Sorduğun soru pek olmamış; beyaz rengi sever misiniz yoksa Erzurumlu musunuz kadar alakasız iki şeyi sormuşsun.
Feminist birisi gayet seksist olabiliyor. Özellikle Türkiye'de bunu sık sık görüyoruz.
Desen ki, feminist misiniz yoksa mizojinist misiniz o zaman soru bir tık daha mantıklı olabilirdi.
Feministlerin aşırı tavırları insanları mizojinist olmaya itmiyor değil, yine de tasvip etmiyoruz bunu fakat gerçekleri de söylemek lazım.
Sevmediğim iki şey var; birincisi feminist insanlar, ikincisi beden olumlama adı altında sadece kilolu kadınların korunmaya ihtiyacı varmış gibi gösterilmesi. İkincisi konuyla ne alaka demeyin, çok alakası var.
Böyle bir konuyu, eşitliği, insanlığı savunmak için hümaniteryen olmak daha makul sayılır. ( Hümaniteryen terimini kullanmakta sakınca görmedim, daha doğrusunu bilen varsa bilgi paylaşabilir.)034 Yorumla- +1 yıl
Feministlerin aynı zamanda seksist davranışlarda bulunması ve feministlerin günlük hayatta yaptığı hatalar feminizmin eşitliği savunmadığı anlamına gelmez. Onlar kişisel hatalardır ve herkesin hatası kendini bağlar.
İnsanların hatalarından veya davranışlarından yola çıkarak bir fikri veya bir ideolojiyi eleştirmek felsefede en çok yapılan mantık hatalarından biridir.
Strawman mantık hatasını araştırmanı tavsiye ederim. - +1 yıl
Tamam, zaten bütün feministleri aşırılık konusunda genellemedim. Sorunun yanlış olmasına istinaden bunu söyledim. Feministler de seksist olabilir, sorunun mantıklı olması için seksist ve mizojinist kavramlarının değiştirilmesi gerekir.
Mini felsefe dersi ve araştırmam için verdiğin konu karşısında müteşekkirim. Sen de boş vaktinde sözlük aç, hangi terim nedir ne değildir bir bak. Felsefe kadar ilgini çekmese bile ihtiyacın var. - +1 yıl
Emin olmak için bir kez daha araştırma yaptım ve elde ettiğim sonuçlar şu şekilde.
Seksizm, cinsiyet ayrımcılığıdır. Herhangi bir cinsin (kadın veya erkek) diğerinden üstün haklara sahip olması gerektiğini savunur. Mesela erkek evlenmeden seks yapabilir ama kadın yapamaz dersem seksist bir konuşma yapmış olurum.
Feminizm ise bunun tersidir kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olması gerektiğini savunur. Evlenmeden önce kadın seks yapamıyorsa erkek de yapamasın, erkek yapabiliyorsa kadın da yapabilsin. İkisinin ne farkı var? Eğer böyle söylersem feminist bir konuşma yapmış olurum.
Şimdi, sorumda tutarsız veya yanlış olan yer tam olarak neresi? - +1 yıl
Kelimeleri doğru öğrenmişsin, tamam. Güzel güzel örnekler de veriyorsun. O zaman diğer kısımdan bakalım.
Erkekler doğum izni almak istediğinde, zorunlu askerliğe karşı olduğunda, geleneklerden dolayı başlık parası, yüz görümlüğü, bilmem ne parası ödemek istemediğinde, balet olmak istediklerinde, başka ülkelerden gelip burada çalışma izni almak istediklerinde (kadınlar için oldukça kolay olsa da erkekler için çok zordur), yanlış anlaşılmadan dolayı bir grup insan tarafından sapık beni taciz etti diye linç edildiklerinde feminizm onları ne kadar savunacak? Bak işte bu sebeple feminizm kadın erkek eşitliği değildir. Cinsiyet eşitliğinde bir adım olsa da kesinlikle yeterli değildir.
Bu arada tekrar söyleyeyim ya feminist ya mizojinist olursun. Seksistlik tamamen ayrı bir koldur. S. k kafalı seksist bir küfürdür. mcık ağızlı da seksist bir küfürdür, cinsiyetçi olmak sadece erkek cinsinin üstünlüğü değildir yani bu yüzden feminist misin ya da seksist misin demek mantıksız bir sorudur. - +1 yıl
Erkekler doğum izni almak istediğinde, zorunlu askerliğe karşı olduğunda, geleneklerden dolayı başlık parası, yüz görümlüğü, bilmem ne parası ödemek istemediğinde, balet olmak istediklerinde, başka ülkelerden gelip burada çalışma izni almak istediklerinde (kadınlar için oldukça kolay olsa da erkekler için çok zordur), yanlış anlaşılmadan dolayı bir grup insan tarafından sapık beni taciz etti diye linç edildiklerinde feminizm onları ne kadar savunacak?
Burada feminizm diye kast ettiğin ideolojinin kendisiyse feminizmi bu açıdan eleştirmene hiçbir itirazım yok. Ancak feminzm derken feminizmi savunan kişileri kast ediyorsan yine aynı mantık hatasına düşmüş olursun. Feminizm sadece kadınların değil erkeklerin de haklarını korumak gerektiğini söylüyorsa ama feministler buna ters davranışlarda bulunuyorsa bu onların kendi hatasıdır. Buna bakarak feminizm ideolojisini eleştirmek Strawman denilen mantık hatasıdır. - +1 yıl
Ayrıca mizojinizmle feminizmin birbirinin karşıtı olduğu seksizmin tamamen bunlardan ayrı bir şey olduğu söylemin de tamamen yanlış. Bana kavramları araştırmam gerektiğini söyledin bende keyifle tekrar araştırdım ve bir hatamı göremedim. Şimdi sen kavramların doğrusunu öğrenmek için bir araştırma yapmalısın. Umarım hatanı fark edersin.
- +1 yıl
''Verecek bir cevabım yok'' diyorsun pekala saygı duyuyorum.
Bir insan hata yaptığını neden kabullenemez acaba?
Aşağıda da bir tane senin erkek versiyonun var. İkinize de dün geceden beri mantık hatasına düştüğünüzü Bilale anlatır gibi anlatmaya çalışıyorum ancak ne sen anlıyorsun ne de o.
Artık yoruldum anlatmıyorum siz bildiğiniz gibi takılın. - +1 yıl
Verecek cevabımız var 'erkek versiyonum' da gayet mantıklı bir şekilde açıklıyor ki kendisine katılıyorum. Fakat anlayacak birisi olmayınca insan yoruluyor. Yorulduğumu bile anlayamadın sen düşün artık ne derece mermer kafasın.
Gelmiş burada seksist misiniz feminist misiniz diye soruyorsun.
İngiliz misiniz yoksa erkek misiniz
Kazak mı giyersiniz yoksa öğrenci mısınız
Menemen sever misiniz yoksa türkü dinler mısınız
Seksist misiniz feminist misiniz
Aynı b. kun lacivertleri... Anlamsız ve hatalı tıpkı feministler gibi bak senin için feminizm gibi demedim feministler gibi dedim bu kıyağımı unutma.
Dünden beri sana bu ikisinin kıyaslanamaz kavramlar olduğunu anlatmaya çalışıyorum ama sen anlamıyorsun. Sakin bir daha strawman deme onu bile anlamamışsın diye düşünmeye başladım. Hani çocuklar yeni kelime öğrenince cümle içinde sık sık kullanıyor ya aynı senin strawman demen gibi. - +1 yıl
Bende strawman demeye çok meraklı değilim ancak mantık hatasına düştüğünüzü kabullenmeyip ya da anlayamayıp (bence ikincisi) hala aynı şeyleri söylemeye devam ettiğiniz için tekrar tekrar söylüyorum ki anlayınız ama nerede? Nato kafa nato mermer.
Son kez söylüyorum ister anla ister anlama bana ne.
Feminizm kadınların ve erkeklerin eşit haklara sahip olması gerektiğini söyler.
Seksizm ise bir cinsin diğerinden üstün haklara sahip olması gerektiğini savunur.
Nokta. - +1 yıl
Heh tahmin ettiğim gibi anlamadın. Her neyse boş ver iyi günler.
- +1 yıl
Kaçmaya falan başladığım yok alakasız şeyler söylüyorsun ve benim dediğimi anlamıyorsun.
Seksizmin sadece erkeklere özgü bir şey olduğunu zaten söyleyen olmadı ki?
Bunun konumuzla ne ilgisi var? - +1 yıl
Bir kadın hem feminist hem de seksist olabileceği için bu soru sorulamaz.
Diyorsun ya feministlerin yaptığı hata feminizmin hatası olarak görülemez. İşte sen soruyu seksist ve feminist kavramları ile sorarsan buna cevap verilemez. Eğer feminzm ve seksizm karşılaştırması yapsaydın yine mantıksız ama bir nebze daha karşılaştırılabilir olgulardan bahsederdik.
Feminizm erkeklerin daha üstün olduğu toplumlarda oluşur. Sen hiç anaerkil toplumlarda bir grup kadının yeter bu eşitsizlik biz feminist olalım dediğini duydun mu? Varsa söyle.
Çünkü kadın erkek eşitliğini sağlayan olgu feminizm değildir, feminizm kadınların da en az erkekler kadar hakka sahip olmasını destekler. Bu yüzden sadece bir noktaya kadar eşitliği savunur ve yetersizdir. Ve bu sebeple bir feminist aynı zamanda seksist olabilir. - +1 yıl
Haklısın
- +1 yıl
Seninle de erkek versiyonunla da tartışmaktan yoruldum.
