Sizce her erkek askere gitmelimi? Askerlik yapmayan erkeklerin hakkında ne düşünüyorsunuz?

Saglik sorunlarım nedeniyle yapmadım aslında yapabilirdim ama bahane urettim gereksiz ve zaman kaybıdır bildiğim gidenlerin hiçbiri askerlik konusunda olumlu bir şey söylemedi peygamber ocağı falanda degil zamanında namaz kilanların üssü taragından dövüldüğünü bile duydum bizzat arkadaşımdır. Pislik insanların egosu altında işkenceden başka bir şey değil tüm anlatılanlar bunu hösteriyor
Şu an askerdeyim gelmeden konuya basit bakıyordum.. Fakat bu vatan topraklarının nimetlerinden aileleriyle birlikte yararlanıyorlarsa seve gelip yapacaklar yapamayan da memleketten terk-i diyar etisinler bir zahmet... yapıyorum bir daha zorunlu tutulursa gelir bir daha yaparımm
Yapmak zorunluluğu saçma. Birinin koltuk sevdası uğruna kaç şehit verdik! Zorunluluğu saçma kesinlikle. Askere saygım sevgim var ama kimse askerlik yapmayana laf atamaz
ŞEHİT nedir bilse idin boyle konusmazdin.
Her erkek askere gitmeli tabi. Zaten bilerek gitmiyorsada gitmemek içinde elinden geleni yapıyorsa asker kaçağıdır.
Cevap
21Cevap
turkiyedeki askerlik sadece tuvalet temizlemek, patates soymak, sacma sapan insanlarin egosuna katlanmak ve sirf devletin basindakiler kahraman oldu o diyebilmesi icin haksiz yere oldurulmesinden ibaret. sonuc? istedigin kadar vatan haini de kardes. patates soyarak ulke kurtardigini saniyosan kolay gelsin benim icinde soy
bir saglik promlemi falan varsa devlet uygun gormediyse basim gozum ustune. lakin ne isim var askerlikle.. ben mi kurtarcam vatani.. banane kim gidiyosa gitsin ben hayatima bakarim... diyen zihniyetler mevcut. heh iste onlara var ya onlar.. burdan soyleyemiyorum
bir dünya asker kaçağı ya da ertelemek için okuyan gençler burası Türkiye Her güzelliğin bir bedeli var onca şehidin yiğidin sayesinde var bu vatan her kesin boynunun borcudur ya seve seve ya da ... okadar korkma uzattıkça daha korkarsın
ben gitmiycem kimin ne dediğide umrumda değil ben aileme bakmakla yükümlü yü memleketede okuyarak faydam dokunuyor o yeter
Askere gitmek istemeyn erkeği anlamıyorum yok benim ki can değil mi bizimkiler üzülür ayağına yatıyorlar. Aklın bedenin sağlıklı ise gideceksin kardeşim neresi olursa olsun.
şu koşullarda az çok ne düşündüklerini biliyorum ama askerlik zaten böyleydi kendi açımdan söyleyim askerlik yapmamakla böbürlenen ve yerden yere vuran biri hiç gözümde
Paşalar gibi bedelli yaptım. Bastım parayı ve komutanın karısının köleliğini yapmaktan kurtuldum.
biz yaptikta ne oldu. kacmayacaksin bedeli neyse ver kurtul diyorum herkese
Bende yapamayacagimi düşünüyorum çürük raporu verebilirler. Onun disinda yapmayanlara bir sey demiyorum
Askerliği vatan namus borcu olarak görmüyorum bedelli çıkarsa gitmeyeceğim.
En yakin askerlik subesine teslim olmasini diliyoruz.
Bu vatan topraklarında yaşayan, bu vatanda nefes alıp veren her erkek yapmak zorundadir. İstisnaî durumlar dışındaki yapmayanlar korkakliktan başka birşey değildir.
Gitmedim hala ama bu yıl sonunda gidicem vatan borcu namus borcudur
şu an askerlik vatan korumaktan çok saray korumak oldu
evet gitmeli ben isterim yani sevdigim ya da evlendigim kisinin askerligini yapmis olmasini gurur verici cunku
Sağlık açısından bazı problemlerim var. İnşAllah gitmem askerden dönen kuzenim anlattı. Gitmek istemiyorum
10-15 sene önce olsa yapmayana kız verilmez denilirdi ama şimdi tamamen işin rengi siyaset. Gitse de gitmese de saygı duyarım
herkesin kendi kararı saygı duyarım ama bu vatan hepimizin bu da erkeklerin görevi
erkek olduklarını düşünmüyorum
kiz vermez 😀ler dul alir
Olabilir yargılamam vardır bir sıkıntısı.
Görücü falan da geliyordur onlara
Görücü derken? 😅
g*t korkusu ya da vatam sevgisi eksikliği
ya askerlik yapsınlar ya da ülkeyi terketsinler
Askerden kaçana yazıklar olsun
vatan haini!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar