Muhtemelen bizden sonraki kuşakta pek çok kelime dilimizden silinecek; zira artık duygularımızı ifade etmektense, ortalığı emojilere boğmayı tercih eder olduk. Yaş, meslek, entelektüel seviye fark etmeksizin; hepimiz emoji bağımlılığından mustaribiz.
Elbette, ben de kullanıyorum. Hatta sık sık kullanıyorum. Ama bazıları var ki, sevmiyorum. Hatta sevmemek ne kelime, bildiğin tiksiniyorum yav! Utanmış maymun mesela. Hadi gençler kulladığında amenna... Ama yani benim yaşımdaki insan, söylediğinden niye utanır, utanacağı şeyi niye söyler artık? Geçenlerde, mezun olduğum okuldan bir profesörüm bana utanmış maymunlu mesaj attı yav, daha ne diyeyim ben!
Bir de gözünden yaşlar gelerek gülen emojisi var mesela. Genelde de alay edildiğinde ya da laf sokulduğunda kullanılıyor. Artık onu kullandıklarında hıyarlık mertebesinden yırttıklarını mı düşünüyorlar, yemin olsun bilmiyorum.
Böyle işte. Sizin de hoşlanmadığınız emojiler var mı?
Ya ben onu ruh halimin tepetaklak olduğu bir dönemde sürekli kullanıyordum, "gülüyorum ama ben de tam olarak ne yaptığımı bilmiyorum" demek için cuk oturuyordu :)
En İyi Cevaplar