Bu ülkeye mantık, felsefe gibi şeyler çok fazla gelirmiş bunu da gördüm.
Teşekkür ederim ikiniz bugün bana yeni bir şey göstermiş oldunuz :) - +1 yıl
En azından, en basit mantık hatalarına bile düşmeyecek derecede mantık ve felsefe bilgim var.
Sizler biriniz 22 yaşına biriniz 25 yaşına gelmişsiniz ama sizde o da yok ne yapacağız şimdi?
Yazık be,
Gerçekten yazık.
18 yaşını bırak yaptığınız hatayı 5 yaşındaki çocuğa açıklasam o bile anlamıştı şimdiye ama size 5-10 kere değil 1000 kere de strawman desem yine anlamayacaksınız. Denilecek başka bir şey yok. Yazık. - +1 yıl
Seni saygıyla selamlıyorum. İyi günler.
- +1 yıl
Merhaba ben 18 yaşında bir feministim ve erkeklerin ezildiği toplumlarda cinsiyet eşitliğinin feminizm ile sağlanabileceğine inanıyorum. Ayrıca kesinlikle bu konuda sonuna kadar haklı olduğuma inanıyorum çünkü feminizm erkek haklarını da savunur. Hatta çıkışı erkek haklarının korunmasıdır.
Tamam feminist kız you can do it ben sana inanıyorum bu kafayla her şeyin üstesinden gelirsin. - +1 yıl
Merhaba ben 22 yaşında bir kızım ve ne olduğum belli değil. Hayatımda felsefe ve mantık hiç okumamışım. Bir argüman üzerine konuşurken en basit mantık hatalarını bile fark etmeden yapabiliyorum. Anlatıldığında ise kabul etmeyip aynı hataya düşmeye devam ediyorum. Dahası bir kadının aynı anda hem seksist hem feminist olabileceğini söylüyorum. Güzin ablaya saygılarımla. :)
- +1 yıl
Bir kadın hem seksist hem feminst ise o onun kendi içindeki çelişkisidir. Kendi problemidir. Bir hatadır. Biz buna bakarak hem o hem o diyemeyiz. Çünkü iki kavram temelde birbiriyle çelişir. Biri eşit haklar isterken biri diğerinden üstün haklar ister. Dolayısıyla insan aynı anda ikisi de olamaz. Erkek düşmanlığı yapan kadınlar feminist değildir zaten kendini öyle tanımlasa bile değildir.
Ve rica edeceğim mantık ve felsefe kelimelerini ağzınıza dahi almayınız. Hiç uymuyor yani yakışmıyor bile. - +1 yıl
Sen bu kelimeleri yakıştırmadığına göre gayet doğru kullanıyorum, güzel.
Rica ederim feminizm hakkında konuşmayın çünkü feminist değilsiniz. Ne olduğunuzu bilmiyorsunuz.
Feminizm kadın haklarının "en az" erkeklerin hakları kadar olması gerektiğini savunur. Eşitlik bu değildir. Bir kere eşitliği savunan başka kavramlar varken niye feminizm bunu üstüne vazife edinsin değil mi? Bak okuma yazmayı yeni öğrenmiş bebeye anlatır gibi anlatıyorum. Daha anlamazsan beş altı gün düşün sonra konuşuruz.
- +1 yıl
Ne mantık ne felsefe ne de ideolojilerin asıl manasını bilmiyorsun.
Çok yazık yitip giden bir gençlik, umarım bir gün bunları öğrenirsin.
Benim daha fazla kaybedecek zamanım yok. İyi günler güzin abla. - +1 yıl
Yahu sen istediğin ideolojiye istediğin anlamı yükleyip inan. At gözlükleri varken sadece sana doğruyu söyleyenlere cahil muamelesi yaparsın. Bıktım şu çok biliyorum havandan üstelik bir şey bilmiyorken bu güvenin kaynağı ne? Sana iki defa açıklaman için örnek verdim sen lafı geçiştirdin çünkü cevabını bilmiyorsun.
Burada istediğin kadar ahkam kes kendini hiç çekinmeden filozof yerine koy zerre önemi yok şurayı okuyan aklı selim bir insan zaten cahilliğinin kokusunu buram buram alacak.
