Ben bir tanesini söyleyeyim: bir çok ahlaksızlığa bile iter.
Sıralayın lütfen.
Yalnızlık insana neler yaptırır veya nelere iter?
Sıralayın lütfen.
Yalnızlık insana neler yaptırır veya nelere iter?
Farkında olmadan bir el tutarsın bazen. O el seni bir tohum gibi atıverir toprağına. Büyür etrafını sararsın. Kendini bir rüyada zannedersin. O rüyanın adı MUTLULUK'TUR işte. Yaşayabileceğin tüm güzellikleri, gidebileceğin tüm yerleri tahmin edemeyebileceğin üstünlükte değer görmeyi, duyabileceğin tüm özel sıfatları vücudundaki her hücrende hissedebilirsin. Primasındır sen. İnsan güzelliği yaşarken, olası yaşayabileceği çirkinlikleri düşünür mü? Gelmez değil mi aklımıza? Birisi için kendinizi unuttunuz mu hiç? Gerçek bir sevensek eğer unutmuş olmamız gerek. Hani derler ya kutsaldır sevgi. Ben buna inananlardanım. Emek ister herşey, çok sabır ister herşey. Yapabileceğin kutsallıkları yaptığına inanıyor musun? Kutsal olanı yapıp insanları şaşırtanlardan mısın? Tutuyorum ellerini hala, yani seninle hayata tutunabiliyorum. Herşey azalarak sona doğru gelir. Göklerdeyken, duyduklarınla o elin sana yaşattıklarıyla ters dönebilir, yerin dibine girmek istemeyibilirsin... Ve sevgi üzüntüyle tanıştı. Boğaziçi Köprüsü... Köprü üstünde yaşadığınız var mı bir hikâyeniz? Bir gün geriye dönmeniz gerekti mi hiç köprü üstünden? Olasılığı mümkün olamayacak kadar az değil mi? Ama var işte Telefonun ucundaki ses (yani o el) döndürebilir sizi ama hangi sebeple?
Olumsuz.
Yıkım.
Herşeyi sindirmeyi öğretir hayat. Avunmayıda. Alışırsın, alışman gereken durumlara. Yıkımını içinde yaşamalısındır.
Yalnızlığının seviyesine bağlı aşırı yalnızsan hiç arkadaşın yoksa ve görüştüğün biri bunu takıyorsan bir çok kötü şeye itebilir ama yalnızlığı kendin seçtiysen ve kendi kararlarınsa doğru kararlar alabiliyorsan bir sorun yok yalnız olmak güzeldir ama ya kendini benim gibi kitaplara vericeksin ya da gönlünü birine açacaksınki derdini paylaşabileceğin biri olsun hayatında
Tam olarak başta yazdığın durumdayım
Kesinlikle..
Haklısın :(
Çok kötü birşey bu çok.
Yalniz insanlarin kaybedecek bir seyleri olmadigi icin her türlü kötülügü yapabilirler.
Cevap
20Cevap
Yalnızlık insanı ahlaksızlıga itmez , yalnızlık insanı bir çok şeye iter ama ahlaksızlık karakter meselesidir , bahanesi yalnizlık olmaz. Sen param yok diyip hırsızlık yapmıyorsan yalnızım ahlaksızlık yaparım da diyemezsin.
Yalnızlık insana neler yaptırır sorusu genel bir soru , daha da yalnızlıga iter , insanları kullanmaya itebilir. Ama dedigim gibi herşey elinde sonunda karakter meselesidir.
Karakter doğuştan mı geliyor :D
Hayır ama çevresel etkenler karakterin oluşmasında etkili. Ama gidip akademik alanda başarılı aile bireylerine sahip bir cocugun , sporcu olması kadar alakalı yalnızlıkla ahlaksızlık.
Kısaca diyorum ki , insan yalnız diye ahlaksız olamaz. Hatta tam tersine ahlaksızlıktan nefret eder çünkü toplumun kendisine adil olmadıgı inanışına bile sahip olabilir.
Tabi burda ahlaksızlıktan ne anladıgında önemli.
Askeri bos birakirsan birbirini sker derler bilirmisin
Tam olarak bu işte evet..
👍👍
Valla yaklaşık 2 senedir yanlızım daha birşey yaptırmadı hiç bir yere itmedi hayatta yanlış yapıp yalnızlığın ardına sığınmak bence yanlış sen ahlaksızlık yapacaksın sonra ben yalnızdım ondan yaptım geçsin bu işleri içinde yoksa yapmazsın
2 sene çok az bir zaman yalnızlığın asıl acısını tatmak için :)
O kadar az ki.. özellikle önceden yalnız kalmamış biri için. hele bir geçsin 6,7 sene bakalım.
(Geçmesin tabii kimse yaşamasın bunu)
O zaman değişmeler başlıyor. Yalnız olduğundan artık karakteri de sallamıyorsun.
Şunu da yapayim nolacak bunu da yapayim kimse yok zaten derken bir bakmışsin pislik içinde boğuluyosun. Sonra diyorsun kendi kendine "ben bu değilimki"
:/
Tabi tam tersi de olabilir. Daha güçlü insanlar var muhakkak
Bak benim hayatımda hep sahte insanlar olmuş bunu öğrendiğimde iflas etmiştim düşünki eski eşim bile sadece para için benim yanındaymış bu saatten sonra anladımki hayata yanlız gelip yanlız gidiyoruz Allah'a şükür şu an kendimi topladım bu saatten sonra yetim hanelerde onlarda çocuk gençler var şimdiki amacım onlara ufakta olsa yardım etmek ve onlara bir abi olabilmek
Hayatta yanlız kalmak senin tercihin eger sen yanında birilerini gerçekten istesen yanında mutlaka birileri olurdu sen kendini kapatıp kapılarını kilitlersen kimse giremez sen kapılarını sonuna kadar aç bak kaç kişi içeri girmek isteyecek
Sana benim yapabileceğim elimden gelen istediğin zaman bana yaz dertleşiriz konuşuruz sorunlarını çözmeye çalışırız yalnızsın diye hayatını karartma
İnsan birazda kendi ister yanlızlığı yanlız olmayı diğer taraftan her yanlız olan norospu çocuğu olacak diye bir kaide de yok.
Kafayi yiyebilir insan psikolojik problemler cogalir.
yanlizlik güçlülügü getirir 😎 kimseye ihtiyac duymazsn
olmadığı kişiye dönüştürür
Kesinlikle bu..
Kişi kendinden bilirmiş 👍🏼
Tanımadığın insanlar hakkında atıp tutuyorsan ahlaksız olan sensindir bence.
Kişi kendinden bilirmiş dedin, benim sorum olduğu için gayet doğal olarak üstüme alındım.
Yalnız olsam kafam rahatlasa biraz keşke
yalnızlık insanı delirtir
Evet.. delirtmezse bile karakterini bozar bence..
He ya :)
İyice bir bozulsun şu karakter şöyle bir :)
Bokunu çıkariyim bari :p :)
Hic bisi yaptirmiyor..
Senelerdir yanlizim.. :/
Uçurumdan aşağı bile iter
ellerimiz sağolsun idare ediyor 😂😂
Neden yalnızsın bu da önemli
kendini hayattan soyutlamani sağlar
Bunaltir dipsiz kuyuya surukler.
Sen yalnızlık mı çekiyorsun
Gavatt yapar adamı
Sonra kötüler niye kötü oluyor..
Ahlaksızlık derken.