yıllık 2 ayını ye sen 1 yılda 100.000 tl 5 yılda 500.000 tl onnumara iş 30 yaşına kadar yani 5 yıl sonra 250.000 tl ye villa tarzı ev yaparsın 150.000 tl ye porche tarzi araba alirsin 50.000 tl de evi dösersin evlenirisn sonra 35 yasina kadar 5 yıl daha çalışırsin 500.000 tl ye büyük bir arsa alırsın 40 yasina kadar 5 yıl daha calisip üzerinede büyük bir bina dikersin 20 dairelik hepsini 1000 tl kiraya ver aylık 20000 sonra istersen işi birakirsin paranın akisinia bakarsın evin var araban var Arsan var yatarak ta para kazanirsin
05 Yorumla
Soran+1 yılYalnız atladığın bir şey var. Maaş sürekli aynı kalmıyor. İkinci kaptan olduğumda en az 20 bin lira 1. kaptan olduğumda en az 30 bin lira olucak maaş ki bu en az benim bir süvari yani 1. kaptan tanıdığım aylık 12000 dolar alıyor yani 40 bin lira
Soran+1 yılGençlik gidiyor kardeşim gençliğimin en güzel yılları denizde geçiyor çürüyor
Soran+1 yılöyle
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 704 cevap paylaştı.
+1 yılHayat standardına göre değişir. Kimi insan için 5 bin çok iyi paradır, kimi için 100 bin azdır.
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen
+1 yılbir arkadas yazmis cok mantkkli 30 35 ine kadar para biriktirip guzel bir aile kurarsin inan daha mutlu olursun 20 30 yas arasindaki erkeklerin çoğu is bulamiyor onlarin da hayati guzel bir iş bulayim hayatim daha rahat geçsin demekle dolu sen o aşamayi atlatmissin en azından birikimini yapip direk yuva kurarsin
03 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız
- +1 yıl
@izmirliii95 Sonunda erkekleri anlayan bir kadın... Haklısınız dibine kadar. 20-30 yaş arası erkekler iş bulamıyor bulsada saçma sapan işlerde ucuz fiyatlara çalışıyor.
- +1 yıl
çok teşekkür ederim bende zamaninda yaptigim hatalardan biliyorum :)
- Para & Ekonomi konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılO parada gözü olanın gözü çıksın :) Gözüm düştü galiba :P
Şaka bir yana gerçekten iyi bir miktar türkiye şartları için. O yüzden imkanın olduğu sürece birikim yap. Daha sonrası da ilerisi için yatırımlar yap. Daha sonra bu paranın olmayacağı günler için. Yaşlılığında rahat edersin.18 Yorumla
Soran+1 yılÖyle tabiki ama hayat yokki ot gibi yaşıyorum eşim dostum kalmadı herkes düzenini kurdu
- +1 yıl
.
Sende mevcut duruma göre bir düzen kur.
. - +1 yıl
Her güzelliğin birde olumsuz yönü olur tabiki. Hayatımızda keşke herşey dört dörtlük olabilse ama bu imkansız. Ya işi bırakıp sosyal bir insan olmayı tercih ediceksin, ya da şimdiki işine devam edip elindekiler ile yetinmesini biliceksin. Başka bir alternatip kalmıyor yani.
- +1 yıl
.
"Her güzelliğin birde olumsuz yönü olur tabi ki. "
Sizin olaya bu şekilde bakmanıza şaşırdım.
Yani neresinden bakarsan bak "Uzakyol Çalışan Yük Gemilerinde 3. Kaptanım" bu işin bir güzelliği yok! [Yada varsa da ben göremiyorum ( Özür dilerim)]
Yani eğer parasından ötürü diyorsanız,
BEN Huzuru hiç bir bedele değişmem örneğin.
Hiç bir şekilde hiç bir bedele.
