Miras Hukuku konusunda bilgi sahibi olanlar cevap yazarlarsa sevinirim. Sorunum şu:
Geri dönüşümden babam 2 daire aldı ve sıkışık olduğu için birini bana parayla sattı. Bende alıp kiraya vermek veyahut karla satmak amacıyla ondan satın aldım ve aramızda imzaları attık. Şu kadar paraya karşı alınmıştır cayma olması halinde faiziyle verilecektir diye belirttim fakat ne noter nede tapudan aldım bu belgeleri sadece kendi aramızda attık. İmzayı Annem babam ve kardeşlerimden birinin imzası mevcut. Benim korkum daha sonradan miras almıştır diye daireyi benden almak için dava açabilirlermi? Biliyorumki tapuyu şu an alsamda birşey değişmeyecek ve yine dava açma hakları var sadece noter olması halinde işim daha garantili olur ama aramızda yaptığımız bu imzanın bir geçerliliği varmı? yoksa illa noterdenmi imzalatmam gerekir bunları. ilerde başım ağırmaması için soruyorum.
Tüm yorumlara +1
Geri dönüşümden babam 2 daire aldı ve sıkışık olduğu için birini bana parayla sattı. Bende alıp kiraya vermek veyahut karla satmak amacıyla ondan satın aldım ve aramızda imzaları attık. Şu kadar paraya karşı alınmıştır cayma olması halinde faiziyle verilecektir diye belirttim fakat ne noter nede tapudan aldım bu belgeleri sadece kendi aramızda attık. İmzayı Annem babam ve kardeşlerimden birinin imzası mevcut. Benim korkum daha sonradan miras almıştır diye daireyi benden almak için dava açabilirlermi? Biliyorumki tapuyu şu an alsamda birşey değişmeyecek ve yine dava açma hakları var sadece noter olması halinde işim daha garantili olur ama aramızda yaptığımız bu imzanın bir geçerliliği varmı? yoksa illa noterdenmi imzalatmam gerekir bunları. ilerde başım ağırmaması için soruyorum.
Tüm yorumlara +1
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar.
Hukukumuzda babadan çocuğa geçecek olan tapular bakımından ayrı bir hüküm bulunmamaktadır.
Yani baba ve oğul arasındaki tapu devri işlemi ile birbirini hiç tanımayan iki taraf arasında yapılacak devir işlemi arasında hiçbir fark bulunmaz. Fakat şöyle bir husus var babanız hayattayken diğer kardeşleriniz bu duruma ilişkin hiçbir hususu dava konusu edemezlerken, babanız öldükten sonra işlemin muvazaalı olduğunu iddia ederek tapu iptal davası açabilirler.
Bu sebeple siz için önerimiz tapu kaydını alabilmek için gereken tüm işlemleri eksiksiz bir şekilde yapınız ve taşınmazın değerini babanıza ödediğinize dair hesap kayıtlarını da saklı tutunuz. Bu durumda diğer kardeşlerinizin muvazaa iddialarını ispatlaması zorlaşacağından sizin haklılığınız ortaya çıkacaktır. Ayrıca somut olarak yaşamış olduğunuz olayı ve tereddütleri tam olarak bilmediğimden yaşamış olduğunuz bu sıkıntı ve tereddütlerinizi miras hukuku alanında uzman bir avukatla görüşmenizi tavsiye ederim.