Cinlere inanır mısınız? Cinler nerelerde yaşarlar? Cinler hakkında neler düşünüyorsunuz?

Evet, Gençler konumuz cinler olucak
Korkan varsa ise gelmeye bilir.
Cinlere inanır mısınız? Cinler nerelerde yaşarlar? Cinler hakkında neler düşünüyorsunuz?
İslam’a göre cinler; akıl, idrak, irade ve şuur sahibi varlıklardır. Bu sebeple Allah’a iman etmekle, Onun emirlerine itaat ve ibadet etmekle mükellef oldukları da kaçınılmaz olacaktır. Bu gerek Kur’an-ı Kerim’de Cin Suresinde ve diğer ayetlerde, gerekse hadisi şeriflerde bildirilmektedir. Nitekim hem Peygamberimize (sav) hem de Hz. Musa (as) ve diğer peygamberlere muhatap olup tebliğlerini dinlemişler ve bir kısmı iman edip bir kısmı da inkar etmişlerdir.
Cinler, yeryüzünün sakinleri midir?
Cinler, istedikleri her maddenin şekline girebilir mi?
Her ülkede ve her şehirde yaşarlar mı?

Her İnsanın bir cini var mı?

Cinlerin meskenleri nerelerdir?

Evlenip Çoğalıyorlar mı?

Ömürleri hakkın da bilgisi olan?
Cinler sizce korkunç mu?

Ve neden korkuyorsunuz?
Ateist ve deist olan insanları niye çarpmaz?
Normalde onları çarpması gerek

Bu konu hakkında geniş çaplı bir bilgim yok.
Zamanında geniş çaplı araştırayım dedim
Pek istediğim cevapları bulamadım
Birazda korktum😅 fazla derine inemedim.

Sizin cinler hakkında fikriniz ne yönde?
Cinler hakkında yapılan filimler sizce gerçeği yansıtıyor mu?
Dabbe 5 : Zehr-i Cin full
Dabbe 6 Fragman

Dabbe 7 Fragman

Zariyat suresi

56- Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.

57- Ben onlardan rızık istemiyorum, beni beslemelerini de istemiyorum.

58- Şüphesiz rızık veren, güç ve kuvvet sahibi olan ancak Allah'tır.

Söz sizde cesur yürekler?

#Dabbe