. - +1 yıl
@experienced16 şöyle söylemek isterim ben kendi adıma böyle bir işte bu kadar para bile alsam çalışmam. Çünkü arkadaş uzakyol gemilerde çalışıyor ve ne yazık ki bu kişilerin özel hayat ya da herhangi bir sosyalliği nerede ise hiç olabiliyor. Ömürlerinin yarısı hep açık denizlerde geçiyor. Bu arkadaşımızda bu mesleği seçerken elbetteki bu koşulları biliyormuştur. Dediğim gibi bu meslekte çalışanlar ya gerçekten mesleğine aşıktır ya da parası cazip geliyordur diye düşünüyorum.
Soran+1 yılParası cazip geliyor emin olun parası için yapmıyorum diyen bile parası için yapıyordur denizi seven adam 20-25 kişiyle okyanusun ortasında bir o yana bir bu yana dolaşıp durmaz gider 3 -5 metrelik bir tekneyle balık avlar falan filan bu paraları vermeseler emin olun denize kimse çıkmaz
- +1 yıl
İşte dediğim gibi işte para cazip geliyor. Zaten uzun süre kara yüzü görmeyen kişileri de burada tutabilmek adına bu kadar yüklü meblağlar veriyorlar. Sende karada olduğun sürece faal olmaya çalışıcaksın. Akşamları geminin içinde kendine özel zaman ayırabilirsin. Kaçırdığın filmleri falan internetten izleyebilirsin. ya da karaya indiğinde cd alıp bilgisayardan falan takip edebilirsin. Kendine gemi içinde alan yaratmaya bak derim ben.
- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
+1 yılzor bir hayat. bence biriktir birkaç yıl güzel ticaret yapabileceğin bir iş kur sonra bir süre daha işi oturtana kadar çalış + sermaye hazırla sonra kendi işine bak... öyle hayat zor...
03 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın. Düzenli hayat şart. Bugüne kadar hangi kızla konuşsam hep terkedildim 6 ay bekleyemem diyor kızlar
- +1 yıl
1 seferlik 6 ay olsa tamamda 6 ay var 6 ay yok. hele bide evlensen 6 ay kocan yok cinsel hayat yok çocuk olsa babası yok. öyle hayat mı olur. kimse kabul etmez bunu. anca aynı gemide çalışacağın bir kadın kabul eder...
Soran+1 yılHaklısın bu yüzden zaten insanlar 3-5 yıl sonra bırakıyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayat değil bu. Benim de eski sevgilim senin meslektasindi beni aldattigini ogrendigimde nerdeyse nisanlanmak uzereydik. Meger gizli bir yabanci sevgilisi varmis tesadufen kadina ulastim.
Abim hakli cikti bunlardan saglam ayakkabi cikmaz demisti.119 Yorumla
Soran+1 yılKadın rusmuydu :D
Cevap sahibi+1 yılEvet nerden bildin?
Soran+1 yılRuslar ve Ukaraynalılarla ilişki yaşayan çok denizci var. Hatta benim bir arkadaşımda türkiyede bir avukat kız arkadaşı varmış sonra rus kadınla ilişkilerni öğrenmiş işlerini bozmuş falan anlatıyordu
Cevap sahibi+1 yılIslerini nasil bozmuş ki?
Soran+1 yılişte kadın gelmiş türkiyeye falan filan fazla bilmiyorum ayrıntısını 2-3 sene oluyor arkadaşla bu konuyu konuşalı siz neden bu kadar merak ettiniz bu konuyu?
Cevap sahibi+1 yılDemek hepsi ayni bunların sizin meslekten kimselerle aile kurulmaz
Soran+1 yılAli kaptanı hatırla :D
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle 😂 kizlar bakin görün ders alin
Soran+1 yılMesleğiniz ne çok merak ettim
Cevap sahibi+1 yılÖğretmenim avukat değilim ama olay cok benziyor 😂😂😂
- +1 yıl
Öğretmenim Lysde nasıl bir yol izlemeliyiz?
Türk Dili Ve Edebiyatı veya İletişim için kaç net yapmamız lazım?
