Dövmesi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. Ben daha öncesinde 1 hafta kadar su değdirmemiştim ama şimdi duş almak zorundayım hava aşırı sıcak ve çok fazla bisiklet sürmem gerekti.. Bol vazelin sürsem sorun olur mu? Yaptıralı 2 gün oluyor. Dövmeden sonra ne zaman duş alınır?dövmeden sonra duş
Selam :) Dövme yaptırdıktan sonra en çok merak edilen sorular: nasıl bakım yapılacağı ve dövme sonrası duş almanın zararlı olup olmadığı.
Dövmeden sonra ne zaman duş alınır?
Dövme sonrası duş
Dövme yapılan bölge açık yara gibidir. Enfeksiyon kapma ihtimali yüksektir. Herhangi bir yere değdirmekten kaçınmak gerekir. Özellikle duş jeli, sabun gibi ürünler 1 hafta boyunca dövme yapılan bölgeye kesinlikle temas etmemelidir. Bu gibi sebeplerden ötürü dövmeden kaç gün sonra duş alınır sorusu oldukça önemli. Dövmeden 4 saat sonra duş alınabilir ancak dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var.
Duşa girmeden önce dövme yapılan bölgeye bolca nemlendirici sürün. Vazelin veya Bepanthol kullanabilirsiniz.
Ardından streç film ile bölgeyi iyice sarın.
Duş esnasında streç film arasında su, duş jeli veya şampuan sızmamasına dikkat edin.
Dövme sonrası bakım nasıl yapılır?
Dövmeden sonra duş
Dövmeden sonrası duş ne kadar önemliyse bakım da o kadar önemli. Dövme yaptığınız ilk günden itibaren günde iki kez dövme yapılan bölgeyi antibakteriyel sabun ile yıkamanız gerekiyor. Öncelikle bölgeyi ıslatın ama direkt musluğun altına tutmayın. Avucunuz ile su dökerek ıslatın. Arından sabunu elinizde köpürtüp dövmenin olduğu bölgeyi nazik ve oval hareketlerle yıkayın. Çok bastırmamaya dikkat edin. Tekrar avucunuzla su dökerek durulayın. Kağıt havlu ile tampon hareketler yaparak kurulayın. 3 hafta boyunca bu işlemi tekrar edin.
Dövmesi olanlar duşta ne tür ürünler kullanmalı?
Duş jeli
Dövme yaptırdıktan 1 hafta sonra, streç film ile sarmanıza gerek kalmadan duş alabilirsiniz. Ancak yine de duşta kullandığınız ürünlerin cildinizi tahriş etmeyecek ürünler olmasına dikkat edin. Bu yüzden Pure Line kullanmanızı öneririm. Cildi temizlerken nemlendiriyor da. İçeriğinde paraben, alkol ve yapay renklendirici olmadığı için ciltte alerji ve tahriş yapmaz. 12 saat kalıcı kokuları duştan saatler sonra bile ferah ve temiz hissetmenizi sağlıyor.
Banyo yapma yaptırali 2 gün oluyorsa. Dövme yapan kişinin söylemesi lazım sana ne kadar zaman duş almayacağın.1 hafta alma dağılır dövme. İnternetten araştır ne yapabilirim diye.
Bisikletle alakası olan bütün arkadaşlarım çok beğendi ama paylaşmiyorum deseni :D kimsede görmediğim bir şey :) benim olsun istiyorum. Diğer dovmemden soğuttular çünkü herkeste herkes yaptırmaya başladı birden. Ben de yenilenirken arkadaşa bıraktım kafana göre takıl dedim ufak değişiklikler yapmış şimdi daha çok içime siniyor
Dövme yaptırdıktan sonra cildinizin doğru şekilde temizlenmesi ve nemlendirilmesi önemlidir. Duş alırken, cildinizi nazikçe temizleyin ve nemlendirici bir losyon veya krem sürün. Dövmenizin üzerine doğrudan su gelmesinden kaçının ve dövmenizin tam olarak iyileşmesine kadar cildinizi temiz tutmaya özen gösterin.
Dövmeyi yaptırdığın yere sorman gerekiyordu. Sorduysan ve sana duş alabilirsin sıkıntı olmaz dediyse bir şey olmaz. Ama bak dövmenin adam gibi oturtmasını istiyorsan en baba 2,3 gün bekle. Vazelin dövmeyi kaldırıyor diye biliyorum, bepanthol krem çok çok daha iyi, ha bir de dövme bakım kremleri var dövmecilerde 70 ₺ civarı. 2,3 Sonra yukarıda ki arkadaşın yazdığı gibi ayak bileğine vazelin sür ve streç ile kapat. Sırtını nasıl yaparsın hiç bir fikrim yok. Önerilerim bu yönde, hayırlı olsun dövmen.
Arkadaşlar dövme yaptıktan 24 saat sonra da 2 gün sonra da duş alabilirsin bir kaç arkadaş 1 hafta 10 gün diyor buna gerek yok ve1 hafta içersinde sakın vazelin sürmeyin dövmenin boyasını çıkarır dçvmeniz mahvolur dövme kremleri var onları satın alabilirsiniz eczanelerden 20 lira gibi bi ücretle satılıyor vazelini 10 gün sonra kabuk tuttuğu zaman çok az sürebilirsiniz.
Ya bileğime minimal bi dövme var dövmecim vaselin markasının orijinal vazelin var ondn sürebilirsin iyileşene kadar dedi yaptıralı 3 gün oluyor bu markanın vazelinini sürüyorum renklendirici ve parfüm yok diyo içinde ya bilmiyorum, vazelin nie kaldırsınki dövmenin rengini
Dövmeden sonra iyileştirici bant ile kapatıldıysa 1 gün sonra bandı çıkardıktan sonra dövmrye su deydirebilirsiniz fakat elden geldiği kadar kimyasaldan ve lif tarsı deriye değecek malzemelerden kaçınmalısınız
Ne canm flan konuşuyosun düzgüncene konuş zaten cocuk sana şaka yaklaşımında konusmuş günah değil çünkü deri hava alıyor ve kıl çıkıyor düzgün konuş yazan prmaklarını keser o kötü kullandıgın kelimeye sokarm
Yapmasın şaka falan. Günah olmadığını ben de biliyorum müslüman da değilim. Başka bir dinden de değilim. Soruya göre cevap versin verecekse ve sen de öyle. O yüzden hadi başka yerde oynayın.
En İyi Cevaplar