Ayrıca madem haklısın kendini bu kadar savunmanın yanında şu şudur bu budur diye açıkla, örnek ver. O da yok ben sana tane tane anlatıyorum sen anlamıyorsun. Papağan gibi strawman, mantık, felsefe, feminizm, eşitlik, babacik babacik. İçi boş bilgiler yığınısın. - +1 yıl
İstediğin ideolojiye istediğin anlamı yükleyen sensin. Feminizmin en az erkekler kadar eşitlik istediğini hiçbir yerde ne gördüm ne duydum. Bunlar tamamen senin yorumların ve gerçeklerle alaksı yok. Tane tane anlatmayı dünden beri deniyorum ama anlamayınca konuyu bitirmekten başka bir çarem kalmmıyor.
Evet cahil muamelesi yapıyorum çünkü cahilsin. Bence bunları okuyan herkes senin feminizminde seksizminde ne olduğunu bilmediğini anlar. - +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Peki
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılFeminizmin karsitinin seksizm oldugunu dusunmek ancak feminist kafanin urunu olabilir zaten.
Feminizm cagimizin radikal islam vebenzeri ideolojileri ile birlikte en ciddi sikintili ideolojilerinden biridir.
Aynisi veganlik icin de soylenebilir.027 Yorumla- +1 yıl
Feminist değilim ama yine de görüşlerin saçmaymış güle güle kullan
- +1 yıl
Ihihi.
Feminizm, kadin savunuculugu demektir, gordum asagida feminizme yaptigin tavri, feminizmin esitlikle ideloljik olarak bir alakasi yoktur.
Femine disi, feminism disicilik demektir.
Ki zaten Carlin'in deyimiyle, cogunun hak ve adaletle falan zerre alakasi olmadigi gibi, umurlarinda bile degildir.
Hele ki Turkiye'de esitlikten anladigi pozitif ayrimcilik olan, erkek dusmanligina kilif arayan canım kadinlarin ideolojisidir feminizm.
Baska da bisey degildir. Bununla ilgili soyle de komik bir video vardir
https://www.youtube.com/watch?v=RbtVycNV5cI - +1 yıl
Kelimenin kökeninin dişi kelimesinden geldiği doğrudur ancak kelime kökleri bize o kavram hakkında kesin bilgiler sunmaz. Daha bir çok örnek var bununla ilgili kökü başka bir yerden gelip de anlamı çok başka bir şey olan kavramlar. Tabii tarih boyunca bütün toplumlarda ezilen kadınlar olduğu için eşitliği savunmak aynı zamanda kadın haklarını savunmak demekmiş.
Kelimenin kökeninin buradan çıkması bu yüzdendir. Ancak günümüzde feminizm eşitlik demektir. Cinsiyetlerin birbirinden temelde bir farkı olmadığıını, kadının da erkeğin de eşit haklara sahip olması gerektiğini söyler.
Bazen çok bilmek veya bildiğini zannetmek -ki bu sana daha da çok uyuyor bence- insanın yanılmasına neden olur. Biraz daha araştırma yapmanı tavsiye ederim. - +1 yıl
'Ancak günümüzde feminizm eşitlik demektir.', temelden yanlis konusan biriyle nasil tartisilir ki, neyse deneyelim. Feminizm esitlik demek degildir, feministlerin iddiasi o. Sorsan 'Kadinlar kendilerine bakacak bir erkege muhtactir' diye sacmalayan dinciler de 'Biz gercek adaleti ve ozgurlugu getiriyoruz' derler.
Esitligi savunmak ile kadin haklarini savunmak ayni sey degil. Ki kadin haklarini falan savunduklari soylenemez.
Mesela, esitlikten bahseden tiplerin nafakaya karsi olduklarini ben hic gormedim.
Mesela Turkiye'nin neresinde "kadinlar da askere gitsin" diye cidden sesini yukselten feminist gruplar var?
Dertleri daha cok kendi apis aralarinin ve ceplerinin ozgurlugunden ibarettir.
Ben gercekten toplumun cinslere yukledigi sacma sapan vasiflarla gercekten sorunu olan bir feminist gormedim.
Daha cok 'Ama iste erkek egemen zihniyet yuzunden rerororo'
- +1 yıl
Bu arada belirteyim, Turkiye'de ne konustugunu bilmeyen her andaval 'Arastirma yap' lafini kesinkes kullaniyor. Daha bunun istisnasina hakkaten rastlamadim.
- +1 yıl
Üzülerek StrawMan mantık hatasına düştüğünü belirtmek zorundayım.
Sen feminizmi feministlerin davranışları, hataları yüzünden eleştiriyorsun. Bunlara bir itirazım yok ancak feministlerin yaptıkları kendilerini bağlar. Kişilerin, kurumların tutum ve davranışları yüzünden bir fikri veya ideolojiyi eleştirmek ciddi bir mantık hatasıdır.
Bu arada her şeyin bir ilki vardır derler. İstisnasına rastlamış oldun işte. - +1 yıl
Kisiler ve kurumlar ideolojinin kendisidir.
Bu biraz 'Mukemmel olan Islam, muslumanlar degil' sacmaligina benziyor.
Ben sana hepsi boyle demiyorum, bunlarin aksi birsey ortaya koydular mi diye soruyorum.
Biseyin istisnasina da rastlamadim, tipik ideoloji savunuculugu yapan bir tip goruyorum sadece.
Feminizm, tum 'Aslinda soyle olmali, boyle olmali' kafasinda bilmem kac bin yillik kokleri olan toplum normlarina ucuz sloganlarla karsi durulabilecegini sanan ideolojiler gibi, kuru gurultuden ibaret, ve aslinda derinligi olmayan bir olaydir.
Esitligi savunmak icin, illa feminist olmak gerekmez, ki zaten feminist hareket dedigim gibi esitligi de savunmamakta, daha cok bircok kadinin icinde bulundugu kotu durumu bahane ederek toplumda kadinlarin yeterince belirgin olmamasini zorla, tepeden inme bicimde cozmeye calismakta.
Bir ornek, chp milletvekillerinin belli bir kadin kotasi olmasi gerektigini savunuyordu bir ara, feminizm iste bu zirvalari insanlara savundurtan birseydir. - +1 yıl
Cunku, kadin ve erkek arasindaki ayrimi kadinlara kota koyarak cozemezsiniz, sirf kadin diye kendisinden yetkin bir erkege avantaj saglaniyorsa birilerine, ortada esitlik falan yoktur.
Sorsan cogu feminist bu tip uygulamalari destekler.
Isbu sebepten, ki bu Dunya'nin her yerinde asagi yukari boyle, feministlerin slogan atmak disinda birsey yapgitini cidden dusunmuyorum.
GTA San Andreas tisortu giydi diye bir bilim adamini sosyal medyada linc etmek gibi islerle ugrasirlar daha cok kendileri. Ne mikime derman olduklari belirsizdir - +1 yıl
Sen mantık hatasına düşüyorsun ve hala fark etmeden buna devam ediyorsun. Tekrar ve tekrar söylüyorum kişilerin yaptıkları üzerinden fikri veya ideolojiyi eleştirmek mantık hatasıdır.
Feminizm eşit haklar diyorsa sonrasında ben kendime feminist deyip feminizmin dediği şeylere aykırı hareketler yapıyorsam ve bir çok feministim diyen kişi de benim gibi yapıyorsa buradan yola çıkarak feminizm ideolojisini eleştirmek bir hatadır. Yaptığım şeyler konuşmalarım, hatalarım, düştüğüm yanlışlar beni bağlar veya feministim deyip de hata yapan kişileri bağlar. Bu hatalara veya insanların uygulamalarına bakarak ideolojiyi eleştirmek bir daha ve bir daha söylüyorum STRAWMAN MANTIK HATASIDIR!!!
Aynı şey verdiğin İslam örneği için de geçerli. Varsayalım ki İslam barışçıl olmayı ve uzlaşmayı emrediyor kendine inananlara ama müslümanlar buna rağmen bunun aksi tutumlar sergiliyorsa bu onların hatasıdır. Bunun üzerinden İslamı eleştirmek de aynı şekilde StrawMan Mantık Hatasıdır. - +1 yıl
Ideolojinin kendisi boyle, radikal islamcilar gibi 'Ama gercek feminizm bu degil' edebiyatina baslamayiniz. Islam baris falan da emretmiyor genel olarak, sartlara bagli belli durumlar iceriyor. Aynisi burda da gecerli.
Feminizm esit haklar diyor da bunun icin ne gibi fikirleri var?
2006'da bir kisim feminist filolog grubu Incil'i fazlaca maskulen bulup kendi kafalarina gore yeniden duzenlemislerdi, 'Kitabimizda kadini one aldik' diye, bu tiplere yaptiklarinin ne kadar sacma oldugunu anlatamazsin. Ve isin asil komedi yani su ki 'Father, Son and the Holy Spirit' yerine 'Parent, Redeemer and the Sustainer' isimleri vermislerdi, lakin literaturde bu yeni isimlerde direkt olmasa da, dolayli yoldan maskulen anlam ifade ediyorlardi.
Yaptiklari sadece sorun olarak gordukleri birseyi makyajlamaktan ibaretti. Dertleri de genelde hep bu, feminizm adina ben hakkaten esitlikci biseyler gormedim.
bir cok sorunun varligini tespit ediyor olmalari, sorun cozme becerisi oldugunu gostermiyor. - +1 yıl
Bireylerin yaptiklari bilmem ne diye StrawMan'e baglamayiniz, cunku feminizm dediginizde akla direkt bir temel degerler silsilesi gelmiyor.