Cevap sahibi+1 yıl@Bakırköylüm sınıf öğretmeniyim ben. O sinavlari geçeli bin yil oluyor ne bileyim 😂
Rehber hocaniz yok mu?- +1 yıl
Öylede sistem giderek zorlaşıyor heralde...
ya da bana öyle geliyordur. eğitim fakültesi hep ilgimi çekmiştir. Buradan bilgilendirirseniz sevinirim. Nasıl öğretmenlik kazanmak zormu?
Cevap sahibi+1 yıl@Bakırköylüm sen 21 yasindamisin? Hala hazirlaniyormusun? Ilgi alanin yok mu? Ogretmenlik kazanmak kolay degil ama ogretmenlik kazanmaktan daha zoru ogretmenlik yapmak. Herkes yapamaz. Ilgi alanina yonel bence
- +1 yıl
Öğretmenlik yapmak istiyorum, insanlara birşeyler anlatmak keyifli. Ayrıca itibarıda iyi. Ama atanması çok zor oluyor maalesef. Pek çok meslek gibi atanma sorunu var.
Herkes imkansız diyor nedense öğretmenliğe? Neden böyle? Atanması mı zor? Yapması mı? Yapması nasıl zor oluyor? Yani daha önce çok zorlu işlerde çalıştığım için zor gelmiyor bu meslekler maaşın 3000 lira sonuçta.
Öğretmenlikle eşdeğer güzellikte bir meslek yok. Avantajı fazla.
Cevap sahibi+1 yıl@Bakırköylüm cocuklarla ugrasmak cok zor ve artik ogrenciler de veliler de eskisi gibi değiller. Ogrenciler ogretmeni takmiyor veliler saygi duymuyor. Vurmasan bile vurdu derler. Eskiden veliler çocuğu suclardi simdi hocayi sucluyor. Ogrenciler simariyor kufur ediyor. Vurmasan da ceza alirsin vursan bakanlik seni asar yeminle 😂 laf anlatacagim derkenckanser oluyorsun. Girtlak kanseri ogretmenlerin meslek hastaligidir cok karsilasilir.
- +1 yıl
Çok üzücü hocam karaktersiz insan çok :( Çocuklar küçük yaşlardan serseri olmaya başlıyorlar maalesef. :(
Ben Lise öğretmeni olmak istiyorum açıkcası. İlkokul beni gerçekten aşar. Ortaokulda fena değil. Fakat öğretmenlik itibar getirdiği gibi tatili, maaşı, ortamı iyi bir meslek. Yani sonuçta gidip başka bir meslekte seçsem yine insanlarla sıkıntılarım olacak, hatta dahada ciddi sıkıntılarım olacak belkide. Bilemiyorum korkuyorum.
Cevap sahibi+1 yıl@Bakırköylüm o yaş grubu öğrenciler ile anlasabiliyorsan ve en önemlisi öğretmenligi sayginlik maaş tatil gibi konular haricinde de seviyorsan iyi. Ilgini çeken bir branşta öğretmen olabilirsin. Baska alan olmadigindan seciyorsan ilgi alanin degilse sıkıntı büyük olur dikkat et.
- +1 yıl
Teşekkür ederim, dikkat etmek lazım haklısınız. Çok sağolun umarım başarabilirim.
Para iyi de sen boş bir hayat yaşıcaksın hep denizde sıkıcı dünyaya bir kere geliyorsun ve ömrün yollarda geçecek
01 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle bırakmayı düşünüyorum zaten
+1 yılMaaşını Sağa Sola Söylersen Bereketi Kaçar Bil İstedim Kardes
11 Yorumla
Soran+1 yılZaten görmüyomki kardeş
+1 yılAllah güzel günlerde harcamayı nasip etsin inşallah.
