Selam :) Üniversiteye başlayan her öğrenci bankaların öğrenci kartlarından almak ister. Özellikle burs alan öğrenciler için banka kartına sahip olmak çok önemlidir. KYK veya öğrenim kredisi alan öğrenciler için Ziraat Bankası Bankkart Genç ile bir çok avantaj sunmaktadır. Öğrenciler hem hesaplarına yatan bursu çekebilirler hem de birçok farklı özellikten faydalanabilirler. Bankkart Genç artık kredi kartı özelliği de taşımaktadır.
Ziraat Bankası Bankkart Genç özellikleri nelerdir?
KYK kredi kartı ne zaman kapanır?
Bankkart Genç ile ilgili en çok merak edilen sorunun: KYK kredi kartı ne zaman kapanır? olduğunu biliyorum. Çünkü mezun olduktan sonra da bu kartı kullanıp kullanamayacaklarını merak ediyorlar. Ama öncellikle kartın özelliklerinden bahsetmek istiyorum.
18-26 yaş arası kişiler Bankkart Genç sahibi olabilir.
KYK bursu veya öğrenim kredisi alman şarttır. Bu kart sadece Kredi Yurtlar Kurumu'ndan burs ve kredi alan öğrencilere verilir.
Karta ücretsiz sahip olursunuz.
Bu kart anlaşmalı yerlerden avantajlı taksitlerle alışveriş yapmanızı ve puan kazanmanızı sağlar.
Temassız özelliği vardır.
Kredi kartı özelliği vardır. Bu sayede istediğiniz zaman nakit para çekebilirsiniz.
İnternetten alışveriş yapma imkanı tanır.
Harçlık Avans özelliği sayesinde kartınızda para olmasa da belli bir limitte alışveriş yapmanızı sağlar.
Genç bankkart mezun olduktan sonra kullanılır mı?
KYK bitince kredi kartı kullanılır mı?
Gelelim en çok merak edilen soruya. Genç bankkart sadece KYK bursu ve öğrenim kredisi alan öğrencilere verildiği için, KYK bitince kredi kartı kullanılır mı? sorusu akıllara geliyor. Evet sadece burs alan öğrencilere verilen bir kart olduğu için mezun olunca banka kartı da kapanır. Ancak eğer önceden kartınızın kredi kartı özelliğini aktif ettiyseniz kartı kredi kartı olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Sadece kartın öğrencilere sunduğu avantajlar artık sizin için geçerliliğini yitirir. Ve kullandığınız kartın üzerinde yazan son kullanma tarihi geçince yeni kart için başvurmalısınız. Bu defa size gönderecekleri kart normal bir banka kartı ya da kredi kartı olacaktır. Öğrenci kartı olmayacaktır.
Benim size önerim mezun olduktan sonra size yeni fırsatlar sunacak bir banka kartı ve kredi kartı için başvuruda bulunmanız olacak. Daha ayrıntılı bilgi için Ziraat Bankası ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim. Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri Tel: 444 00 00 - 0850 220 00 00
Kartı son kullanma tarihine kadar kullanabilirsin.Hesabında 10 yıl işlem yapmazsan otomatik kapanıyor diye biliyorum.İşlem yaparsan ancak sen kapadığında kapanır.
sanırım. bilmiyorum. ben daha o haddeye gelmedim. ama açılmış hesap sonuçta kullanmaya devam etmek istioyorum diyosan devam ettirirler gibime geliyor. müşteri hizmetlerini arayıp sorsan?