Ortada oturmus bir doktrin yok birsey yok, o yuzden feminizm cok iyi cevresi kotu denecek bir durum yok. Bircok kendini bilmez kadinin orgutlenme catisi islevi goruyor daha cok.
Feministlere yapilan her elestiriyi 'Ama bunlar munferit' diye gecistirmek, savusturmak ortada feminizm dalgasi ile gelen akil almaz zirdelilikleri azimsamaktir asil mantik hatasi.
- +1 yıl
Hala feministler İncili değiştirdi şöyle yaptı böyle yaptı diye anlatıyorsun. Hala aynı mantık hatasında gezip duruyorsun ben daha iyi bir şekilde açıklayamayacağım bunu Bilal'e anlatır gibi anlattım az önce ama sen hala aynı şeyleri söylüyorsun neyse sen bildiğin şekilde takıl o zaman. Ayrıca İslam barışı emreder sözünü söylerken de cümleye ''varsayalım ki'' diye başladım farkındaysan. Hayır öyle değil şeklindeki açıklaman okuduğunu anlamada sıkıntı yaşadığını gösteriyor.
- +1 yıl
Yav he he.
Anlama sikintisi, aynen.
Bunu diyen de feminizmin karsiti seksizm degildir lafini bile reroro ederek yanlislamaya calisiyor.
Incil orneginde yapilan seyin safi sov oldugunu ve derinligi olmadigini, feministlerin hemen her cabasinin ahan da o yapilan gibi temelde cidden carpik ve yanlislanabilir olgular uzerine kurulu oldugunun anlatildigini anlamayan da ben degilim, sensin.
'Anlama kabiliyetin yok sanirim, mantik hatasi yapiyorsun, kendinle celisiyorsun, arastir (!)' ne konustugunu hakkaten bilmeyen tum turk genclerinin anahtar kelimeleri. bir done, bisey sunma gibi bir gereksinim yok.
Salla gitsin. Soyleneni anlamaya da hacet yok, oraya buraya cekmek yeterli. - +1 yıl
Hatta bak bunun yolunu onceden yapmistim
"Feminizm, tum 'Aslinda soyle olmali, boyle olmali' kafasinda bilmem kac bin yillik kokleri olan toplum normlarina ucuz sloganlarla karsi durulabilecegini sanan ideolojiler gibi, kuru gurultuden ibaret, ve aslinda derinligi olmayan bir olaydir."
Yani benim ne soylemeye calistigim bastan belli genel olarak.
Karsida ise 'Ama iste mantik hatasi, ama iste strawman, ama iste efendim bir kisinin yaptigi herkesi baglamaz' diye tartisma yurutmekten cok, ayni dindarlarin girdigi gibi bir savunma psikilojisi guden bir kafa var.
Neyse, zaten simdiye kadar pek makul feminist gormediydim, bir degisiklik olmadi. - +1 yıl
Evet anlama sıkıntısı yaşıyorsun dedim ve hala aynı yerdeyim.
Neden mantık hatasına düştüğünü Bilal'e anlatır gibi açıklamama rağmen hala feministlerin yaptığı şeyleri anlatman da bunun en açık ispatıdır.
Yok feministler incili değiştirmiş yok çoğu öyleymiş yok böyleymiş
Bunlara bir lafım yok zaten benim lafım bunlara bakarak feminizmin kendisini eleştirmen noktasında.
En basit mantık hatalarına düşen daha sonra anlatılmasına rağmen bunu bile fark edemeyip aynı hataya devam eden biriyle daha fazla ortak bir paydada konuşabileceğimi sanmıyorum.
İyi günler. - +1 yıl
Bak hala, ya ne yapacaz? Oncelikle taktigini hic bozmadan devam etmeni tebrik ederim, duvardan sekiyor gibi resmen soylediklerim.
Ortak paydada birsey konusamayiz cunku bir payda yok.
uzunca bisey yazmistim sonra nasilsa anlamamazliktan gelip gene ayni sacma 'Ama feminizmi boyle elestiremezsin' zirvasini sallayacagini bildigimden sildim.
'Yok feministler incili değiştirmiş yok çoğu öyleymiş yok böyleymiş'
Ortak bir payda arayan birinin soylemleri boyle olmaz, cidden orda benim yazdigimi oku, sonra kendi iddialarina bir bak ve soyle, hangi ortak paydayi aramaya calisiyorsun?
Tek yaptigin 'Feminizmi boyle elestirmeyin' diye konuyu saptirmaya calismak.
- +1 yıl
Bak anlatamıyorum derdimi en iyisi son bir kez daha deneyeyim.