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yılZor degil mi bu meslek merak ettim. Ve kadinlarda calisiyormu yaninizda
02 Yorumla
Soran+1 yılŞöyle düşün gemide 20 erkek ve 1 kadın ve bu adamlarla 6 ay aynı gemidesin :D
- +1 yıl
Cok kotu ya. Arada bir yerlerde durup ne yapiyorsunuz
İyi de uzaksın aga eve ayda yılda bir uğrarsın parayı nerde harcıyonuz merak ediyorum 😂
01 Yorumla
Soran+1 yılizinlerde 6 ay sonra gelince 3 ayda harcıyom
Para & Ekonomi konusunda 642 cevap paylaştı. istesen 1. kaptan ol 10 bin dolar al yine gemide karavana yiyeceksin
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle
Parası fena değilde yapılacak bir meslek değil, en azından benim açımdan..
Hayatın denizlerde geçiyor01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle
+1 yılbiriktirebilirsen ve güzel yatırımlar yapabilirsen güzel para..
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen
+1 yılBen olsam o parayı full biriktiririm geleceğim için. Çok iyi mevla
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten istemesende biriktiriyorsun. Okyanusun ortasında bankamatik yok. :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaaş iyi olmasına iyi de, denize tutkusu olmayan adam için ölüm gibi bir şey aylarca denizde olmak seviyorsan ne mutlu :D
01 Yorumla
Soran+1 yılSeviyorum ama deniz her zaman süt liman değil birde fırtınada gör sen 300 metrelik gemi beşik gibi sallanıyor
- Para & Ekonomi konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yıl2. Kaptanı denize at 😈
2. Kaptan ol maaşın yükselsin 😂😂😂02 Yorumla
Soran+1 yıl24 ay hizmetten sonra 3. kaptanlığa yükselicem :D
- +1 yıl
Zateb 3. Kaptanım demişsin 24 ay sonra tekrar 3. Kaptanlığa yükselmek saçma değil mi
Ailene zaman ayıramamak haricinde gayet ideal bir para
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet ben kuruyükçüyüm kontratlar 6 ay
Soran+1 yılÇarkçılar bizden rahat gemide :D
Gizli Üye(30-35)+1 yıleee istersen 10$dolar olsun aylik hep denizdesin o parayi nerde yiycen sevdiklernden hep uzak ciksss bana uymaz o is
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın 10 bin dolarda olucak süvari olunca
Cevap sahibi+1 yılolsun
Allah daha çok versin
01 Yorumla
Soran+1 yılEyvvallah kardeşim
+1 yılne diyelim allah bol bol versin :D
01 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah
Adam lazımsa gelebilirim yani 😂😉
02 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim gemide en düşük maaş alan adam bile 1600 dolar alıyor yağcı ya da kamarot olarak gelebilirsin bugün 1600 dolar 6 bin liraya yakın para yapar
Bende gemici olmak istiyordum :D
01 Yorumla
Soran+1 yılDenizcilik fakültesini yazabilirsin tercihlerinde :D
+1 yılNe bölümü okudun bana bölüm önerirmisin tm yim
01 Yorumla
Soran+1 yılDeniz ulaştırma işletme mühendisliği araştır dostum :)
+1 yıl1. kaptan ne kadar alıyor mk 😂
01 YorumlaBende yazilimciyim maaşım 8250 $
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah daha çok versin
Gizli Üye(25-29)+1 yılKarakterinde 3000 dolar ediyorsa guzel
13 Yorumla
Soran+1 yılSeninkinden fazla eder emin ol
Cevap sahibi+1 yılBu egoyla zor 😂😂 deniz yilani seni
Soran+1 yılSenin gibi kara yılan olmaktan iyidir
+1 yılÇok güzel abi Allah yolunu açık etsin.
02 Yorumla
Soran+1 yıleyvallah kardeşim
- +1 yıl
Çırak alıyor mu gemiler? Bide kavga falan oluyomubaskıcı kişiler varmı? Yoksa ortam iyi mi? Çırak falan alıyosanız maaşlar nasıl? Sistem nasıl? Anlatır mısınız? Herkes çalışabilirmi? Lise mezunuyum gelebilirmiyim?
