Kardeşi̇m UNO alıp kutuyu hemen çöpe atmış. UNO bi̇raz eski̇ bende oynamıştım, bi̇rkaç yıl önce ama bu kartlar yoktu. UNO kuralları ve UNO kartları anlamları bi̇len var mı?
Uno kartlarının görevleri neler?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
UNO oyununu elbet herkes duymuştur. UNO, ABD menşeili bir oyun olmasına rağmen ülkemizde de aşırı sevilen bir oyun. Kart oyunu olmak beraber en az 2 kişi, en çok 10 kişi ile birlikte oynanabiliyor. Oyunun amacı ise herkesten önce elinizdeki kartları bitirmek.
Öncelikle bilmeniz gereken, oyunda 4 renk kart olduğu.. Sarı, mavi, yeşil ve kırmızı renklerde toplam 108 adet ya da 112 adet kart bulunmakta. 112 kart olan oyunlarda genellikle 4 kart boş olur ve bu 4 kartın ne olacağına siz karar verirsiniz.

Kartları şöyle bilebilirsiniz:
Kart görevlerini ve anlamlarını da şöyle anlatabilirim.

Bu kart atıldığı zaman sıradaki oyuncu iki kart çekmek zorundadır. Ayrıca bu kartın üzerine sıradaki kişide aynı kartı atabilir. Bu durumda ise ondan sonraki kişi bu kart 2 kere atıldığı için 4 kart çekmek zorunda kalır.
Bu kart sadece yeşil renk kartın üzerine ya da aynı 2 kart çek kartının üzerine atılabilir.

Bu kart atıldığı zaman oyunun oynanış yönü değişmek zorundadır. Eğer sağdan sola sırayla oynanıyorsa, soldan sağa doğru oynanması gerekir. Her atıldığında oyunun yönü tersine dönmesi gerekir.
Bu kart sadece mavi renk kartların üzerine atılabilir.

Bu kart atıldığı zaman sıradaki oyuncu pas geçilir, o oyuncu oynayamaz. Sıradaki oyuncunun oynama hakkı elinden alınır.

Bu kartı atan oyuncu oyunda oynan kart rengini değiştirme hakkına sahiptir. Değiştirmek zorunda değildir ama isterse değiştirebilir.

Bu kart oynandığı zaman oyuncu kart rengini değiştirebilir ve sıradaki oyuncu ceza olarak 4 kart çekmesi gerekir. Ayrıca bunun yanı sıra sıradaki oyuncu hem 4 kart çeker, hem de oynayamaz çünkü o el için oynama hakkı gider. Sıra döndükten sonra oynayabilir. Ayrıca bu kartın üzerine aynı kart atılırsa diğer sıradaki oyuncu 8 kart çekmek zorunda kalır.

Bu kart oynadığın oyun için özelleştirme hakkına sahip olduğunuz UNO kartıdır. Mesela oyundaki kartlardan kaybolan kartınız var, üzerini doldurup onun yerine kullanabilir ya da oyunda özel bir kural belirleyerek bu kart üzerinden uygulayabilirsiniz.

El değiştirme kartı oyundaki en güzel kartlardan birisidir çünkü neden mi? Eğer elinize bu kart gelirse ve oynarsanız, istediğiniz kişi ile kartları değiştirebilirsiniz. Mesela sizin elinizde 6 kart var ve karşınızdakinin elinde 1 kart var. Siz bu kartı oynayarak kartları değiş tokuş yaparsınız ve sizin elinizde 1 kart varken, karşınızdaki kişide 6 kart olur. :)

Boş kartın anlamını yukarıda açıklamıştım ama tekrar açıklamak isterim.
Boş kart aslında özelleştirebilir kart anlamına gelir. Örnek olarak elinizde bir kart kaybolur ve boş kartın üzerini doldurarak onun yerine kullanabilirsiniz ya da o karta özel cezalar belirleyerek oyun içerisinde o kart üzerinden oynayabilirsiniz.
Mesela bu karta özel olarak bir ceza koyduğumuzu varsayalım. Örneğin bu kartı attığınızda sıradaki kişi 2 el oynayamasın. Siz kartı atarsınız ve sizden sonra oynayacak kişi 2 el oyun oynayamaz gibi. :)

Önerilerimi tek tek yazıyorum. Bu önerileri kullanabilirsiniz ya da aklınıza gelen güzel bir cezayı uygulayabilirsiniz.
Uno kuralları ve nasıl oynanır için linke tıklayabilirsin.
2. kart (boş olan) o kartın üstüne istediğin bir kuralı yaza biliyorsun örnek:rakibin tüm jokerlerini al gibi eğer kurşun kalem ile yazarsan tekrar sile biliyorsun ama biraz zor siliniyor
UNO nun oynanma şekli çok kolaydır. Diyelim ki karşıdaki kişi yeşil 2 attı senin de yeşil renkli her hangi bir kart veya başka renklerden sayısı 2 olan kartı atman gerekiyor, asıl amacı bu. Tabi oyundaki diğer kartlar ( aşağıda belirttiğim) onlar da oyunu daha da heyecanlı ve çekişmeli yapıyor
El değiştirme istediğin kişiyle kağıtlarını değiştirebilirsin anlamına gelir ( değiştirirken de renk söylemen gerekir)
Boş kart ise ; el değiştirme , +2 , +4 , engelleme gibi özelliklerin hepsini kullanma hakkı tanınır.
Simdi su uzerinde 2 el olan varya o el degistirme anlamina geliyo. Yani oyunda sana o kart cikarsa istedigin kisiyle el degostiriyosun misal ; tek bir kart kalmistir baska oyuncunjn elinde sen onun elindekini alirsin oda senin elindekileri. Digerini bilmiyorum
Aaaa gerçekten mi
Cevap
5Cevap
Unonun kuralları kolay içine biniyorsun vitese takıp direksiyonu çevirip gidiyorsun 😀 Unonun kartlarının anlamı milenyum öncesi üretilenler olabilir 😂
Yeni nesil uno sanırım bende ki kartlarda böyle bir şey yok
1. karti tam hatırlamiyorum ama ikinci kartta el degisimi oluyor mesela sende az kart var uno yapacakken o kart elinde bulunan kişiyle kart değiştiriyorsun onun karti sana seninki ona
Boş kartı ile oyuna bir kural mi ne ekliyebilirdin ne hatırlamıyorum pek
el değiştirme istediğin biri ile bütün kartlari değiştirebilirsin az kartı olan ile direk el değiştirme yapabilir bitebilirsin
Birincisi renk değiştiriyor. o kartı attığında istediğin rengi söyleyebiliyosun. ikinci kart ise istediğin kişiyle kartlarının tümünü değiştirebiliyorsun ayrıca değiştirirken renk de belirliyosun
el değiştirme kartı attığın kişiyle kartları değiştirirsin boş olan ise joker istediğin kart olur
İstediğin herhangi bir kural ekleyebiliyorsun normal yazarak
Çok keyifli bir oyun
Çok iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?