Feminizmi mi eleştirmek istiyorsun? Feminizm ne diyor mesela? Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahip olmalıdır. Sen bana de ki feminizm bunu söylüyor ama bu yanlış kadınlar ve erkekler eşit haklara sahip olmamalıdır. Sebepleri de şunlar şunlardır. Bu sebeplerden dolayı kadınlar ve erkeklerin eşit haklara sahip olmaması gerektiği anlaşılır. Bu yüzden feminizm yanlış/hatalı bir ideolojidir.
İşte feminizmi bu şekilde bir örnekle eleştirirsen sonuna kadar saygı duyarım hatta okur feyz alırım. Kafama bir şey takıldıysa onu sorarım ve sağlıklı bir tartışma ortamı olur. Ama bana gelip de feminizm kusurlu bir ideolojidir neden? Çünkü feministler şöyle yaptı böyle yaptı deme. Sen bunu deyince eee feministler bunu yaptıysa bundan feminizme ne? Diyesim geliyor benim de. Bu felsefede en sık yapılan mantık hatalarından biridir zaten. Argüman sahibinin kişisel hatalarından dolayı argümanın kendisini eleştirmek. - +1 yıl
Feminizm oyle birsey demiyor, 'Esitlsizlik, erkek egemenlik' gibi durumlari kadinlar adina bir anlayisla cozmeye calistigini iddia ediyor.
Tekrar soruyorum, feministlerin icinden erkeklerin ugradigi herhangi bir haksizliga sesi cikan ciddi bir grup var mi?
Ben hic erkek sorunlarindan sikayet eden bir feminist orgutlenme gormedim, isbu durumda ortada esitlik degil, kadin hakki savunuculugu durumu doguyor.
Sen yapilan elestiriyi anlamiyorsun, anlamadigin gibi bir de millete neyi nasil degerlendirecegini ogretmeye calisiyorsun.
Feminizmi esitlikle bagdastirmaya calismak zirvalamaktir. Feminizm bir kadincilik, kadin haklari savunuculugu anlayisidir.
Hakli oldugu bazi konular olsa da, genel olarak pek ciddiye alinmamasi gereken bir akimdir.
Baska da bisey degildir. Orda anlamasan da anlattigim uzre, safi sov amacli, tamamen kimi gruplarin slogan ve komplekslerini hedef alan bir yapiya donusmustur.
Bunu da ancak tavirlarini orneklendirerek izah edebiliriz, buna da karsi cikmak sacma. - +1 yıl
Ben direkt argumani elestiriyorum, o kisimlari pek goremiyorsun.
'feminizm esitligi savunur, baska birseyi savunmaz, karsiti seksizmdir' gibi bir onkabulde bulunmaya felsefede falan bir hata deniyor mu bilmem.
Mantikta salaklik deniyor orasindan eminim. - +1 yıl
Tam tahmin ettiğim gibi yine söylediklerimden hiçbir şey anlamamışsın.
Öncelikle feminizmin ne olduğunu ve neyi savunduğunu bile bilmiyorsun.
Sonrasında ise senin bakış açınla bakacak olursak ''feminizm kadın haklarını savunur, ciddiye alınmaması gerekn bir şeydir, feministler incili değiştirdi şöyle yaptı böyle yaptı'' tarzında konuşmalar yapıp başka bir şey yapmamak da mantık süzgecinden geçirildiğinde aynı salaklığa tekabül eder.
Feminizm, kadınların ve erkeklerin eşit haklara sahip olması gerektiği inancıdır arkadaşım.
Sonra araştır deyince de kızıyorsun.
Çoğu toplumda erkeklere kadınlardan daha fazla haklar verildiği için ve feminizm de bu haksızlıkların ortadan kaldırılmasını istediği için bir noktada kadınların hakkını savunmuş olur.
Ancak kadınlara da erkeklerden ayrı verilen ekstra haklar vardır. Feministlerin bu haklara da aynı şekilde karşı çıkması gerekir.
Biri ben feministim diyorsa ama bunlara göz yumuyorsa o onun kendi problemidir.
Artık anlatabildim mi? - +1 yıl
Degildir, ona esitlikcilik denir.
Kadin haklarini savunmalari esitlikle ayni sey degildir. Bu feministlerin gorusu. Feminizm safi olarak kadinci seksizmdir, kadinlarin cok fazla sorunu olmasi bu gercegi degistirmez.
Cok hakkin erkeklere verilmis olmasi (Ki bu da dogru degil, sadece kadinlarin pasifize edilmis olmasi durumu var) kadin haklarini savunmayi otomatik olarak esitlikci yapmaz.
Feminizme karsi olmak da 'Kadin erkek esit olmamalidir' demek degildir.
'Ancak kadınlara da erkeklerden ayrı verilen ekstra haklar vardır. Feministlerin bu haklara da aynı şekilde karşı çıkması gerekir.'
Boyle birsey feminizmde dusunce olarak yok, ki zaten feminizm belli bir dusunce sekli falan da degil. "feminist soyle olmalidir, boyle olmalidir" demek hep 'Arastirmamaktan' oturudur iste.