Gizli Üye(36-45)+1 yılbalıklara mı yediriyon parayı.
01 Yorumla
Soran+1 yılhe :D
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKacir beni
06 Yorumla
Soran+1 yılNereye :D
- +1 yıl
Gittiğin yere xddkdjxhck
Soran+1 yılYok küçüksün :D
- +1 yıl
19 yaşımdayım 😐
Soran+1 yılbenim hayat hayat değil git başka birini bul :D
- +1 yıl
Xdd benim sevdiğim beyde 25 yaşında böyle şeyleri sorun etmemelisin kalp kimi seviyorsa ona gitmeli uzakta dahi olsan sevgi sonsuzdur bunu unutma yolun açık olsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizden iyi alıyomuşsunuz👌🏻
04 Yorumla
Soran+1 yıldoğrudur
Cevap sahibi+1 yılBu arada benim babamda gemici yıllardan beri 20 yıldan fazla olmuştur tamir yapıyor sanırım tam bilmiyorum hep yurt dışına gidip aylarca gelmezdi annemle ayrıldılar acaba kaç para maaş alıyodur😂😂😂😂😂😂
Soran+1 yılmevkisine bağlı
Cevap sahibi+1 yılUstabaşı olmuştur heralde artık
+1 yılFena değil
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen
Çok iyi
01 Yorumla
Soran+1 yılBirde onu bana sor 6 ay denizdesin insan özlüyor sevdiklerini
+1 yılÇok iyi la
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
Yani ne yapalım 😂
21 Yorumla
Soran+1 yılBoş yapmada ne yaparsan yap
ee? yani?
11 Yorumla
Soran+1 yılEesi sen napıyon nidiyon diyom
Gizli Üye(25-29)+1 yılBeni sana alsak mi?
01 Yorumla
Soran+1 yılyav hayat değilki arkadaşım hemşirelik okudu bizim bölümde kız yok o kadar erkekle okudum arkadaşım kızlarla okudu yine kızlarla çalışıyor ben 20 tane sapla aynı yerde çalışıyom o alıyor 3 bin ben alıyom 3 bin dolar ama adam hayatını yaşıyor lanet olsun keşke hemşire olsaymışım
+1 yılGuzel
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen
+1 yılgüzel
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen
Eferim sana
01 Yorumla
Soran+1 yılEferim bana :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılYeter
03 Yorumla
Soran+1 yılne yeter
Cevap sahibi+1 yılGeçinmene yeter işte iyi
Soran+1 yılhmm anladım
Güzel
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen :)
+1 yılİyidir
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen
Para & Ekonomi konusunda 27,4b cevap paylaştı. Fena değil
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen
Gizli Üye(25-29)+1 yılYakışıklıymışın 😂
012 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılKaptanların her limanda sevgilisi olurmuş doğru mu?
Soran+1 yılO eskidendi. Şimdilerde her limanda bir fahişe oluyor :)
Cevap sahibi+1 yıl😅 var mı seninde?
Soran+1 yılHayır hastalık kapma riski yüksek niye kendimi böyle bir tehlike içine atıyımki
Cevap sahibi+1 yıl@ReXeZ ne alaka
Cevap sahibi+1 yılHaklısın sonuçta tanımadığın bir millet yani kimin ne olduğu belli değil
Soran+1 yılValla çok zor şu an bırakmayı düşünüyorum bırakmasam 2. kaptan olduğumda en az 6 bin dolar yani 20 bin lira 1. kaptan olduğumda en az 9 bin dolar yani 30 bin lira alıcam ama boşa vermiyorlar çok zor meslek sıfır sosyal hayat sıfır aile hayatı
Cevap sahibi+1 yılTam benlik meslek 😂
Soran+1 yılBende öyle diyordum hayatta paradan daha önemli şeyler olduğunu anlıyorsun mesela bir aile gibi
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum 😔 Aike bağım pek güçlü olmadığı için
Çok iyi
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım