlar, evleri vardır uzun ömürlü olanıda vardır kısa ömürlü olanı da, bizden üstün değillrr biz onlardan üstünüz ama korkunç ve güçlü oldukları bir gerçek 😄
@RienQuell Tanrı diyorki insan yaratılmış en güzel varlıktır. Hatta dişi cinler periler yani insan kadınlarından daha çirkin oldukları için kıskanırlar büyü bile yaparlar çocukları olmasına engel de olurlar 😄
Gece gece nerden geldi aklına :-) var tabiki ayetler var bu konuda. birçok şey biliyorum ama yazmak ne derece doğru korkanlar vardır İllaki. ben korkmam pek ama dikkat de ederim Allah korusun
Büyücüler ile tanıştığım var. Cincilerden rast gelmedim bugüne kadar? Ama o da olur merak ediyorum... Korku sıfır... Cinleri görmediğim için inanmıyorum... Lakin inkarda etmiyorum...
Deistliğin de çeşitleri var... Dini kutsal kitaplar yalan değildir bir kısmı insanları kontrol altına almak için bir kısmı metafiziksel tedaviler içerir bir kısmı sadece zikretme şükür etme taraftarı. Sabit bir din yoktur. Yani emirlere uyulacak bir şey yoktur bu insanın bildiklerini yazar ve insanların emirlerini içerir...
Saf ateistler bu konudan dışarıda kişilerdir. Zaten toplasan saf 5 milyon ateist çıkar diğerleri inanmak için inananlar...
Cinler kendilerini kullanmak isteyenlerin etrafında dolaşır. Öyle gideyim şuna bir şeyler yapayım demez.
Cinler hakkında yapılan filmler sizce gerçeği yansıtıyor mu? Bilmiyorum... Emin net bir şey diyemem...
Allah dünyaya varlıkları yerleştirmeden önce görev dağılımı yapmıştır. Dünyada kim bedenen yaşamak ister diye sorunca insanlar bunu kabul etmiş. Cinler ise bedensiz yaşamayı kabul etmiş. İblis ise şeytanı kabul etmiş
şimdi şöyle diyim bu konular tamam cinlerden korkmayabilirsiniz ama bağzıları ne bilim sanki çok cin gelmiş gibi konuşuyor! bir gelsinde görün ebenizinkini inanmıyorsanız zaten burda yorum yapmanızında anlamı hiç yok bence cinlerle uğraşmayın gençler tehlikeli şeyler bence birde filmdekiler gerçek bağzılarını yaşadım çünkü..
bu konular ağır konular bilmekte gerekmiyor kuranın yazdığı iyi kötü diye ayrıldığı bilinir bunu meslek haline getiren sözüm ona hoca denen iblisler vardır ha onların suratlarında nur yoktur kömür gibi kapkara olurlar
Bu konuları konuşurken hangi ilme vakıf olarak dan konuşuyorsunuz? Onlar kabile kabiledir ve hepsinin görevi yaşadığı yerler farklıdır, onlarda insanlar gibi aşık olur evlenir çoğalır ölür farklı mekanlarda yaşarlar. Bilmediğiniz konular üzerinden denemeler kesinlikle yapmayın musallat ettirmeyin kendiniz kendinize
Dağ başlarındaki ıssız mağaralar Dere, ırmak vb akarsu kenarları Güneş batarken gölgeye düşen tüm alanlar Terkedilmiş harabeler ve metruk evler Ahırlar ve çöplükler Hamamlar İşte onlar buralardalar... Bu saydığım yerlere hep tek başıma ve mümkün olduğunca gece gidiyorum... Hep vücudumu bir ürperti sarıyor ama henüz karşılaşmadık... Eğer dostları olamazsam sonum olacağını biliyorum... Eğer dostları olursam sonunuz olacağını biliyorsunuz😂
inanmam öyle mistik şeylere cin min yok sizin aklınızla oynuyorlar sizde korkmaya malzeme arıyorsunuz olayınız bu ben imansızım zaten olsaydı ilk bana yürürdü
Dabbe filmleriyle cinlerin alakası yoktur. Dabbe filmlerinde insanı istediği gibi yerden yere vurma gibi saçma güçleri yoktur. İnsanlarda yanlış algı oluşuyor, bu yerli korku filmlerinden dolayı.
ışık sevmedikleri şeyin başında geliyor karanlıkta barınıyorlar farkındaysan korku filmlerindede ışıklar söner ve garip olaylar başlar paranormal birşey hissederseniz dayanın ışığı
ne dediğinin farkında mısın inanmamanın mantıklı bir açıklaması var mı? sonuçta Yüce Yaratıcıya inanıyorsun ama yarattığı ve bunu kendi kitabında anlatmasına mı inanmıyorsun?
En İyi Cevaplar