Neyse, bir yere varmayacak bu tartisma.
En basa donecek olursak, feminizmin karsiti seksizm degildir. Hatta seksizm ile icice bir kavramdir.
Esitlikle de prensip olarak cok alakasi yoktur. Yol kesismesi vardir - +1 yıl
Ayrica halen daha feminist ideolojinin temelden yanlislanabilir sacmalamalarinin gayet okumus etmis insanlar tarafindan yapilmis bir ornegi olarak sunulmus misali ''feministler incili değiştirdi şöyle yaptı böyle yaptı'' diye nitelemeye calisman ve anlamamakta direnmen de mesela iyi bir done.
Cunku feministlerin olaylari algilama bicimi ve degerlendirmesi ahan da bu kadar sig. sadece ve sadece belli bir cerceveye hapsolmus, ideolojiye batmis bir anlayis.
Turkler ki her ne ideolojiye sariliyorsalar bogazlarina kadar icine batip yuvarlanirlar, bu tip durumlarda hepten sacmaliyorlar.
Ayni komunistler, milliyetciler vesaire gibi, turk feministleri de sadece kavramlar uzerinden dusunmeye calisan, sig yapida oluyor. - +1 yıl
Bence de bu tartışma hiçbir yere varmayacak en iyisi son vermek çünkü hala derdimi anlatamamışım.
İyi günler. - +1 yıl
Derdini anlatiyorsun sen, ama diyorum ki, senin derdin ne konustugunu bilmiyor olman, soylediklerinin direkt yanlis olmasi.
Saniyorsun ki ne dedigin anlasilmiyor.
Hayir efendim, oyle birsey yok. Sacmaliyorsunuz. Sacmaladiginiz soylendiginde de direkt yanlis seylerle karsi gelip bir cevap verdiginizi sandiginizdan, karsi taraf hic kaale almayinca 'Anlamadi yeaa' oluyorsunuz. - +1 yıl
Çok sevdiğim bir söz vardır.
''Girme cahille münakaşaya, ya sinirlerini zıplatır tavana ya da yazık olur adabına.''
Bu yüzden bu tartışmayı daha fazla uzatmayacağım çünkü yaptığın basit mantık hatalarına bakılırsa hayatında hiç mantık veya felsefe okumamışsın. Böyle biriyle en başından tartışmaya girmemem gerekirdi. Artık ne yazarsan yaz cevap vermeyeceğim.
İyi günler. - +1 yıl
Klise kapanis, bunu da hep belli bir kafaya sahip tipler soyluyor.
Bir de felsefeden bahsediyor, iste bunlar hep kendini bilmezlik.
- +1 yıl
Hı hı evet çok haklısın hatta en haklı sensin dünyadaki, valla bak.
kadinlarin bazi tiplerinden hatta cogundan nefret ediyorum
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
+1 yıltürk kızına karşı 2009 2010 dan beri feministim evet
00 YorumlaSeksist ne feminist ne
02 Yorumla- +1 yıl
Herhangi bir cinsiyetin üstünlüğünü savunanlara seksist (cinsiyetçi)
Cinsiyetlerin üstünlük farkı yaratmayacağını yani kadın ve erkeğin eşit olduğunu söyleyen görüşe de feminizm
denir.
Ben şahsen nemfomania yim
10 YorumlaDiğer konusunda 371 cevap paylaştı. Erkek adam delikanlı olur bu feministlik ters 😂
00 YorumlaFeminist yaklaşıyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Oh sonunda bir kız ya çok şükür
+1 yılben ortaya karışığım valla ..
00 Yorumla
+1 yılKadın erkek eşittir nokta
10 Yorumla
+1 yılSeksist nedir?
02 Yorumla- +1 yıl
Herhangi bir cinsin üstünlüğünü savunan düşünce
- +1 yıl
Gereksizmis. Hepimiz insaniz neyin cinsiyet ustunluguymus.. Bana kalirsa kadinlar. vucudundan dolayi daha ustun o zaman. Guzel kadin bir erkegi rahatlikla kendine kole yaptirabilir. Kim ustun o zaman? Erkekler aptaldir.
Feminist 😉
10 Yorumla- Diğer konusunda 850 cevap paylaştı.
+1 yılsosyalist feministim
00 Yorumla ortasındayım.
00 YorumlaDiğer konusunda 7,9b cevap paylaştı. Adam olun la biraz
00 Yorumla
+1 yılfeminist
00 YorumlaDiğer konusunda 13,5b cevap paylaştı. Ben abazayım 😳
00 Yorumla
+1 yılUmursamazim
00 YorumlaBen normalim
00 YorumlaSeksistim
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar