Bunu hemen hemen her gün sormaktan ne Zevk alıyorsunuz birader bak burda cevap verenlerin çoğu erkek kaçının ağzından bizi donla bıraktılar oramıza buramıza baktılar diye bir kelam duydun ne olmuş donla kaldıysan? Ben acemi birliğinde dalgayıda gösterdim ne var bunda? Bakan komutan ya da görevli utanmıyor
2
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Zorunlu askerlik, angarya hizmet, insan haklari, mahremiyet hakki, hasta haklari yonetmeligi, TCK ve diger hukuki ve sosyolojik konularda seninle tartismayacagim. Diledigimi sormakta da ozgurum. Dileyen de dilegini yaziyor zaten.
Sen diledigini soylemekte ozgursun. Bu seviyede akademik tartisma yapamk icin once ayni bilgi ve tecrube seviyesinde olmamiz lazim. Size kolay gelsin orada. Yorumun icin tesekkurler.
Bak Avrupa'dasın ne güzel kaçmışsın ver insan hakları mahkemesine :) deki ben kaçtım ama geride kalan her kardeşim vatanı uğruna hizmet etmek için gerekirse şehit olmak için askere gidiyo ben korktum benim totom yemiyo de başvur :)
yok öyle bişey askerde sadece 1 kez psikopat bir komutana denk geldik arama yaptırdı 2 kişiyi böyle bıraktı güvenmiyo diye pantolanşarı bişe silkeledi :)
Kur'anı kerim buyuruyor ki; iman edenler Allah'ın yolunda kafirler ise tağutun yolunda savaşır. bayrak için bile olsa ölen asker şehit değildir. kaldı ki şu an ki askerler tağutun askerleridir.
beden eğitimi dersi hava şartları nedeniyle iptal edilince eşofman giyen arkadaşlarla beraber üstümüzü değiştirelim diye tuvalete gönderildik tuvalette ders vakti boş diye orada giyiniyorduk tam herkes donuyla vaziyet almışken bizim ne yaptığımızı kameralardan görüp "tuvalette ne yapıyor bu kadar adam" diye merak edip sigara baskınına geldi. İşin garibi aramızdan biri sigara içiyordu ama yanan sigarayı müdürün yanında cebine sokarak saklamayı başardı :D olay bu
Astsubay Sınavları, komando kursu raporu, subaylık geçiş sınavı raporu falan derken baya bir soyunduk. Saklayacağımız bir şey olmadığından soyunmak çok da dert değildi açıkçası.
Ataerkil yapinin gercek magduru erkekler zaten :) yoksa komsularin ve akrabalarin icinde bir kizin kulodunu indirip kollarindan bacakalarindan tutup cinsel organini kesip sonra da bunu kameraya alip youtube'a yukleyemezsin. Ama aynisini milyonlarca erkege yaparsin.
Kardesim sanirim askere gideceksin ben sana söyle anlatayim. Askeri subede tabib tarafindan muayene edilirsin. Ama subedeki muayene detayli olmaz. Onrmli olan acemi birliğidir. Oraya gittiginde bastan asagiya kontrol edilirsin. Bastan aşağıya derken şeyine bakmazlar 😂
Hep bu mantikla pipimizi kesip, amcalara pipi gostermeye zorluyorlar erkek cocuklari. Kadinlara yapamayacagin seyi erkeklere de yapamazsin. Hak meselesi. Herkes senin gibi dusunmuyor veya hissetmiyor olabilir kardesim.
Herkesin icinde cinsel organini kesip kameraya cektiler mi? Madenlerde calistiniz mi? Copculuk yaptiniz mi? Insaatta calistiniz mi? Hatta ev kadinligi diye meslek uydurmadiniz mi? Her gun sehit haberleri geliyor. Bir tane kadin var mi? Askerde surunen, kotu yemek yiyen, dayak hakaret ve ciplakliga maruz kalan hayati calinan kadin var mi? Amacalara pipini goster adi altinda tacize ugrayan var mi? Okuldaki siddetin bile %86si erkeklere karsi isleniyor. Tum dunyada kadinlarin ortalama omru de erkeklerden fazladir ayrica. Erkekler stres, sosyo ekonomik yukler ve kulturel ritueller altinda ezilidiginden omru tum dunyada daha kisadir. Savaslarda olen 80 milyon insan da erkekti. Sadece %3'u kadindi. Mahkeme belgerine gore ve TUIK verilerine gore de tacize ve tecavuz magdurlarinin ekseriyeti erkek cocuklar. Biraz bilgi sahibi ol, sonra fikir sahibi ol.
kadın sünneti diye de birşey var , kadın tamirciler , kadın çöpçüler var kadın polislerde şehit olabiliyor , askere alınsa kadınlarda giderdi emin ol tecavüzü yapan zaten erkek cinsi neyi savunuyorsun ki? Ekonomiye gelince kadınlar ve erkekler aynı işte calişsada kadın daha az maaş daha çok iş alıyor sende biraz araştır istersen
Milyonlarca erkege uygulanirkan hala kadin sunneti diyorlar. Kadin sunneti nedir biliyorum bircok mahkemede rapotorlugunu ben yaptim cesitli ulkelerde ama erkeklerinkine ses dahi cikartmiyorlar uydurmalarla.